HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BAŞKAN SEÇER, İZMİR’DE DÜZENLENEN ‘KENTLERDE SÜRDÜRÜLEBİLİR SU POLİTİKALARI ZİRVESİ’NE KATILDI


23 Mart 2021 Salı 11:46

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi’ne katıldı.

 

Türkiye’nin su gündeminin masaya yatırıldığı zirvede Başkan Seçer, su konusunda merkezi yönetimden bilim insanlarına kadar tüm insanlığa görev düştüğünü belirterek,“Tarımsal üretimde, sanayide ve insanların temiz suya erişiminde, temiz su tüketiminde mutlaka bilimin, çağın gerçeklerine, doğrularına uygun politikalar izleme zamanıdır” dedi.

‘Başka Bir Su Politikası Mümkün’ diyerek ortak bir vizyon geliştirmek için yola çıkan CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katılımıyla gerçekleşen zirvede; iklim krizi, su konusu, kuraklık,su stresinin çözümüne yönelik bilgi paylaşımında bulunulurken, sürdürülebilir su politikaları gibi konularda da önemli değerlendirmeler yapıldı.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenenKentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi’ne katıldı.22 Mart Dünya Su Günü’nde Fuar İzmir’de düzenlenen etkinliğin ‘Su Yönetiminde Liderlik ve Politikalar’ başlıklı oturumunda konuşan Başkan Seçer, “Tarımsal üretimde, sanayide ve insanların temiz suya erişiminde, temiz su tüketiminde mutlaka bilimin, çağın gerçeklerine, doğrularına uygun politikalar izleme zamanıdır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde gerçekleşen ‘Su Yönetiminde Liderlik ve Politikalar’ başlıklı oturumda,Mersin Büyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayraksu politikaları konusunu masaya yatırdı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek isemazereti nedeniyle dâhil olamadığı zirveye gönderdiği video ile katıldı.

“Başka Bir Su Politikası Mümkün’

‘Başka Bir Su Politikası Mümkün’ diyerek ortak bir vizyon geliştirmek için yola çıkan CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katılımıyla gerçekleşen zirvede, su konusu, iklim krizi, kuraklık,su stresi gibi konuların çözümüne yönelik önemli paylaşımlarda bulunuldu. ‘Katılımcı Bir Su Yönetim Modeli Oluşturmak’,Tüm Kullanım Alanlarında Arzın Değil Talebin Yönetilmesi’,  ‘Su Yatırımlarının Havza Ölçeğinde Planlanması’,Doğanın Su Döngüsünün Korunması’ ile ‘Suyun Ekosistem ve Sektörler Arası Döngüsel Kullanımı’olaraksu yönetiminde 5 ilkesel değişikliğin önerildiği zirvede atılması gereken somut adımlar konuşuldu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA