HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP’Lİ GÖKÇEL: EMEKLER SELE KAPILIP GİTMİŞ


21 Haziran 2019 Cuma 09:09

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Silifke, Erdemli ve Mut’ta meydana gelen aşırı yağışların ardından gelen sel felaketini Meclis gündemine taşıdı. Selden zarar gören tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Gökçel, yaraların sarılması konusunda gerekenlerin Meclis’teki takipçisi olacağını söyledi.

 

ANKARA//

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde Mersin’in Silifke, Erdemli ve Mut ilçelerinde meydana gelen sel felaketi sonucunda yaşanan hasara değinen Gökçel, yaraların sarılması için hangi tedbirlerin alındığını sordu. Selden dolayı birçok konut ve iş yerinin sel suları altında kaldığını belirten Gökçel, bazı yolların çökmesi sonucunda bazı mahallelerde ulaşımın sağlanamadığını dile getirdi.

 

EMEKLER SELE KAPILIP GİTMİŞ

Parti görevlendirmesiyle yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik çalışmalar için İstanbul’da bulunan Gökçel, “İstanbul’da seçim çalışmalarına katıldığım için felaketin boyutlarını sosyal medyadan ve basından takip edebildim. Gerçekten Mersin’de çok büyük bir afet yaşanıyor. İşyerleri, konutlar, ekili-dikili alanlar mahvolmuş, üretici perişan durumda. Bütün yıl boyunca verilen emekler sele kapılıp gitmiş.” dedi.

 

GEÇMİŞ OLSUN

Demokrasimiz için bir dönüm noktası olan seçimler için çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Gökçel, “23 Haziran sonrası selden mağdur olan hemşerilerimizin ve üreticilerimizin yanında olacağım.Hasar tespit çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bazı çiftçilerimiz çiftçi kayıt sistemine kayıtlı değil ve bu nedenle tarım sigortasından faydalanamıyor. Tüm çiftçilerimizin ve afetten zarar gören tüm vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmeli, yaraları sarılmalıdır. Selden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaraların sarılması konusunda gerekenlerin Meclis’teki takipçisi olacağım.” şeklinde konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in soru önergesi şu şekilde:

Mersin’in Silifke, Mut ve Erdemli ilçelerinde 17-18 Haziran 2019 günleri etkili olan aşırı yağışların ardından sel felaketi meydana gelmiş ve ciddi hasara sebep olmuştur. Selden dolayı birçok yolda çökme meydana gelmiş, bazı mahallelerdeki yollar ulaşıma kapanmış ve çok sayıda araç hasar görmüştür. Ayrıca aşırı yağışların ardından bir ağıla düşen yıldırım 40 keçinin telef olmasına sebep olmuştur. Mersin’de meydana gelen bu afetin ardından vatandaşlarımız yaralarını sarmaya çalışmaktadır.

Bu çerçevede,

Mersin’deki sel felaketi sonucunda kayda geçirilen hasarın boyutu nedir?
Bu afetten kaç konut etkilenmiştir?
Söz konusu felaket sonucunda ekili-dikili ürünleri ve hayvanları zarar gören kaç çiftçi vardır? Bunların kaçının ÇKS kaydı vardır?
İş yerleri selden etkilenen kaç esnaf vardır?
Selden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için ne gibi tedbirler alınmaktadır?
Afet sonucunda ürünleri zarar gören çiftçilerin ve esnafların borçlarının yapılandırılmasına yönelik bir çalışma yürütülmekte midir?





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA