HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BAŞKAN YILMAZ, ÇBB’NİN ENCÜMEN ÜYESİ OLDU


31 Aralık 2019 Salı 10:41

Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için Mersin’in dört bir yanında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, son olarak Mut ve Çamlıyayla grup yollarında kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açarak, vatandaşların mağduriyetini giderdi. Büyükşehir Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Çamlıyayla ilçesi ile Tarsus’un Gülek Mahallesi Karboğazı bölgesinde aşırı yağış nedeniyle kardan kapanan ve kapanmak üzere olan yollara anında müdahale etti.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için kentin dört bir yanında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, son olarak Mut ve Çamlıyayla ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açarak, vatandaşların mağduriyetini giderdi.

Beklenen kar yağışlarına karşı alarmda olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların yollarını açarak karın getirdiği olumsuzlukları en aza indiriyor. Mut İlçesi’nde Dağpazarı, Kavaközü, Elmapınarı, Demirkapı, Çivi ve Ballı yollarını birbirine bağlayan Dağpazarı Grup Yolu’nda ve Kozlar Yolu’nda karla mücadele çalışması yürüten ekipler, Sertavul ve Karaman’a bağlanan Narlıdere’de de (Kertmen yolu) yol açma çalışması gerçekleştirdi.

3 greyder ve 3 pikapla 14 kişilik ekibin yürüttüğü çalışmalarda ayrıca Gökçetaş (Katırardıç) yolu da kalın kar örtüsünden arındırılarak vatandaşların kullanımına açıldı.

Çamlıyayla’da karla mücadele çalışmaları sürüyor

Zorlu kış şartlarında vatandaşların özellikle ulaşımda sorun yaşamaması için canla başla çalışan Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla’da da çalışmalarını sürdürüyor. Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Çamlıyayla ilçesi ile Tarsus’un Gülek Mahallesi Karboğazı bölgesinde aşırı yağış nedeniyle kardan kapanan ve kapanmak üzere olan yollara anında müdahale ederek temizledi.

Meteoroloji’nin uyarılarından sonra teyakkuz haline geçen Büyükşehir ekipleri, ova bölgelerde yağmur suları, yükseklerde ise karla mücadelesine devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yayla turizmi açısından bölgenin gözde mekanlarından olan Çamlıyayla’da etkili olan kar yağışından dolayı kapanan ana ve ara arter yolları iş makinaları aracılığıyla açtı.

Birçok noktaya aynı anda müdahale edildi

Büyükşehir Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Çamlıyayla ile Sebil arasındaki yol ile bağlı mahalleler ve yerleşim yerleri olan Ergene, Atdağı, Fakılar, Boztepe, Böğrüeğri, Sanlıca, Eminlik ve Keşli bölgelerinde yollarda karla mücadele çalışması gerçekleştirildi.

Çalışmalar gece-gündüz sürdürülüyor

Büyükşehir ekipleri karla mücadelesini gece saatlerinde de sürdürürken, yine bölgenin önemli yaylalık alanlarından olan Gülek Karboğaz’ı bölgesinde de karla kaplanan yollar yapılan çalışmayla temizlendi.

Greyderler ve diğer iş makinaları aracılığıyla seri şekilde çalışan ekipler, vatandaşların ulaşımda ve altyapıda herhangi bir sorun yaşamaması için teyakkuz halinde bekleyişlerini sürdürüyor.

MESKİ ekipleri yoğun kara rağmen onarım çalışmalarına devam ediyor

MESKİ ekipleri de yoğun kış şartlarında vatandaşların suya ulaşma konusunda mağduriyet yaşamaması için çalışmalar yürütüyor. Vatandaşlardan gelen arıza şikayetlerine anında müdahale eden MESKİ ekipleri, kar yağışının yoğun olduğu Çamlıyayla İlçesi Ardıç Yurdu bölgesinde içmesuyu b





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA