HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BÜYÜKŞEHİR, İŞ YERİ KAPANAN ESNAFIN MESKEN SU BORCUNUN 500 TL’YE KADAR OLAN KISMINI ÖDEYECEK


9 Aralık 2020 Çarşamba 08:28

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi’nde esnaf adına önemli bir karara daha imza atıldı. Pandemi nedeniyle iş yeri kapalı olan esnafın meskenlerine ait su borcunun 500 TL’ye kadar olan kısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesine karar verildi.

 

Başkan Seçer, “Büyükşehir Belediyesi olarak, iş yerleri kapanan 8 bin 500 esnafın meskenlerinde 500 TL’ye kadar olan su borçlarının bedelini MESKİ’ye ödeyeceğiz, su borçlarını biz karşılayacağız” dedi.

Devralınan piyasa borçlarının tamamının ödendiğini kaydeden Seçer, “691 milyon liralık 20 ayda yaklaşık olarak ödediğimiz, geriden gelen borçların miktarı” diye konuştu. Seçer, hayata geçirilen proje sayısının bu yıl 144 olduğunu, gelecek yıl bu sayının 199’a ulaşacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldıToplantıda idareden gelen 21, komisyonlardan gelen 5 olmak üzere toplam 26 madde görüşüldü.  Büyükşehir Belediyesi esnaf adına önemli bir karara daha imza attı. Pandemi nedeniyle iş yeri kapalı olan esnafın iş yerinin kapalı kaldığı süre boyunca, meskeninin tahakkuk eden su borcunun 500 TL’ye kadar olan kısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından MESKİ’ye ödenmesi konusu Meclis’te oy birliği ile kabul edildi.

“8 bin 500 esnafın mesken su bedelini MESKİ’ye biz ödeyeceğiz”

18 Kasım ve 30 Kasım 2020 tarihlerinde yayınlanan ilgili genelgeyi okuyarak konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Seçer, “Mersin’de kapanan işyeri sayısı 5 bin 200 civarında. 30 Kasım 2020 tarihli genelge ile olarak kapanan iş yeri sayısı 2500 ile 3 bin civarında. Yaptığımız görüşmelerde, komisyonda yapılan değerlendirmelerde ticaret odalarına bağlı olarak Meclis kararı kapsamına girebilecek her iki genelge açısından 250-300 iş yeri olabileceği belirtilmiş. Gerçek kişiler bunlar. Bunları da bu kapsam içine alıyoruz. Toplamda; meskenlerinde 500 TL’ye kadar olan su borçlarını biz Büyükşehir Belediyesi olarak, dükkânları, iş yerleri kapanan 8 bin 500 esnafın bedelini MESKİ’ye biz ödeyeceğiz. Kapalı oldukları süre içerisinde 500 TL’ye kadar olan su borçlarını Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız” dedi.

 “MESKİ aboneleri 31 Ağustos 2020’den önce tahakkuk etmiş borçlarını yapılandırabilecekler”

Başkan Seçer, MESKİ abonelerinin 31 Ağustos 2020’den önce tahakkuk etmiş borçlarını yeniden yapılandırabileceklerini duyurarak, “Milat 31 Ağustos 2020. Ondan önce birikmiş tüm borçlarını 1 sene, 2 sene, 3 sene geriye doğru gidiyoruz. Birikmiş tüm borçlarını MESKİ’ye müracaat ederek yapılandırma imkânına sahip olacaklar. Kanun hükümlerine göre hesaplanan tutarlar peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. Bunların hesaplama yöntemleri var. İlk taksitlerini 31 Ocak 2021 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Bu kanun hükmünden yararlanmak isteyen borçluların da bu yılın sonuna kadar; yani 31.12.2020’ye kadar MESKİ’ye başvuruda bulunmaları gerekiyor” diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA