HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
DEVA Heyeti Ekonomi ve Eğitim için Mersin’e Geldi


11 Eylül 2021 Cumartesi 08:36

Kongre hazırlıkları yapan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, partisinin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, Genel Merkez Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Üyesi Cennet Uslu ve Genel Merkez Komisyon Üyesi Burhan Gündoğdu’yu ağırladı. Mersin il başkanlığında ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen genel merkez üyeleri daha sonra Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Eğitim-İş Mersin Şubesi’ni ziyaret etti.

 

Ziyarete Yenişehir İlçe Başkanı Hediye Koçoğlu Dalgıç, Akdeniz İlçe Başkanı Özcan Demir, Toroslar İlçe Başkanı Ramazan Özen, Tarsus İlçe Başkanı Ferhat Gündeş ve ilçe yöneticileri, Mersin İl Başkanlığından ise İl Sekreteri Fesih Yıldırım, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mihrimah Coşan Arıkan, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan yardımcısı Hüseyin Taner, Gençlik Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkin Kara, ,  Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tamer Örs, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Kızıldamar,  Dijital Dönüşüm ve Teknoloji İzlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sedat Topuoğlu, Eğitim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Pınar Özkara katıldı.

İlk olarak, Mersin il teşkilatının yaptığı çalışmalar hakkında fikir alışverişinin yapıldığı ziyaretlerde, Mustafa Uçak, Mersin’de yürütülen faaliyetlerin yanı sıra il ve ilçe teşkilatlarının dinamik yapısının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve Mersinli gazetecilerle bir araya gelerek, Türkiye’de basın sektörünün yaşadığı sıkıntılar, siyaset-basın ilişkisi ve DEVA partisinin bu konudaki çözüm önerileri masaya yatırıldı. Başkan Tepe, Mersinli gazetecilerin yaşadığı ekonomik durum, yaşanan siyasi ve toplumsal değişimlerin haberciliğe etkisi hakkında görüşlerini aktarırken, Başkan Cenkcimenoğlu da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Mersin’e gerçekleştirdiği iki ziyaret ve partisinin çalışmalarına verdikleri destekler nedeniyle basın camiasına teşekkür etti.

Daha sonra Mersin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Başkan Ayhan Kızıltan ve Mersin iş dünyası ile bir araya gelen heyet, Türkiye ekonomisinin genel durumu ve bunun Mersin’e yansımaları konusunda bir sohbet toplantısı yaptı. Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’nun da ekonomi dünyası içerisinden olması nedeniyle sorunlara son derece hakim olduğunun altını çizen Kızıltan, “Ekonomimizin çok süratli bir biçimde toparlanmaya girmesi gerekiyor. Yoksa dönüşü olmayan bir yola girilebilir” dedi.

Ziyaretler kapsamında Eğitim İş Mersin Şubesine de ziyaret yapılarak eğitim alanında yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşuldu. Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Nesibe Aslan Çağdaş ve laik eğitimin önemine dikkat çekerken okullarda yaşanan teknik ve sosyal sıkıntıları aktardı. DEVA Partisi İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak da, eğitime yönelik çözüm önerilerini anlatırken, üretimi güçlendirecek bir eğitim modelinin önemine vurgu yaptı.

DEVA Partisi heyeti, son olarak Mersin’de çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Türkiye’de yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerin çarşıya pazara etkisi konusunda fikir alışverişi yapılırken, DEVA partisinin bu konudaki çözüm önerileri anlatıldı.

Daha sonra Mersin ziyareti ile ilgili bir değerlendirme yapan Mustafa Uçak, Mersin gibi her alanda ülkeye katkısı son derece büyük olan bir kentin, pandemi ve ekonomik kriz sürecinde yaşadığı sıkıntıları yakından görme fırsatı bulduklarını söyledi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA