HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖZEL BİREYLERE SERVİS HİZMETİ


3 Şubat 2020 Pazartesi 08:52

Yenişehir Belediyesi, ZİÇEV’de eğitim gören Down Sendromlu bireyleri yalnız bırakmadı. Toplu taşıma kullanamayan özel bireyler için araç tahsis eden Yenişehir Belediyesi hafta içi her gün özel bireyleri evlerinden alıp eğitim gördükleri ZİÇEV’ e taşıyor. Burada eğitim alan bireyler tekrar evlerine bırakılıyor.

 

Başkan Özyiğit, “Engelleri tek tek kaldırıyoruz”
 
Yenişehir Belediyesi, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)Mersin Şubesi’nde eğitim alan Down Sendromlu bireyler için servis hizmeti veriyor. Servis hizmeti ile birlikte özel bireyler güvenli ve konforlu bir şekilde eğitimlerine devam edebiliyor. ZİÇEV’ de eğitim gören farklı yaş gruplarından 16 özel birey için verilen taşıma hizmeti aileleri de mutlu ediyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ Özel bireylere hayatı kolaylaştırmak ve onların yaşamlarını daha da anlamlı ve güzel hale getirmek için bahaneler üretmeden her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Onların eğitim olanaklarına ve diğer sosyal aktivitelere erişmelerindeki engelleri tek tek kaldırıyoruz.” dedi.
 
ZİÇEV Şube Başkanı Kahveci “Başkandan rica ettik, aynı hafta içerisinde araç tahsis etti”
 
Yenişehir Belediyesi’nin Down Sendromlu bireyler için araç tahsis etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen ZİÇEV Mersin Şube Başkanı Zekiye Kahveci, “Biz Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’i ziyaret ettik, böyle bir ricada bulunduk ve aynı hafta içinde bize servis tahsis etti. Şuanda gençlerimiz ve velilerimiz gayet mutlu. Biz de mutluyuz. Ailelerin her gün çocuklarını buraya getirip buradan eve götürmesi çok zor,  ailelerin çoğu zaten yaşlı. Bireyler de buraya gelmek ve eğlenmek istiyorlar. Başka yaşam alanları yok. Ya evde kapanacak ya da buraya gelip eğitim alacaklar. Gençlerimizi buraya getiremezsek onları eve hapsetmiş oluruz.  Gençlerimiz burada eğitimlerine devam ederken aileleri de kendi sosyal yaşamlarına devam edebiliyorlar. Yenişehir Belediyesi’nin bu hizmetinden çok memnunuz hem biz hem de ailelerin içi rahat.” İfadelerini kullandı. 
 
ZİÇEV Kurum Sorumlusu Ünlütürkcan “Özel bireyler için buraya gelememek en büyük ceza” 
 
Özel gereksinimli bireylerin toplu taşıma kullanamadığına vurgu yapan ZİÇEV Kurum Sorumlusu Burcu Ünlütürkcan ise şunları aktardı: “Özel gereksinimli bireyler toplu taşıma kullanamıyor, toplu taşıma onlar için her türlü tehlikeye açık. O yüzden onları buraya taşımak bizim için çok önemli. Her çocuk karne alırken mutlu oluyor ama bizim çocuklarımız üzülüyor. Çünkü okulları tatil olunca sosyal yaşamları da sona eriyor. Okul bitecek diye korkuyorlar. Onlar için okula gelememek en büyük ceza. Onları buraya güvenli bir şekilde getirebilmek de çok önemli bu konuda bize destek veren Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyoruz. “
 
Meryem Kaya, “Çocuklarımızın eğitim alabilmesi bizim için çok önemli”
 
“Çocuklarımızı gönül rahatlığıyla eğitime gönderiyoruz” diyen özel birey velisi Meryem Kaya, Yenişehir Belediyesi’nin servis hizmetinden dolayı memnun olduklarını ifade etti. Kaya, “Çocuklarımızın eğitim alması ve sosyalleşmesi bizim için çok önemli. Evlerimiz çocukların eğitim aldıkları yere çok uzak ve birçoğumuz da çalışmak zorunda olduğumuz için çocuklarımızı götürmekte sıkıntı yaşıyoruz. Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’ten Allah razı olsun.  Artık gönül rahatlığıyla çocuklarımızı gönderebiliyoruz.” Şeklinde konuştu.




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA