HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
NATO MÜTTEFİK DONANMASI’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET


7 Aralık 2019 Cumartesi 20:26

NATO’nun Doğu Akdeniz’de görev yapan unsurlarına komuta eden ilk kadın tuğamiral olan Kanada Kraliyet Donanması’ndan Tuğamiral Josee Kurtz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

 

Seçer, “NATO’nun öneminde olumlu ya da olumsuz değişimler oldu ama Türkiye’nin önemi hala devam ediyor. NATO’nun müttefikiyiz ama zaman zaman kendimizi yalnız hissediyoruz. Özellikle Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’daki gelişmeler Türkiye’yi derinden etkiledi. Türkiye’nin kendi sorunlarına bir de bölgedeki sorunlar ekleniyor. Bütün bunları göz önüne alınca Türkiye’nin NATO müttefikleri içinde farklı bir yerde olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

NATO’nun Doğu Akdeniz’de görev yapan unsurlarına komuta eden ilk kadın tuğamiral olan Kanada Kraliyet Donanması’ndan Tuğamiral Josee Kurtz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Ziyarette Tuğamiral Josee Kurtz’a NATO müttefik gücündeki üst düzey subaylarla Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de eşlik etti.

“Türkiye’nin NATO müttefikleri içinde farklı bir yerde olması gerektiğini düşünüyorum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bir NATO müttefiki olan Türkiye’nin, Ortadoğu ve Akdeniz coğrafyasında stratejik bir konumda bulunduğunu ifade etti.

Seçer, “Özellikle NATO’nun kurulduğu ilk yıllarda Türkiye’nin konumu çok daha önemliydi. O günden bu yana dünya dengeleri değişti. NATO’nun öneminde olumlu ya da olumsuz değişimler oldu ama Türkiye’nin önemi hala devam ediyor. NATO’nun müttefikiyiz ama zaman zaman kendimizi yalnız hissediyoruz. Özellikle Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’daki gelişmeler Türkiye’yi derinden etkiledi. Türkiye’nin kendi sorunlarına bir de bölgedeki sorunlar ekleniyor. Bütün bunları göz önüne alınca Türkiye’nin NATO müttefikleri içinde farklı bir yerde olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Mersin her açıdan Türkiye’nin izdüşümü”

Mersin’in Akdeniz’in en güzel kentlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Mersin her açıdan Türkiye’nin izdüşümü. Demografik yapısıyla, sosyo-ekonomik yapısıyla, ekonomik sektörlerin birçoğunu barındırmasıyla adeta Türkiye’yi tarif eder. Kentimizin gelişmesi, gelişen dünya ile entegre olması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Burada kaldığınız süre içinde umarım kalıcı izler bırakacak güzel hatıralar yaşarsınız. Gittiğiniz yerlerde Mersin hakkında değerlendirme yaparsanız memnun oluruz” dedi.

Kanada, İspanya, Yunanistan ve Türkiye’nin katıldığı müttefik gücün Akdeniz’de 6 aydır görev yaptığını ifade eden Tuğamiral Josee Kurtz, “Bu bölgede tatbikat ve önemli görevlere devam etmekteyiz. İzmir ve Aksaz’ın ardından Mersin’i ziyaret ettik. NATO olarak amacımız sancak ve varlık göstermek. Akdeniz’de bulunarak bu misyonu yerine getirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Seçer, NATO müttefik gücü komutanı Tuğamiral Josee Kurtz’a Türk kültürüne özgü nazar boncuğundan esinlenerek tasarlanan bir hediye sunarken, Tuğamiral Kurtz da Başkan Seçer’e, üzerinde NATO amblemi olan bir plaket verdi.

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA