HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
ÜMİT ÖZDAĞ VE HEYETİ MGC’Yİ ZİYARET ETTİ


19 Ağustos 2021 Perşembe 09:20

Ayyıldız Hareketi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ ve heyeti Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada basınla bir araya gelen Özdağ, “Biz, siyasal iktidarların basından çekinecekleri bir ülke inşa etme kararlığındayız.” dedi.

 

Mersin’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Ayyıldız Hareketi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ ile beraberindeki heyet,MGC’yi ziyaret ederek Başkan Rüstem Kaya Tepe ve gazetecilerle bir araya geldi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne yapmış olduğu ziyaretten dolayı Özdağ’a teşekkür eden MGC Başkanı R. Kaya Tepe, cemiyet yapısına vebasının sorunlarına dair aktarımlarda bulundu.Sektörel problemlerle ilgili konuşan Tepe, “Özellikle yeni medyanın oluşması, teknolojik gelişmeler ve bunun sonrasında pandemi süreci Anadolu basınını hepten zora soktu. Demokrasinin temel taşı olan basın mensuplarının rahat ve özgür bir biçimde kendilerini ifade edebilmeleri, mesleklerini bu doğrultuda yapmaları çok önemli. Bu süreçte teşvik ve destek paketleri taleplerimiz olmuştu. Ancak destek beklerken tasarruf genelgesi ile karşılaşmak bizi üzdü. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve tekrar düzeltilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özdağ, partisinin hangi sorunlar üzerinde duracağını açıkladı

26 Ağustos’ta parti kuruluş dilekçesiniİçişleri Bakanlığı’na vereceklerini ve 30 Ağustos’ta da partinin kuruluş şenliğini yapacaklarını duyuran Prof. Dr. Ümit Özdağ, Suriyeli sığınmacılar ve üretim sorununu çözeceklerini iddia etti. Özdağ, partisiyle ilgili şunları söyledi:

Partimiz; Atatürkçü çizgide, Türk milliyetçisi bir parti ve Türkiye’nin belirli sorunlarını çözme iddiası taşıyor. İki konuda çok iddialıyız. Birincisi üreten bir Türkiye, ikincisi Suriyelilerin ve Afganların ülkelerine döndüğü bir Türkiye istiyoruz. Bu iki hedefi gerçekleştirmek konusunda kararlıyız. Esasen Türkiye’nin ekonomik anlamda kalkınması, eğitimin düzelmesi, sağlığın düzelmesi, hayatın ucuzlaması, yeni iş yerlerinin açılması, istihdam alanlarının yaratılması Türkiye’nin üzerindeki mevcut 8 milyona ulaşan sığınmacı yükünün kalkmasına bağlı. Bu yük kalkmadıkça Türkiye’nin diğer alanlarında yatırım yapılmasının mümkün olmadığını görüyoruz. Mersin’de ne yazık ki Suriyeli sığınmacı yükünün en yoğun olduğu şehirlerden bir tanesi. Burada 450 binin üzerinde Suriyeli sığınmacı olduğunu ve sayılarının her geçen gün arttığını biliyoruz. Bu Mersin’in demografik yapısını değiştiriyor. Suriyelilerdeki doğum oranları 5.3 gibi Türklerin üzerinde olduğu için önümüzdeki 20 yıl içeresinde Mersin’in nüfus dengeleri tamamen değişecektir. Bu sorunlara çözüm bulmak için çalışıp, mücadele edeceğiz.

“İktidarların basından çekineceği bir ülke inşa edeceğiz”

Türkiye’de basının özgür olmadığını dile getiren Ümit Özdağ, basına eski saygınlığını kazandırmak istediklerini belirterek, “Basın, AKP’den önce de çok iyi değildi ancak her şeye rağmen belirli ölçülerde basında demokrasi vardı ve siyasal iktidarlar basından çekinirlerdi. Olması gereken de budur. Basın siyasal iktidardan çekiniyorsa o ülkede demokrasi yoktur. Biz, siyasal iktidarların basından çekinecekleri bir ülke inşa etme kararlığındayız.” dedi.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı söylemleri sebebiyle medya tarafından kendilerine ambargo uygulandığını da belirten Özdağ, “Türkiye’de özgür olmayan, antidemokratik olan basın hükümetin desteklediği basın mı? Hayır. Ne yazık ki muhalefeti destekleyen basında da aynı uygulamaları görüyoruz. Zihinlerde Türkiye’yi ikiye bölmüşler ve bunun dışında bir alan olmadığını düşündürmek istiyorlar. Biz Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı içinde olmadığımızı, her iki ittifakın da Türkiye’ye zarar verdiğini söylediğimiz için bir taraftan saray medyasının, öbür taraftan sarı muhalefet medyasının ambargosuna maruz kalan bir siyasi oluşumuz. Ama bu Türk halkına ulaşmamızı engellemiyor.” şeklinde konuştu.

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA