HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
YENİ ŞEHİR MASASI ÇÖZÜM MERKEZİ OLACAK’


26 Eylül 2019 Perşembe 09:26

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediyenin yeni uygulamasını tanıttı

 

Yenişehir Belediyesi, vatandaşların her türlü istek, öneri ve şikâyetlerini belediyeye iletebileceği, belediyedeki iş ve işlemlerin en hızlı şekilde yürümesine olanak sağlayacak Yeni Şehir Masası projesini hayata geçirdi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yeni Şehir Masası’nın çağrı merkezinin çok ötesinde bir anlamı var.  Burası çözüm merkezi olacak. Vatandaş ‘ben söyledim havada kaldı’ demeyecek, vatandaş ‘başkanı arayım da derdimi anlatayım’ demek zorunda kalmayacak” dedi.
 
--Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, binlerce esnafı yakından ilgilendiren bir gelişmeyi de duyurdu. Ekim ayı meclis toplantısında, zincir marketlere sınırlama getirilmesi teklifini meclise sunacağını söyleyen Özyiğit, “ Zincir marketlerin mahalle aralarında, dip dibe açılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bakkal gibi her yanı sardılar. Burada esnafın yaşam hakkını elinden alan bir uygulama içindeler. Belli bir mesafe ve kısıtlama getirerek bu marketlerin açılmasına bir düzen getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Yenişehir Belediyesi, vatandaşların her türlü istek, öneri ve şikâyetlerini iletebileceği, başvurusunun her aşamasını ve sonucunu takip edebileceği Yeni Şehir Masası’nı hizmete sundu. Yeni Şehir Masası’na belediyedeki başvuru biriminden,  444 33 54 nolu çağrı merkezi hattından, 0539 335 30 22 numaralı whatsApp hattından, facebook, twitter ve instagram sosyal medya hesaplarından, belediyenin web sitesindeki başvuru sekmesinden ulaşılabilecek. Yeni Şehir Masası ayrıca, belediyede işi olan vatandaşlara rehberlik hizmeti de verecek, böylece vatandaşın zaman kaybı yaşaması önlenecek.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, Yeni Şehir Masası ile ilgili bilgi verdi.
Başkan Özyiğit, “Yeni Şehir Masası belediyemizin girişinde. Vatandaşımız belediyeye girer girmez arkadaşlarımız karşılayacak. Vatandaşımızın isteğini, dileğini öğrenecek. Vatandaşı birimler arasında pas etmeden, ‘şuraya git buraya git, şunu getir’ demeden tek merkezden çözüm üretecek” dedi.
 
‘YENİ ŞEHİR MASASI’NDA İLETİŞİM EN ÜST DÜZEYDE OLACAK’
 
Yeni Şehir Masası’nın aynı zamanda vatandaştan gelen şikâyetleri alıp ilgili birim amirliklerine göndereceğini de anlatan Başkan Abdullah Özyiğit, “Vatandaşın şikâyetini ilettiği dakikadan itibaren tüm süreç kayıt altına alınacak ve işin yapılıp yapılmadığı takip edilecek. Sorun çözüldükten sonra tekrar vatandaşa dönülüp bilgi verilecek.  Vatandaş ‘ben söyledim havada kaldı’ demeyecek, vatandaş ‘başkanı arayım da derdimi anlatayım’ demek zorunda kalmayacak. Yeni Şehir Masası’nda iletişim en üst düzeyde olacak. Belediyeyi yönlendiren birim burası olacak. İlerleyen dönemde bütün operasyon buranın üzerinden yürüyecek.  Yeni Şehir Masası danışma ve çağrı merkezinden farklı olarak çözüm merkezi olacak. Buraya yapılan her başvuru ve aşamaları kayıt altına alınacak. Başvuru ve sürecin kayıt altına alınması önemli. İşi yapanın sorumluluğunu daha iyi bildiği, takip edildiğini bildiği noktada işler daha verimli ve hızlı yürüyecek. Yeni Şehir Masası’nın çağrı merkezinin çok ötesinde bir anlamı var. Burası çözüm merkezi olacak” ifadelerini kullandı.
 
YENİŞEHİR KART İLE YOKSULLARA DESTEK OLUNACAK, PARA YENİŞEHİR’DE KALACAK
 
Yeni Şehir Masası’nın yürüteceği çalışmaların, sosyal yardımlar için kullanılacak Yenişehir Kart’ın en doğru kişilere verilmesini sağlayacağını da kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit,  “Yenişehir’in yoksulluk envanterini çıkaracağız, 2020 yılı itibariyle yoksul vatandaşa bütçemizden bir pay ayıracağız. İhtiyacı olan, evine maaş girmeyen, yalnız kalmış insanlara bu kartı vereceğiz. Vatandaşlarımıza elimiz mutlaka uzanacak ama sağ elin verdiğini sol el görmeyecek mantığıyla insanlara kart vereceğiz. O kartla vatandaş alışverişini yapacak.   O kart süper marketlerde geçerli olmayacak. Yenişehir esnafında geçerli olacak, Yenişehir’in parası, değeri Yenişehir’de kalacak. Yerel esnafımızı da kollayan bir uygulama olacak” dedi.
 
‘MARKETLERİN MAHALLE ARALARINDA ŞUBE AÇMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’
 
Yerel esnafın hayatta kalma mücadelesinde esnaftan yana olduklarını vurgulayan Başkan Abdullah Özyiğit,  “Ekim ayı meclisinde zincir marketlerle ilgili bir kısıtlama getireceğiz. Zincir marketlerin mahalle aralarında, dip dibe açılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bakkal gibi her yanı sardılar. Burada esnafın yaşam hakkını elinden alan bir uygulama içindeler. Belli bir mesafe ve kısıtlama getirerek bu marketlerin açılmasına bir düzen getireceğiz.  Bin metre mesafe şartı getireceğiz. Şu ana kadar açılmış olanlar açılmış. Kazanılmış hak olarak görmek lazım. Ama bundan sonrası için bir kısıtlama getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
12 EKİM’DE SOKAK SANATÇILARI FESTİVALİ, 19 EKİM’DE TRİATLON VAR
 
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit basın toplantısında Ekim ayı içerisinde yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgi de verdi.
12 Ekim’de Mersin Rotary Kulübü ile birlikte Sokak Sanatçıları Festivali düzenleyeceklerini anlatan Başkan Abdullah Özyiğit, 19-20 Ekim’de de Yenişehir Triatlonu’nun gerçekleşeceğini söyledi.
Özyiğit, “Triatlona Türkiye’nin her yerinden insanlar katılacak. 3 bin civarında katılım bekliyoruz. Triatlon Federasyonu ile sözleşmemizi yaptık. Bir işi yaparken kentimiz bundan ne kazanacak diye bakıyoruz. Kentimize değer katması lazım. Kentimizde bu organizasyonun yapılması bu sporu teşvik anlamı taşıyor. Yenişehir’i kültür, sanat, spor merkezi yapacağız demiştik. Bunun altyapısı var. Bu iddia doğrultusunda sporla ilgili bir şey yapıyoruz. Ayrıca 3 bin sporcu gelecek. Bu insanlar konaklama, yemek içme sektöründe hareketlilik sağlayacak. Bu tür etkinlikleri artırdığımızda Yenişehir esnafında da kalıcı, pozitif etkileri olacağını düşünüyoruz” dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı okulları ve kent dinamiklerini de seferber ederek en görkemli şekilde kutlayacaklarını söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, ünlü sanatçı Volkan Konak’ın bayram kutlamaları kapsamında konser vereceğini kaydetti.
Basın toplantısının ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin ziyareti kapsamında belediyeyi de ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın da katılımıyla Yeni Şehir Masası’na geçti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Başkan Abdullah Özyiğit, masa çalışanlarından da bilgi aldı.




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA