HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BAŞKAN VAHAP SEÇER MEZUN OLDUĞU İLKOKULDA ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ


14 Şubat 2020 Cuma 08:58

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kendisinin de mezun olduğu Tarsus Dumlupınar Hürriyet İlkokulu’nda çocuklarla bir araya gelerek, “Süt Senin Gurur Mersin’in” projesi kapsamında hazırlanan sütlerin dağıtımına katıldı. Başkan Seçer, önümüzdeki yıl daha fazla öğrenciye ücretsiz süt ulaştıracaklarını belirterek, “Çocuklarımız bunu son derece sağlıklı bir süt olduğunu bilerek tüketmeli. Ailelerimiz müsterih olsunlar, öğretmenlerimiz müsterih olsunlar. Çok titiz davranıyoruz bu konuda” dedi.

 

Eğitimi önemsediklerini ve destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Seçer, “Geleceğimiz çağdaş bir eğitim, laik bir eğitim, modern bir eğitim. Biz eğer uluslararası arenada diğer gelişmiş ülkelerle, toplumlarla mücadele etmek istiyorsak işte burada, okullarda bunu başlatacağız” diye konuştu. Dumlupınar Hürriyet İlkokulu idaresi de Başkan Seçer’e diploma sürprizi yaptı. Başkan Seçer, ilkokul diplomasını 46 yıl sonra yeniden görmenin heyecanını yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ortaklığında yürütülen “Süt Senin Gurur Mersin’in” projesi kapsamında,Tarsus’un Eskiömerli Mahallesi’ndeki Dumlupınar Hürriyet İlkokulu’nda düzenlenen süt dağıtım programına katıldı.Başkan Seçer, kendisinin de mezun olduğu okulda, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Engin Özel ve Okul Müdürü Cengiz Yusuf Küpeli ile birlikte 1/C ve 1/D sınıflarındaki çocuklarla buluştu.

Minik öğrencilere dersleri hakkında sorular soran Başkan Seçer, çocuklara sütü içip içmediklerini, beğenip beğenmediklerini de sordu. Başkan Seçer ve beraberindekiler daha sonra çocuklara süt dağıttı. Çocuklarla aynı sıralara oturarak fotoğraf çektiren Başkan Seçer, çocukların imza istediğini de geri çevirmedi ve kağıtlara imzasını attı.

“Okulumu Belediye Başkanı olarak ziyaret etmek farklı bir duygu”

Başkan Seçer,süt dağıtımı sonrasında yaptığı açıklamada,“Benim için önemli bir gün. Ben bu mahallede doğdum, büyüdüm. Tarsus’un Eskiömerli Mahallesi’nde. Benim için tarif edilmez duygu. Bunu ifade etmem, kelimelere dökmem çok zor. Uzun yıllar sonra böyle bir görevle, böyle bir hizmeti vererek, çocuklarımızın sağlıklı birer birey olmaları için onların hayvansal protein ihtiyacının bir nebze de olsa karşılanmasına çalışan bir Belediye Başkanı olarak ziyaret etmek benim için çok farklı bir duygu” dedi.

“Ailelerimiz ve öğretmenlerimiz müsterih olsunlar”

Tarsus’ta 9 okulda ücretsiz süt dağıtımı yaptıklarını kaydeden Başkan Seçer, “Yaklaşık 8 bin 350 öğrenci haftada 2 kez yaklaşık olarak 17 bin pakete yakın süt tüketiyorlar. Bu yıl bir pilot çalışmaydı. Ziyadesiyle de memnun oldum. Değerli müdürümüze, öğretmenlerimize sordum bir problem var mı, işleyişten memnuniyetsizlik var mı? Son derece memnun olmaları beni memnun etti. Gelecek yıl bunun sayısını artırabiliriz. Sütü kooperatiflerden temin ediyoruz. Yine bölgemizde bir süt fabrikası tarafından bunlar paketleniyor. Son derece sağlıklı, hijyen ortamda, çok titiz çalışmalar sonucu. Çocuklarımız bunu son derece sağlıklı bir süt olduğunu bilerek tüketmeli. Ailelerimiz, öğretmenlerimiz müsterih olsunlar. Çok titiz davranıyoruz bu konuda. Gelecek yıl sayısını artırabiliriz. Onun çalışmalarını yapıyorlar. Herhangi bir rakam telaffuz etmedik ama çok yüksek sayılara ulaşacağız” diye konuştu.

“Eğitime desteklerimiz sürecek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime desteklerinin süreceğini ifade eden Başkan Vahap Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitimi önemsiyoruz. Geleceğimiz eğitim. Geleceğimiz çağdaş bir eğitim, laik bir eğitim, modern bir eğitim. Biz eğer uluslararası arenada diğer gelişmiş ülkelerle, toplumlarla mücadele etmek istiyorsak işte burada, okullarda bunu başlatacağız. Eğitimle başlatacağız. Bilimle başlatacağız. Umut ediyorum belediye olarak Mersin’de eğitime diğer alanlarda da katkılarımızı artıracağız. Öğrencilere çorba ikramımız var. Tarsus’ta 11 noktada bunu yapıyoruz. Yaklaşık 7-8 bin öğrencimiz bundan faydalanıyor. Çoğunluğu öğrenci. Yine Çamaşır Kafe projemiz var. İki hafta içerisinde Tarsus Üniversitesi’ne yakın yerde, yurtların olduğu yerde hizmete alacağız. Tarsus’ta 959 öğrencimiz üniversiteye hazırlık eğitim merkezimizde hocalarımızın yardımıyla üniversiteye hazırlanıyor. 1511 öğrencimiz eğitim yardımı alıyor. Bunları artıracağız. Belediye Başkanı olduğumda belediye otobüsü öğrenciye 1.25 TL idi. 25 kuruş indirdik. 1 lira yaptık. 2024 yılına kadar da 1 TL kalacak. O zamana kadar metro projesi de tamamlanacak ve farklı bir ulaşım konsepti olacak Mersin’de. Her şey Mersin için, her şey Türkiye için.”

Diplomasını 46 yıl sonra yenidengördü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Dumlupınar Hürriyet İlkokulu’ndaki etkinlikte, okul idaresinin iki sürpriziyle de karşılaştı.Okul Müdürü Cengiz Yusuf Küpeli ilk olarak Başkan Seçer’i, ilkokula başladığı sınıfa, günümüzde 4/D sınıfı olarak kullanılan dersliğe götürdü.

Başkan Seçer, Okul Müdürü Küpeli’nin odasına gittiğinde ise daha farklı bir sürprizle karşılaştı. Müdür Küpeli, okulun arşivinden buldukları Vahap Seçer’e ait ilkokul diplomasını kendisine sundu. 1973-1974 eğitim-öğretim yılı sonunda verilen diplomasını 46 yıl sonra yeniden gören Başkan Seçer, notlarını ve fotoğrafını inceledi. Başkan Seçer, Okul Müdürü Küpeli’ye jestinden dolayı teşekkür etti.

“Çocuklarımıza güveniyoruz”

Başkan Seçer, Tarsus Dumlupınar Hürriyet İlkokulu’ndan ayrılmadan önce okul bahçesinde öğrencilere de, “Ben de sizler gibi yıllar önce bu sıralarda önce alfabeyi öğrendim, okumayı öğrendim, matematiği öğrendim, iyi insan olmayı öğrendim, vatan sevgisini öğrendim ve çağdaş, Atatürkçü bir genç oldum. Bunu bu okula borçluyum. Sizlerden derslerinize çalışmanızı, spor yapmanızı, okumanızı istiyoruz. Büyüklerinizi saymanızı, küçüklerinizi sevmenizi, ülkenizi sevmenizi, çevreyi temiz tutmanızı bekliyoruz. Hepiniz gelecekte çok iyi okullarda okuyacaksanız ve ülkeye, insanlığa faydalı insanlar olacaksınız. Sizlere güveniyoruz”diye seslendi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA