HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MERAL SEÇER, BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA KADINLARLA BULUŞTU


24 Aralık 2019 Salı 12:01

Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin “Kadın Üreticilerin Plastik Örtülü Seralarda Çiçek Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında yakın zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle eğitim almaya başlayan kadınlar, çiçek üretimlerine başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıkta Meral Seçer’in katılımıyla organize edilen bilgilendirme toplantısında, kadınlar kafalarındaki soru işaretlerine yanıt buldu. Kooperatifleşme ve üretim hakkında bilgilerin pekiştirilmesini ve yeni bilgilerin elde edilmesini sağlayan toplantıda, yeni proje fikirleri de ortaya çıktı.

 

Kadınların üreterek güçlenmesini ve Mersin’e ait ürünlerin markalaşmasını sağlamayı amaçlayan Sınırlı Sorumlu Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MERSİNDEN KOOP) yakın zamanda kadınlara yönelik “Kadın Üreticilerin Plastik Örtülü Seralarda Çiçek Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” başlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR’un işbirliğiyle “Bahçecilik Alanı Bahçe Bakımı ve Peyzaj Projesi” ile eğitimlerini sürdüren kadınlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıkta kenti güzelleştirecek çiçeklerin üretimlerine başladı.

Kooperatif Başkanı Meral Seçer, kuruculardan Ebru Tugay, Eylem Bozdoğan, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin’in katılımıyla fidanlıkta bilgilendirme toplantısı organize edildi. Toplantıda kooperatifleşme, üretim ve faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı. Kafalarındaki sorulara yanıt bulan kadınlar, yeni bilgiler edindi. Verimli geçen toplantı, yeni proje fikirlerinin ortaya çıkmasını sağlarken, kadınlar arasındaki dayanışmayı ve motivasyonu da arttırdı.

Meral Seçer, sabırla ve kararlılıkla adım atılması gerektiğini vurguladı

Kooperatif hakkında detaylı bilgi veren Meral Seçer, kadınların sorularını yanıtladı. Kooperatifleşme, üretim ve ürünlerin değerlendirilmesi konularında da konuşan Meral Seçer, şu anda bahçecilik ve peyzaj alanında yürütülen çalışmaların farklı üretim alanlarıyla da sürdürüleceğini belirtti. Kurdukları kooperatifin uzun vadede birçok kadının hayatına dokunacağını, üreterek güçlenmesini sağlayacağını ve kente değer katacağını vurgulayan Meral Seçer, sabırla ve kararlılıkla adımların sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

“Yapamazsın” dediler ama yaptılar, yapıyorlar!

Soru-cevap kısmındaki bilgilendirmelerle akıllarındaki soru işaretlerine yanıt bulan kadınlar, toplantıda üretim çalışmalarından ve kat ettikleri aşamalardan söz etti. Kooperatif sayesinde hayatlarında dönüşüm sağladıklarını dile getiren birçok kadın, “Bize yapamazsın dediler ama yaptık, yapıyoruz” diyerek, üretimde ve hayatın her alanında yer alma konusunda kararlı olduklarının altını çizdi. Kadınlar, aldıkları eğitimle yeni beceriler elde ederek, üretim çalışmalarına başladıklarından bahsederek, dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı. Toplantının sonunda üretim aşamaları ve fidanlıkta kurulumu sürdürülen sera, yerinde incelendi.

Kadınlar süs lahanasında yüzde 90 başarı gösterdi

Eğitimlere başladıkları süre zarfında toprak yapısından, çiçeklerin yetişme koşullarına kadar birçok aşamayı kadınlarla paylaştıklarını dile getiren eğitmenler, ilk deneyimleri olmasına rağmen kadınların süs lahanasının çimlenmesinde yüzde 90 başarı gösterdiklerini dile getirdi. Eğitmenler, süs lahanasının özveri ve takip isteyen bir bitki olduğunu, kadınların da ilk çıkan yaprağından son yaprağına kadar her aşamasını büyük bir özenle takip ettiklerini söyledi.

Verimli geçen bilgilendirme toplantısı motivasyonu arttırdı

Yürütülen projeyle güzel işlere imza atmaya başladıklarını dile getiren kursiyer kadınlar, kooperatif çatısı altında yürüttükleri çalışmaların ortaya büyük bir dayanışma ortamı çıkarttığını belirtti. Aldıkları teorik ve pratik bilgilerle ektikleri tohumların büyüme aşamalarını takip eden kadınlar, verimli geçen bilgilendirme toplantısıyla motivasyonlarının arttığını vurguladı.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA