HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
AKDENİZ’İN ÇOCUKLARI SANATLA BÜTÜNLEŞİYOR


14 Ağustos 2021 Cumartesi 08:42

Akdeniz Belediyesi, “Dünya Su Günü” kapsamında, su kaynaklarının korunması noktasında farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenledi. Türkiye’de kişi başı günlük 190 litre su tüketildiğine dikkat çeken Başkan Gültak, “Su tüketiminde dünya ortalaması 25 litredir. Maalesef böyle devam ederse sonuç, yakın gelecekte ‘kişi başı sıfır litre su’ olacak” dedi.

 

Akdeniz Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kültür ve Sanat Evleri'nde yüzlerce çocuğa verilen ücretsiz sanatsal eğitimlerle yeni yetenekler keşfedilirken, çocukların gelişimlerine de katkıda bulunuluyor.

Akdeniz ilçe sınırları içerisinde yaşayan birçok çocuk ve genç; belediye bünyesindeki Kültür ve Sanat Evleri'nde bağlama, okul öncesi, kuaförlük, İngilizce, bilgisayar işletmenliği, ebru sanatı, resim, akıl ve zeka oyunları gibi eğitimlerden yararlanıp sanatla buluşuyor. Karacailyas Kültür ve Sanat evinde usta öğreticiler olarak eğitmenlik yapan Ferya Kocaçınar nezaretinde resim kursu verilirken, Nazire Turhan da bağlama kursu veriyor.

"Çocuklara ve sanata değer veren Başkan Gültak'a teşekkür ederiz"

Usta Öğretici Ferya Kocaçınar, yaptığı açıklamada; "Çocuklarımıza, haftanın 5 günü 4'er saat resim kursu veriyoruz. Akrilik boya ile tuval üzerinde teknikler öğretmenin yanında resim sanat eğitimi, kara kalem ve yağlı boya gibi çalışmalarımız da oluyor. Sanatın toplumlar için ne kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket ediyor ve Akdeniz ilçemizde de çocuklarımıza gereken desteği sonuna kadar veriyoruz. Bizlere bu imkânları sunarak çocuklara ve sanata değer verdiğini bir kez daha gösteren Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gültak'a da çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Notaları öğreterek bağlama eğitimi veriyoruz"

Bağlama Eğitmeni Nazire Turhan ise; "Akdeniz Belediyesi'nin sanatsal eğitimlerinin başlamasıyla çocuklarımız kısa sürede bağlama çalmanın temel tekniklerini öğrendi. Özellikle notaları öğreterek bağlama eğitimi verdiğimizin bilinmesini isterim. Çok yetenekli çocuklarımız var. Umuyorum ki burada aldıkları temel eğitimler ileride profesyonel yaşantılarına da yansır. Bizlere her daim destek olan başta Başkanımız Mustafa Gültak'a ve Akdeniz Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

Başkan Gültak; "Binin üzerinde kursiyere kültür sanat eğitimi veriliyor"

Başkan Mustafa Gültak da etkinlikler hakkında yaptığı değerlendirmede; "9 ayrı Kültür ve Sanat evimizde çocuklarımız da dâhil olmak üzere binin üzerinde kursiyere çeşitli alanlarda kültür sanat eğitimleri vermeyi sürdürüyoruz. Yarınlarımız olan çocuklarımızın da daha başarılı, sanatla özdeşleşmiş, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmeleri bizlerin en büyük temennisidir. Dolayısıyla bu düşüncelerimizi de hizmetlerimize yansıtarak onlar için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA