HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
İSTANBUL’DA MERSİN RÜZGARI


16 Haziran 2019 Pazar 09:42

Dün öğle saatlerinde CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, İstanbul’da bulunan STK temsilcileri ve Mersinli İşadamları ile İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na destek amaçlı bir araya geldi. Geniş katılımlı toplantıda, İstanbul’da yaşayan mersinliler olarak, birlikte tekrar Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi için tek yürek olduklarını dile getirdiler.

 

Aynı heyet yapılan toplantının ardından, Taksim’de bulunan Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği’nde mersinli vatandaşlarla bir araya geldi ve Ekrem İmamoğlu’na destek istedi.

Burada yapılan etkinliğin ardından Mersin’in Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar,Mut, Silifke ve Erdemli ilçelerinden İstanbul’a gelerek yaşamını sürdüren vatandaşlarla, Taşeli Bölgesi Kalkınma ve Güçbirliği Derneği’nde bir araya gelen heyet, burada da seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tekrar 24 Haziran’da adaletin, hakkın, hukukun, demokrasinin gereği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak için tüm gayretin gösterilmesi konusunda görüşlerini dile getirdiler.

Ve günün finalinde ise İstanbul’da yaşayan Mersinliler,  Ataşehir Novada Etkinlik Salonu’nda Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için bir araya geldi. Salonu tamamen dolduğu etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Parti Meclisi üyeleri,  CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz katıldı.

 

Ekrem İmamoğlu’na yapılan destek amaçlı İstanbul’da yaşayan Mersinliler Gecesi etkinliğinde söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır:

 

“1946 yılında CHP, çok partili hayata geçti ve sandığı halka açtı. Bugün 2019 AKP bu sandığa mühür vurmak istedi. Değerli dostlarım, askeri darbeleri gördük, İktidarın yarattığı bir tarikatın darbe girişimini gördük, ama ilk kez bir yargı darbesine tanık olduk. Buna hep beraber dur diyeceğiz. Bu Türkiye’nin bir demokrasi sorunudur. Ya bu seçimde iktidara ağır bir ders vereceğiz ya da bundan sonra sandığın hiç önemi olmayacak. Ama ben inanıyorum ki çok farklı şekilde bu seçimi kazanacağız. Bugün İstanbul’da yaşayan Mersinli hemşerilerimizle ilk kez bir aradayız. Bundan sonra da hep birlikte olacağız. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda daha nice mutlu günlerde hep birlikte olacağız”dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yaptığı konuşmada;

“İnşallah 23 Haziran’da İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’nı yeniden alacağız. Buna katkı sağlamak için buradayız. Hayatını İstanbul’da idame ettiren Mersinli vatandaşlarımızla Sayın Ekrem İmamoğlu’na destek vermeye geldik. İstanbul’da gasp edilmiş bir seçim var. Hukuk garabeti var. Aslında oynanmış, bitmiş bir maçı yeniden oynayacağız. Ancak sonuçta yine biz kazanacağız, demokrasi kazanacak” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise yaptığı konuşmada:

“AKP İstanbul’da seçim iptal sigortası yapmıştır. Kaybedince bu sigortayı kullandılar, seçimi iptal ettiler. 23 haziran’da yeni bir başlangıç olacak ve her şey çok güzel olacak” dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ;

“Bizler sadece gençlik olarak AKP’nin en çok oy aldığı bölgelere giriyoruz. Bu bölgelerde yoğun çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sonuçta kazanan yine biz olacağız” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA