HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
“Zamlar belimizi kırdı”


14 Mart 2022 Pazartesi 19:24

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, peş peşe gelen akaryakıt zamlarının taksici, kamyoncu, dolmuşçu esnafını zor durumda bıraktığını, taksicilerin artık evlerinden duraklarına kadar gidecek yakıt almakta bile zorlandığını söyledi. Zamların devam etmesi durumunda şoför esnafının hayatı durduracak kontak kapatma eylemi yapacağını söyleyen Sarı, taksici, kamyoncu, dolmuşçu, nakliyeci esnafına mazot desteği verilmesini istedi.

 

MAHMUT SÖNMEZ

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, akaryakıt fiyatlarının 5 liradan 22 liraya çıkmasının esnaf üzerindeki yıkıcı etkisine dikkat çekti ve yetkililere “destek verin” çağrısında bulundu.

Oda binası önünde bir grup şoför esnafıyla birlikte açıklama yapan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı şunları söyledi:

“Kısa dönem önce 5 TL olan akaryakıtlarımız birdenbire 22 TL’ye, çeşitlerine göre 23 TL gibi rakamlara ulaştı. Bu fiyat artışı inanın biz taksici, kamyoncu, minibüsçü, nakliyatçı yani ulaşım sektörünün belini kırdı. Yaşayamaz olduk. Evimize ekmek götürmeyi bırakın, evimizden çıkıp duraklarımıza gelecek akaryakıt bulamaz hale geldik.”

 

“BİZ DE ZAM YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ AMA KAZANMIYORUZ”

“Bizim bu toplantımızda hiç kimseyi yıpratma düşüncemiz yok. Biz ülkemizi seven, vatanımızı seven ve bütün toplumuzun rahat edebilmesi için uğraşan veren bir toplumuz fakat bir taksici sabah evinden kalktığı zaman durağına gidinceye kadar bir yakıt yakıyor. Öyle bir ana geldik ki o yakıtı bulamaz hale geldik.  İşe çıkamaz hale geldik. Bölgede yaşayan halkımızı, belediyeyi herhangi bir yeri rahatsız etmemek için mini olarak bu toplantıyı yapıyoruz. İstesek bütün yolları tıkayabilir, kontak kapattığımız zaman hayatı durdurma noktasına getirecek kadar güçlü bir sivil demokratik kitle örgütüyüz.  Herhangi bir iş için bizim minibüslere binen vatandaşlarımız akaryakıt fiyatlarından etkilemektedir. Yolcu fiyatlarına zam yaptığımızda vatandaşlara yük getirdiğimizin farkındayız ama her zam bizden bir can alıp götürüyor. Yaptığımız zamlar başka insanlara da zarar veriyor. Bizim işimizin düşmesine neden oluyor. Yani biz zam yaptık kazandık anlamı çıkmasın.”

 

“İSTANBUL’A TAŞIMACILIK 3 BİN LİRADAN 12 BİN LİRAYA ÇIKTI”

“Bir kamyoncuyu düşünelim. Kamyoncu eskiden 3 bin TL yakıt yakıp İstanbul’a giderken, şu anda 10 bin 12 bin TL’lik akaryakıt masrafı oluyor. Kamyoncuların götürdüğü meyve sebze, gıda malzemelerin fiyatı kamyoncunun masrafı artıkça artıyor. Akaryakıta gelen zam bütün üreticilerimizi etkiliyor. Onun için sesimize kulak verin, imdadımızı duyun. Gerekli olan önlemleri almanızı, devletimizin idaresinde bulunan kesimlerden önemle rica ediyoruz. Pazardaki meyveyi, elmayı, marulu, salatalığı daha ucuza çekebilmek için bütün harcadığımız evimize götürdüğümüz ev ihtiyaçlarımızın fiyatını düşürebilmenin bir tek yolu vardır. Biz ÖTV, KDV değil hatta mazota teşvik verilmesini istiyoruz. Bizim kullandığımız mazot ucuz olursa taşıdığımız ürünlerde ucuz olacaktır.”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA