HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
“SİYASİ KARARLARLA MERSİN’İ YÖNETEMEM”


26 Kasım 2020 Perşembe 12:11

MESKİ Olağan Genel Kurul Toplantısı 2. Birleşimi’nde 2021 Mali Yılı Ücret Tarifesi Tasarısı’yla ilgili bazı tartışmalar yaşandı. Cumhur İttifakı üyelerinin komisyonda gündeme getirdiği atık su bedelinin yüzde 45’ten yüzde 35’e çekilmesine yönelik teklifi üzerine konuşan Başkan Seçer, kent genelinde yapılacak yatırımların ve bekleyen hizmetlerin önemine dikkat çekti. Seçer, “Döviz mi düştü, işçi ücretleri mi düştü, elektrik bedeli mi düştü, akaryakıt bedeli mi düştü? MESKİ’ye piyangodan para mı çıktı? Bunu bana anlatın” dedi.

 

Tarifelerde herhangi bir zammın söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Seçer, Bunun altını karakalemle çiziyorum; biz zam filan yapmıyoruz. Biz fiyat değişikliği yapmıyoruz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Olağan Genel Kurul Toplantısı 2. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Cumhur İttifakı üyelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme getirdiği atık su bedelinin yüzde 45’ten yüzde 35’e çekilmesine yönelik teklifi üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz Temmuz ayında tarifeler yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını da hatırlatarak  “Döviz mi düştü, işçi ücretleri mi düştü, elektrik bedeli mi düştü, akaryakıt bedeli mi düştü? MESKİ’ye piyangodan para mı çıktı? Bunu bana anlatın” dedi. Seçer, tarifelerde herhangi bir zammın söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Bunun altını karakalemle çiziyorum; biz zam filan yapmıyoruz. Biz fiyat değişikliği yapmıyoruz” diye konuştu.

“Sizin yaptığınız popülizm, benim değil”

MESKİ Olağan Genel Kurulu’nda, toplam 8 madde oylandı ve 2021 Mali Yılı Ücret Tarifesi Tasarısı Meclis’te üzerinde en çok konuşulan madde oldu. Başkan Seçer, bir meclis üyesinin indirim yapılmadığı iddialarını yanıtlarken, “Siz genel bir hat çiziyorsunuz. Ben de size direk derim ki siz geçen dönem meclis üyesi değil miydiniz burada? Evet meclis üyesiydiniz. O dönemde de atık su bedeli % 45 değil miydi? Evet % 45’ti. O zaman aklınıza gelmedi mi? Şimdi mi aklınıza geldi? 2 yıl sonra mı jeton düştü sizde? Sizin yaptığınız popülizm benim değil. Sizin meclis üyesi olduğunuz dönemde kaçtı? %45’ti. Ama yanıltıyorsunuz insanları. Daha doğru bilgiler verin. O dönemde elbette bütçe vardı, elbette kurum vardı. Ama doğru bilgi vermeniz lazım. Siz o dönemde % 45 olan atık su bedelini niye indirmediniz de şimdi aklınıza geldi? Bu sorunun cevabını verin bana” diye konuştu.

“MESKİ’ye piyangodan para mı çıktı?”

Atık su bedelinde bir indirim yapılmasının şu an için mümkün olmadığını anlatan Seçer, “Arkadaşlar biz suda bir fiyat farkını, vergilerde bir artışı, bir zammı tartışmıyoruz. Temmuz ayında, daha mürekkebi kurumamış, daha Sayıştay'dan yeni gelmiş görüş, orada oturmuşuz konuşmuşuz, anlaşmışız, daha üzerinden 5 ay geçmiş yeni bir indirim kararı ile geliyorsunuz. Bunları tartışalım; nedir nedeni? Döviz mi düştü, işçi ücretleri mi düştü, elektrik bedeli mi düştü, akaryakıt bedeli mi düştü? MESKİ’ye piyangodan para mı çıktı? Bunu bana anlatın. Bana hikaye anlatmayın rica ediyorum. Bir önceki dönemi bu kadar savunuyorsunuz da, o dönemde çıkıp niye konuşmadınız bunları? Niye ‘yüzde 35’e düşsün’ demediniz? Neden ‘enflasyon farkını almayın’ demediniz? Günü konuşalım” dedi.

“Siyasi kararlarla Mersin’i yönetemem”

Sunulan indirim teklifiyle ilgili geçerli bir açıklama isteyen Seçer, “Deyin ki; ‘mazot fiyatları düştü, elektrik fiyatları düştü, döviz düştü, piyangodan para çıktı, Ankara'dan para geldi.’ Bir şey deyin bana rica ediyorum. Yani bunu demiyorsunuz ben nasıl yöneteyim kurumu!  Değerli arkadaşlar lütfen siz de değerlendirin. Yani bu siyasi kararlarla bu Mersin’i ben yönetemem. Ben de derim, orada oturacak olursam; ‘rahat rahat yüzde 20’ye düşür derim.’ Ama efendim nasıl düşüreyim, bana bunu anlatın. Şimdi benim yaptığım hesaptan yüzde 10’dan aşağısına bir tablo çıkıyor” diye konuştu.

“Biz fiyat değişikliği yapmıyoruz”

Başkan Seçer, bütçe oylaması öncesinde yapılan değerlendirmelere ilişkin açıklamasında, “Şunu çokça kullandım. Dedim ki: Birileri ile hesaplaşmak, birilerine parmak sallamak, devri sabık yaratmak için belediye başkanı olmak istemiyoruz. Hizmet etmek istiyoruz” dedi. Seçer, tartışmalara anlam veremediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

Alınacak kararların oy birliği ile alınması kenti rahatlatıyor. Bakın biz zam yapmıyoruz arkadaşlar. Bunun altını karakalemle çiziyorum. Biz zam filan yapmıyoruz. Biz fiyat değişikliği yapmıyoruz. Temmuz ayında burada oturduk, konuştuk, oyladık. Yaptığımız son tarife ile devam edelim. Türkiye’de şu anda enflasyon var. Avro bu kadar oldu. Elektrik fiyatları bu kadar oldu. İşçi ücretleri bu kadar oldu deyip diğer illerde konuşulan zam burada konuşulmadı. Lütfen anlayışla karşılayın. Tekrar söylüyoruz. Genel Kurul aşamasına kadar nerede yanlış yapıldı, nerede müzakereleri olumlu neticelenmemesi yönünde hata yapıldı, onu orada bırakalım. Ama bakın ne kadar güzel birbirimize anlattık. Zaman zaman sesimiz yükseldi. Zaman zaman tansiyonu düşürdük. Ama karşılıklı birbirimize saygıda kusur etmiyoruz. Bunlar tartışılır. Bunda bir beis aramayın. Cumhur ittifakının da idareden geldiği şekliyle tarifemize destek vermesini rica ediyorum. İlçelerimizde yatırım programlarında yer alın. Geçen toplantıda ilçe ilçe sunduğum yatırımları benden bekleyin, benden hesabını sorun. Nasıl yönetileceği konusunda, hangi kararların alınacağı konusunda bırakınız yönetimimiz kararlar alsın ve bunun sonucuna da katlansın.”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA