HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
ABDULLAH ÖZYİĞİT İLK YILINDA ENLER LİSTESİNDE


18 Mart 2020 Çarşamba 14:02

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, SONAR Araştırma Şirketi’nin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği ankette, yüzde 63,1’lik oranla, Türkiye’nin en başarılı 11. belediye başkanı seçildi.

 

Anket İstanbul hariç, 20 Büyükşehir Belediyesi’nin 147 ilçesinde yapıldı. Belediye başkanlarının seçimlerden bu yana 1 yıllık süreçte yaptığı çalışmalar SONAR Araştırma Şirketi tarafından kamuoyuna soruldu. İlçe belediyelerinin hizmetlerini değerlendirmek ve vatandaş memnuniyetini belirlemek amacıyla farklı sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre, tesadüfî yöntemle seçilen kişilerle yüz yüze gerçekleştirildi. Anket sonuçlarına göre, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  yüzde 63,1'lik başarılı oranıyla, 136 belediye başkanını geride bıraktı.
FARK YARATAN PROJELER HAYAT GEÇTİ
Hizmet süresinin birinci yılında eğitim, çevre, kültür, sanat ve spor alanlarında yaptığı projelerle dikkat çeken Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, son 4 yıl içinde gerçekleştirilmiş en kapsamlı araştırma olduğu vurgulanan ankette 11. sırada yer aldı. Vatandaşlara “Genel olarak düşündüğünüzde ilçe belediye başkanınız sizce başarılı mıdır, yoksa başarısız mıdır?” sorusu sorulan ankette Başkan Özyiğit, yüzde 63,1 puan aldı. Başkan Özyiğit, Yeni Yenişehir’i oluşturmak için hazırladığı Hareket, Eğitim, Hemşehrilik, Dayanışma, Kentleşme ve Ekoloji ilkeleri ile hizmet üretmişti. Abdullah Özyiğit’in başkanlığında Yenişehir’de fark yaratan birçok proje hayata geçti. İşte başarıyı getiren başlıca projeler:
Stratejik Plan Mahalle Toplantıları
Yenişehir Belediyesi stratejik planının oluşması sürecinde önceliği halkın taleplerine vererek Türkiye’de bir ilke imza attı. 32 Mahallede halkla toplantılar yapıldı, toplantıya katılamayan mahalle sakinleri için muhtarlıklara sandık kuruldu. Toplamda 5 bin 70 Yenişehirlinin talepleri not alındı. Mahalle toplantılarından ve çalıştaydan elde edilen veriler stratejik planın temelini oluşturdu.
Yenişehir Triatlonu
Yenişehir Belediyesi, düzenlediği Yenişehir Triatlonu ile Mersin’e ve Türkiye’ye yeni bir organizasyon kazandırdı. Hayata geçirdiği başarılı organizasyonla Yenişehir Belediyesi 2020 Türkiye Triatlon Finallerinin Mersin’de yapılmasını sağladı.
0-3 Yaş Arası Erken Çocukluk Eğitimi
Yenişehir Belediyesi, kurduğu Yenişehir Belediye Akademi’de 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi projesiyle Türkiye’de bir ilke imza attı. Erken Çocukluk Dönemi Aile Eğitimi Programı, 0-3 Yaş Çocuk Gelişim Değerlendirme Uygulaması ve 0- 3 yaş gelişimine yönelik Bebek Kütüphanesi ile Yenişehir Belediyesi eğitim yaşını sıfıra indirdi.
Sosyal Etkinlik Merkezleri
Sosyal Etkinlik Merkezleri ile tiyatro, keman, bağlama, bale, resim, tenis, basketbol, judo, taekwondo, futbol, robotik kodlama, satranç ve zeka oyunları gibi çocukların ve gençlerin ilgi alanlarına göre çeşitli kurslar veriliyor.
Kros Ligi 1. Kademe Yarışları
Türkiye Atletizm Federasyonu Türkcell Kulüpler Kros Ligi 1. Kademe Yarışları Yenişehir Belediyesi’nin destekleriyle koşuldu. Yenişehir Belediyesi 20 yılın ardından Mersin’de kros şampiyonasının yapılmasının önünü açtı.
Yenişehir Söyleşileri
Yenişehir Belediyesi, ‘Yenişehir Söyleşileri’ ile alanında uzman kişileri deneyimlerini aktarmak üzere Mersinlilerle buluşturuyor.
Ata’yı Anma Koşusu
Yenişehir Belediyesi, 10 Kasım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde Okullararası 1. Ata'yı Anma Koşusu düzenledi. Ata'yı Anma Koşusu’nda yüzlerce genç atlet yarıştı.
Barış’a Kulaç At
1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Mersin'den Kıbrıs'a kadar kulaç atan 9 sporcuya Yenişehir Belediyesi ana sponsor oldu. Organizasyonla Mersin ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında yeni bir yüzme parkuru tanımlanmış oldu. Yenişehir Belediyesi, organizasyona ana destekçi olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uygulanan haksız ambargoya dikkat çekti.




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA