HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
ÖZYİĞİT ; ENGELLERİ BİRLİKTE AŞMAK İÇİN OMUZ OMUZA OLACAĞIZ


5 Aralık 2019 Perşembe 08:50

Yenişehir Belediyesi bir ilke daha imza attı. Belediye hizmetlerinde dezavantajlı gurupları önceleyen Yenişehir Belediyesi, İşitme engelliler için bir sosyal donat alanı oluşturdu. Eğriçam Mahallesi Nevit Kodallı Caddesi, 2209 sokak üzerinde bulunan Özgürlük Parkı’nı yeniden düzenleyen Yenişehir Belediyesi, parkın içerisine işitme engellilerin zaman geçirebileceği bir yapı inşa etti. Sosyal donatı alanının kullanımı, Yenişehir İşitme Engelliler Spor Derneğine verildi. Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Engelleri birlikte aşmak için omuz omuza olacağız. Birbirimizi düşüneceğiz. Bugünün sağlam sağlıklı insanları, yarının engellisi olabilir. Bu mantıkla hareket edeceğiz ve engelli kardeşlerimize özen göstereceğiz” dedi.

 

İşitme engelli bireyler, başta sağlık, eğitim, ekonomik ve hukuki alanlar olmak üzere hayatın her alanında birçok sorunla karşı karşıya kalmakta. Bu sorunların kaynağında iletişim yer almaktadır. İşitme engelli bireylerin yaşadığı iletişim sorunları, onların hayatının her alanında anlama ve anlaşılma güçlüğü çekmelerine neden olmaktadır. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı işitme engelli bireyler büyük bölümü içe kapanık ve neredeyse sadece kendileri gibi işitme engelliler ile iletişim kurmak zorunda kalıyor. İşitme engelliler kent içerisinde sosyalleşmek isteseler bile birçok engelli gurubun yaşadığı gibi, sağlıklı insanların bir arada olduğu örneğin kafeteryalarda bile çevresel faktörlerden dolayı rahat edememekteler. Yenişehir Belediyesi, işitme engellilerin sosyalleşebilmeleri, kaliteli zaman geçirebilecekleri ve çeşitli etkinlikleri yapabilecekleri bir kafeterya inşa etti. Belediye hizmetlerinde dezavantajlı gurupları önceleyen Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Eğriçam Mahallesi Nevit Kodallı Caddesi, 2209 sokak üzerinde bulunan Özgürlük Parkı'nı yeniden düzenledi ve parkın içerisine işitme engellilerin zaman geçirebileceği bir yapı inşa etti. Sosyal donatı alanının kullanımı, Yenişehir İşitme Engelliler Spor Derneğine verildi.
Sosyal donatı alanı ve yenilenen parkın açılışını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit gerçekleştirdi. İşitme Engelliler kafeteryasının açılma fikrinin seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları bir kahvehane toplantısında ortaya çıktığını ifade eden başkan Özyiğit, “kahvehane toplantılarının birinde bir vatandaşımız böyle bir alanın eksikliğinden bahsetmişti. Seçimlerin hemen ardından yaptığımız mahalle toplantılarında her mahalleye kürsü kurduk. Bu kürsüye biz çıkmadık vatandaşlar çıktı. Vatandaşlar burada isteklerini ifade ettiler. Biz o istekleri 5 ana başlıkta topladık. Nereye ne yapılmasını istiyor? Hangi projeleri istiyor. Vatandaşların taleplerini gerçekleştirmek için 5 ana başlıkta çalıştaylar yaptık. Bu işleri nasıl yapabiliriz konusunu uzmanlarıyla konuştuk. Bunlar spor, sanat, şehircilik gibi birçok alanda idi. Bu istekleri toparladık ve yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.
“KENTİMİZDE GÖRMEK İSTEMİYORUZ”
Yaptığı konuşmada, geçtiğimiz ay Aksaray'da bir okulda bazı velilerin otizimli çocukları yuhalaması konusunu da gündeme getiren başkan Özyiğit, "Engelleri birlikte aşmak için omuz omuza olacağız. Birbirimizi düşüneceğiz. Bugünün sağlam sağlıklı insanları, yarının engellisi olabilir. Bu mantıkla hareket edeceğiz ve engelli kardeşlerimize özen göstereceğiz. Bazı bölgelerde yaşanan nahoş olaylar oldu. Maalesef başka kentlerde velilerin gösterdiği olumsuz yaklaşımları gördük. Bunu kentimizde görmek istemeyiz. Bunun için her vatandaşa, her ferde ayrı görevler düşüyor. İşitme engelli vatandaşlarımız, eğer işaret dilini bilmiyorsak sadece kendileriyle anlaşabiliyorlar. Öte yandan buluşup zaman geçirecekleri alan sorunu da yaşıyorlar. Ben inanıyorum ki bu parka yapmış olduğumuz kafeteryayla beraber, Bu park onların buluşma alanı olacak. Burada buluşsunlar, dertleşsinler, sohbet etsinler istiyoruz. Burada etkinlikler yapsınlar istiyoruz. Bugüne kadar açtığımız en iyi park burası oldu” dedi.
Açılışın ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir İşitme engelliler Spor Kulübü sporcusu İşitme Engelliler 67 kilo Tekvando Türkiye 3.'sü Emine Türk ve İşitme Engelliler Kadınlar Futbol Turnuvasında 2. Olan takımın kaptanı Ayşegül Arı'ya başarılarından dolayı birer plaket takdim etti.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA