HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
TEMİZ AKDENİZ PROJESİ PROTOKOLÜNÜ 4 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İMZALADI


13 Şubat 2020 Perşembe 09:09

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşı olduğu, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde yapılan ve Akdeniz’e kıyısı olan belediyelerin işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Temiz Akdeniz Projesi’nin ikinci toplantısı Adana’da yapıldı. Toplantıda projenin içeriği, süresi ve uygulanacağı alanlara karar verildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana’da yapılan “Bereketli Topraklar Üzerinde Akıllı Kentlere Doğru” çalıştayında ‘Temiz Akdeniz Projesi’nin protokolünü Adana, Hatay ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte imzaladı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşlığını yaptığı, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde gerçekleştirilen ve Akdeniz’e kıyısı olan belediyelerin işbirliğini içeren Temiz Akdeniz Projesi’nin ikinci toplantısı Adana’da yapıldı. Toplantıda projenin içeriği, süresi ve projenin uygulanacağı alanlara karar verildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana’da yapılan “Bereketli Topraklar Üzerinde Akıllı Kentlere Doğru” çalıştayında Adana, Hatay ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte “Temiz Akdeniz Projesi”nin protokolünü imzaladı.

İkinci toplantıda sunumlar yapıldı

Temiz Akdeniz Projesi’nin ikinci toplantısı, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül’ün konuşması ile başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Denizcilik ve İç Su Hizmetleri sunumunun yapıldığı toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Kemal Özgün, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Doktor Bülent Halisdemir ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı İrfan Korkmaz tanıtım konuşması gerçekleştirdi. Katılımcıların kısa tanıtım konuşmalarından sonra ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitü Müdürü Doçent Dr. Barış Salihoğlu sunum gerçekleştirdi.

Projenin 3 yıllık çalışma planı gerçekleştirildi

Bölge halkına farkındalık kazandırma, Mersin/İskenderun Körfezi kara ve denizden su kalitesi izlenmesi, yapılan çalışmalar sonucu bölgeye özgü ekosistem modelinin geliştirilmesi amacıyla başlatılan Temiz Akdeniz Projesi’nin içeriği gerçekleştirilen ikinci toplantıda belirlendi.

Proje, Mersin ve İskenderun Körfezi’ni de içine alan Hatay, Adana, Mersin kıyıları, dere ve iç sularında denizden ve karadan belirlenen istasyonlarda, belirlenen parametre değerlerinin ölçümlenmesini, izlenmesini ve örnekleme modellerinin oluşturulmasını içeriyor.

İnsan kaynaklı bozulmaların önüne geçilecek

Proje kapsamında ilk yıl izleme çalışmaları, 2 ve 3’üncü yıllarda akıntı modeli ve 3. yıldan itibaren ekosistem tabanlı yönetim planı önerileri yapılacak.

Projenin beklenen etkileri ise turizm, balıkçılık, su kalitesi iyileştirilmesi, kıyı tahribatı, yasak avcılık gibi insan kaynaklı bozulmaların önüne geçilmesi, kimyasal kirliliklerle mücadele, yanlış tarım uygulamalarına müdahale, atıksu arıtma tesisleri ve kanalizasyon sistemlerinde değerlendirme ve iyileştirme çalışmaları, atıksu tesislerinin örneklenmesi, nehirlerin/derelerin örneklenmesi olarak sıralandı.

4 Büyükşehir Temiz Deniz Protokolü’nü imzaladı

Adana’da yapılan “Bereketli Topraklar Üzerinde Akıllı Kentlere Doğru’ çalıştayında, Akdeniz şehirleri ile ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü arasında gerçekleştirilen “Temiz Akdeniz Projesi”nin protokolü de imzalandı.

Mersin, Adana, Hatay ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinin taraf olduğu ve deniz temizliği konusunda taahhütlerde bulunduğu protokolü, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Vahap Seçer imzaladı.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA