HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
EMITT’TE MERSİN RÜZGARI


31 Ocak 2020 Cuma 14:32

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan ve bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yerini aldı. Farklı stant tasarımı ve teknolojik alt yapısı ile öne çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, fuara Tarsus, Silifke, Erdemli ve Mut ilçeleri ile birlikte katıldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl “Zarafetin Kenti” sloganıyla fuarda yerini aldı. Balerinler ve baletlerin gösterileriyle Mersin’in tarihi ve sanatı dansın estetiğiyle buluştu. Klasik müzik triosu eşliğinde genç balerinler ve baletler fuarda gösterilerini yaparken, sanatsal şov ziyaretçilerden büyük ilgi çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir standında ziyaretçilere Mersin’i tanıttı. Mersin’in turizmden daha fazla pay alması gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Teşviklerin bizim bölgeye sağlanması, bazı yatırımların gelmesi gerekiyor. Uluslararası havaalanı yatırımı var inşaatı uzun süredir devam ediyor bitirilemedi, Taşucu ile Gazipaşa arasında sahil yolu projesi var, bunların tamamlanması son derece önemli katkılar yapacak” dedi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) kapılarını 24’üncü kez açtı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan EMITT’e bu yıl farklı stant tasarımı ve teknolojik alt yapısıyla damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, fuara katılarak, Büyükşehir standında ziyaretçilere Mersin’i tanıttı.

İlk günden birçok yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından ilgi gösterilen Mersin Büyükşehir Belediyesi standında kentin tarihi, kültürel, turistik ve gastronomik değerleri tanıtıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile sanatçı Onur Akın da ziyaret etti. Stantta ziyaretçilerle de buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in önemli değerleri, tarihi ve kültürel birikimleri olan bir kent olduğunu vurguladı.

Başkan Seçer: “Kentimizi tanıtmamız lazım”

Mersin’in turizmde beklediğini bulamadığına dikkat çeken Başkan Vahap Seçer, şöyle devam etti:

“Bu konuda yaramız derin açıkçası. Antalya’yı 10 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği, Kapadokya Bölgesi’ni 4 milyon turistin ziyaret ettiği bir süreçte Mersin, 100 bin turist tarafından dahi ziyaret edilemiyor. Bizim için üzüntü verici bir tablo. Dolayısı ile kenti tanıtmamız lazım. Bunun bir değil birden çok gerekçeleri var. Birincisi yapısal sorunları var. Turizme yönelik bir takım altyapı çalışmalarının olması lazım. Orada turistin kalacağı otelden gezeceği alanların tanzimine kadar birçok düzenleme yapılması lazım. İşin açıkçası el atılması lazım. Tabi bu bir başına yerel yönetimlerin başarabileceği bir durum değil ama önemli katkılar yapabiliriz. Burada merkezi yönetimin bir irade ortaya koyması lazım. Turizm yatırımları yüksek olan bir sektördür. Dolayısıyla teşviklerin bizim bölgeye sağlanması, bazı yatırımların gelmesi gerekiyor. Uluslararası havaalanı yatırımı var inşaatı uzun süredir devam ediyor bitirilemedi, Taşucu ile Gazipaşa arasında sahil yolu projesi var, bunların tamamlanması son derece önemli katkılar yapacak.”

“Bu tip organizasyonlar ve fuarlar kentimizin tanıtımına önemli katkılar yapıyor”

2020 yılı içerisinde temeli atılması planlanan Metro projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, projeyi Mersin’in marka kent olması yolunda önemli bir adım olarak değerlendirdi. Mersin’in tanıtımının önemine dikkat çeken Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Hem Türkiye’de hem dünyada Mersin’i tanıtmak gerekiyor. Turistin niçin geldiğini bilmesi lazım. Örneğin Hristiyan dünyasının önemli sembollerinden biri St. Paul’un Tarsus’ta olduğunu bilmeyen milyonlarca Hristiyan var. Dolayısı ile inanç dünyasında söz sahibi olmak istiyorsanız bunu dünyaya tanıtmalısınız. Birçok medeniyete, semavi dinlere, inanç gruplarına, imparatorluklara ev sahipliği yapmış topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bunları anlatmak lazım. Orasının Kleopatra’nın ziyaret ettiği bir yer olduğunun bilinmesi gerekiyor. Ya da Romalılar’ın yönetimi altında tuttuğu topraklar olduğunu, orada Selçuklu ve Osmanlı imparatorluklarının önemli değerlerinin olduğunu, ulusal kurtuluş mücadelemizin çok önemli noktalarından bir tanesi olduğunu tanıtmak lazım. Yerli veya yabancı turistin Mersin’e gelmek için bir gerekçesi olmalı. Bu tip organizasyonlar ve fuarlar da kentimizin tanıtımına önemli katkılar yapıyor.”

Büyükşehir Belediyesi standında ilçelerin de temsil edildiğini ifade eden Başkan Seçer, ilçelere özgü tarihi turistik ve gastronomik özelliklerin de tanıtıldığını belirtti.

Elazığ ve Malatya için yardımlar devam edecek

Elazığ’da yaşanan deprem dolayısı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Elazığ ve Malatya’da incelemelerde bulunacaklarını ifade eden Başkan Seçer, “Belediyeler olarak anında müdahale ettik. 11 kişiden oluşan bir kurtarma ekibi gönderdik. Çok iyi eğitilmiş bir ekipti. Hepsine müteşekkiriz. 9 yurttaşımızı enkaz altından çıkardılar. Bölgeye gıda ve giysi yardımı yaptık. Seyyar bir mutfak yolladık. Çok da memnunlar. Oradaki ihtiyaç ve gelişmelere göre biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yardımı yapacağız. Genel Başkanımız ile orada olacağız. Bizzat oradaki ihtiyaçları ve yapabileceklerimizi tespit edip yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Mersin’in tarihi ve doğası sanat ile vücut buldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl “Zarafetin Kenti” sloganıyla fuarda yerini aldı. Balerinler ve baletlerin gösterileriyle Mersin’in tarihi ve sanatı dansın estetiğiyle buluştu. Klasik müzik triosu eşliğinde genç balerinler ve baletler fuarda gösterilerini yaparken, sanatsal şov ziyaretçilerden büyük ilgi çekti.

Kentin Zarafeti Projesi kapsamında yapılan gösteride de doğal güzellikleri, tarihi buluntuları ve kent yapıları, limanıyla çok zengin bir şehir olan Mersin’de değişen ve modernleşen Mersin imajını çizmek, modern Mersin’in sanata, tarihe, doğaya, kente ve kent yaşamına önem veren Mersin olduğunu anlatmak ve kenti sanatla anlatmak için güzel bir gösteri yapıldı. Stantlarda, Mersin’e özgü lezzetler de yerini aldı.

VR Mersin göz doldurdu

Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerinin sanal tur yöntemi ile 360 derece tanıtımının yapıldığı “VR Mersin”, ziyaretçileri kentin doğal güzellikleri ve tarihi yerlerinde bir ziyarete çıkararak, farklı bir deneyim yaşattı.

Ziyaretçiler proje kapsamında il genelinde 350’ye yakın noktada hava-kara, gece-gündüz çekimlerinin yer aldığı ve yaklaşık toplam 2 bin 500 adet panoramik fotoğrafın bulunduğu VR Mersin ile kentin sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerlere göz atma fırsatı buldu.

Ulusal ve uluslararası 8 ödüle sahip olan ve en son geçtiğimiz yıl İstanbul Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nde “Kültür ve Destinasyon” dalında en iyi film seçilen VR Mersin, EMITT’te göz doldurdu, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak adresi oldu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA