HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI!


16 Şubat 2022 Çarşamba 22:24

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bir ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasına ilişkin haberimiz sonrası CHP Gençlik kollarınca gazetemize yapılan saldırılar, gazeteciler tarafından kınandı. Gazete önünde basın açıklaması yapan gazetecilik meslek örgütleri “Sorumlular cezalandırılmalı” çağrısı yaptı.

 

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de 35 yıldır halk yararına gerçekleri yazmakla yükümlü gazetemiz, geçtiğimiz günlerde CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin Entegre Atık İhalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasına ilişkin yayınladığı haber sonrası CHP Gençlik kollarının saldırılarına maruz kaldı. CHP gençlik kollarınca iki gün arayla gazetemize yapılan saldırılara Türkiye genelinden tepki yağdı.

Basın özgürlüğü konusunda sık sık iktidarı eleştiren ana muhalefet partisinin gençlik kolları üst düzey yöneticilerinin başını çektiği saldırılara özellikle siyaset ve basın camiasından ağır eleştiriler geldi.

Gazetecilik meslek örgütleri de yaptıkları açıklamalarla olayı kınayarak, faillerin yakalanıp gerekli cezayı almaları için yetkilileri göreve çağırdı.

 

TGF’DEN KINAMA

Son olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ile kent gazetecileri, gazete önünde bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Siyasiler, emek ve demokrasi güçleri, meslek odaları, gazeteciler ve yurttaşlardan oluşan yaklaşık 200 kişinin katıldığı basın açıklamasında basın özgürlüğüne saldırı protesto edildi.

 

GAZETECİLER ENDİŞELİ

Başkan R. Kapa Tepe, okuduğu basın bülteninde, “İki gündür güzel kentimiz Mersin’de yaşadıklarımız, demokrasi adına, basın özgürlüğü adına biz gazetecileri derinden üzmüş ve endişelendirmiştir” diyerek, kamuoyunun haber alma hakkı için zor şartlarda görev yapan gazetecilerin, her dönemde  baskılara, fiili veya sözlü saldırılara hedef olduğunu aktardı.

“Ancak unutulmamalıdır ki, demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir” diyen Tepe, “Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz edilemez. Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz.Düşüncelere olan tahammülsüzlük, karanlıkların aydınlıklara ulaşmasından korkanlar elinde kaleminden başka bir silahı olmayan gazetecileri tarihimizin her döneminde tehdit etmişlerdir.

Hepimiz biliyoruz ki, basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Basın, tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi yapmaktadır.Önemli bir kamu hizmeti niteliğindeki bir görevi yerine getirmektedir. Bilgiye, belgeye dayanan gerçekleri gündeme getirmelidir. Aksini iddia edenler için kanunlarımızda itiraz yöntem ve şekilleri açıktır” dedi.

 

 “VANDALLIK, TAM BİR REZALET”

İki gündür Haberci Gazetesi önünde yaşananların ise kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan Başkan Tepe, “Her açıklamasında demokrasiden, insan haklarından, basın özgürlüğünden bahseden bir siyasi partinin gençlik kollarının bu vandallığı yapması tam bir rezalettir. Tam bir çelişkidir.

Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Basın ve düşünce özgürlüğünü benimsemekte zorlanan kişiler gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermekte bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadırlar.

 

“MERSİN’DEKİ TÜM BASIN KURULUŞLARINA VE GAZETECİLERE YAPILMIŞ BİR TEHDİT VE SALDIRIDIR”

Bu sadece Haberci Gazetesine değil Mersin’deki tüm basın kuruluşlarına ve gazetecilere yapılmış bir tehdit ve saldırıdır.Kent gazetecileri tarihlerinde olduğu gibi geçmişte de, şimdi de ve gelecekte de bu saldırıları tek vücut halinde savuşturup kent hafızasının kirli olan bir yerine yerleştirecektir.Demokrasi ve basın özgürlüğü her zaman galip gelecektir.

Güzel kentimiz Mersin’in bu tip çağ dışı ve demokrasi düşmanı olaylarla gündeme gelmesi son derece üzücüdür.Siyasetçileri ile, iş adamları ile sivil toplum temsilcileri ile gazetecileri ile birlik beraberlik ve demokratik bir şekilde gelişen, büyüyen Mersin’i hep birlikte oluşturmalıyız.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu olarak, Haberci Gazetesi’ne yapılan tehdit ve saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yönetimine ve çalışanlarına geçmiş olsun diyor ve sorumluların hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA