HABER ARÞÝVÝ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SÝYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMÝ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR ‘SIFIR ATIK BELGESÝ’NÝ ALDI


15 Ocak 2021 Cuma 09:11

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 33 hizmet binasý için Sýfýr Atýk Belgesi’ni almaya hak kazandý. Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkaný Dr. Bülent Halisdemir, Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý tarafýndan Mersin Büyükþehir Belediyesi’ne verilen Sýfýr Atýk Belgesi’ni Baþkan Vahap Seçer’e takdim etti. Büyükþehir Belediyesi, Sýfýr Atýk Yönetim Sistemi ile atýk oluþumunun önüne geçerek, israfýn önlenmesini ve kaynaklarýn daha verimli kullanýlmasýný amaçlýyor.

 

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Sýfýr Atýk Belgesi’ni almaya hak kazandý. Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkaný Dr. Bülent Halisdemir, Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý tarafýndan Mersin Büyükþehir Belediyesi’ne verilen Sýfýr Atýk Belgesi’ni Baþkan Vahap Seçer’e takdim etti. Sýfýr Atýk Belgesi, Büyükþehir Belediyesi’nin toplam 33 hizmet binasý için alýndý.

Büyükþehir Belediyesi, Sýfýr Atýk Yönetim Sistemi ile atýk oluþumunun önüne geçerek, israfýn önlenmesini ve kaynaklarýn daha verimli kullanýlmasýný amaçlýyor. Büyükþehir, hizmet binalarýndaki atýklarý en iyi þekilde yöneterek, sýfýr atýk hedefi için gerekli titizliði göstermeyi sürdürecek.

Halisdemir: “Bu sistemle kaynaklarýn daha verimli kullanýlmasýný amaçlýyoruz”

Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkaný Dr. Bülent Halisdemir yaptýðý açýklamada, “2019 yýlýnda yayýnlanan Sýfýr Atýk Yönetmeliði uyarýnca 1 Haziran 2020 tarihine kadar kamu kurumlarýnda Sýfýr Atýk Yönetim Sistemi’nin kurulmasý istendi. Biz hazýrlýðýmýzý bu yönetmelikten önce de baþlatmýþtýk. Yönetmelik uyarýnca hizmet binalarýmýzda Sýfýr Atýk Yönetim Sistemi’ni kurduk. Personelimize; atýk oluþumunun önlenmesi, azaltýlmasý ve atýk ayrýþtýrma konularýnda bilgilendirme eðitimleri verdik. Geçtiðimiz günlerde Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý’nýn Sýfýr Atýk Bilgi Sistemi’ne baþvurarak Sýfýr Atýk Belgelerimizi aldýk” dedi.

“Sýfýr atýk hedefi için gerekli titizliði göstereceðiz

Halisdemir, 33 hizmet binasý için bu belgeyi aldýklarýný anlatarak, “Bakanlýk, baþvurularýmýz sonucunda Taþ Bina, Doða Parký, Aþevi, Akbelen Mezarlýðý, Mezbahane, Ýtfaiye, Otogar gibi toplam 33 hizmet binamýza Sýfýr Atýk Belgesi’ni uygun gördü. Belgelerimizi binalarýmýza asacaðýz. Önümüzdeki günlerde 25 binamýz için de belge almayý planlýyoruz. Bugüne kadar hizmet binalarýmýzda 19 bin 955 kilogram geri dönüþebilir atýk, 2 bin 600 kilogram organik (biyobozunur) atýk, 224 kilogram da diðer atýklardan toplandý. Kurduðumuz Sýfýr Atýk Yönetim Sistemi’yle israfýn önlenmesi, kaynaklarýn daha verimli kullanýlmasýný amaçlýyoruz. Oluþan atýklarýmýzý da kaynaðýnda ayrýþtýrýlmýþ bir þekilde toplayarak geri kazanýmýný saðlýyoruz. Böylece daha az kimyasal kullanýmýný ve çevrenin korunmasýný saðlýyoruz. Sýfýr Atýk Belgeleri aslýnda bir baþlangýcý oluþturuyor. Bundan sonra hizmet binalarýmýzda atýklarýmýzý en iyi þekilde yöneterek, sýfýr atýk hedefi için gerekli titizliði göstereceðiz” diye konuþtu.

Belgenin Baþkan Seçer’e takdim edilmesinin ardýndan, Sýfýr Atýk Belgesi Taþ Bina’nýn duvarýna asýldý.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAÞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SÝYASET HABERLERÝ SPOR HABERLERÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 

fotohaber.net | Ýnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA