HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
GELECEĞİN RESSAMLARINDAN ‘YILDIZ’ SERGİSİ


2 Nisan 2022 Cumartesi 09:43

Mersin Yenişehir Yıldız Koleji öğrencileri sosyal etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Satranç başta olmak üzere birçok başarılı alanlarda dikkatleri üzerine toplayan Mersin Yenişehir Yıldız Koleji öğrencileri, Saya Park alışveriş merkezinde sanatseverlerin beğenisine sundu. 3 gün boyunca sergilenen resimler, alışveriş amacıyla mağazaya gelen vatandaşların yoğun ilgisini ve beğenisini kazandı.

 

“HER ESER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Sergi hakkında bilgiler veren Mersin Yıldız Koleji resim öğretmeni Ali Mert, her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerin yaptığı resimleri, Mersinlilerin beğenisine sunduklarını söyledi.

Mert, “Okulumuzda resim dersi verdiğimiz öğrencilerimizle hazırladığımız tuval üzerine, akrilik boya tekniği ile 34 eseri, Sayapark sergi alanında, Mersinli sanatseverlerin beğenisine sunduk. 5.sınıf, 6.sınıf, 7.sınıf öğrencilerimizin yaptıkları gerçekten görülmeye değer. Manzara temalı çalışmaları daha önce resim kâğıtlarınaetüdleyip, çizimlerini yaptık. Bu çalışmalara duygu ve düşüncelerimizi de katarak, çalışmalarımızı tamamladık.  Her bir eserin çok ayrı bir yeri var. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum onlarla gurur duyuyorum” dedi.

 

“İYİ BİR EĞİTİMİN YANINDA İYİ BİREYLER OLSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ”

Öğrencilere iyi bir eğitim vermenin yanında, sanatla, sporla, felsefeyle, kitapla ilgili sosyal bireyler olmaları için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Mersin Yıldız Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Barut, “Okulumuzun kapısından giren her öğrencimizin, çağdaş, bilimsel, aydın, özgüveni yüksek, milli ve dini değerlerini bilen, örf ve adetlerine saygılı birey olarak topluma kazandırmak en temel amacımızdır. Bu bağlamda sanatı, okumayı, sporu seven çevrecisine saygılı öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Görsel sanatlar derslerimiz var. Müzik derslerimiz var. Beden Eğitimi derslerimiz var. Bunların yanında bilimde, sanatta, sporda farklı çalışma gruplarımız var. Öğrencilerimize kitabı sevdirmek amacıyla kitap okuma derslerimiz var. Öğrencimizi salt bilgilerle doldurmak yerine okulunu seven, mutlu şekilde okula gelip mutlu şekilde ayrılan çocuklar yapmak için çalışıyoruz. Yıldız Kolejini bitiren her çocuğumuz iyi bir eğitim almanın yanında iyi birer insan ve birey olarak mezun olacaklardır” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZ BAŞARILARIYLA GURURLANDIRIYOR”

Uyguladıkları çalışmanın karşılığını öğrencilerinin yakaladıkları başarılarla aldıklarının altını çizen Barut, “Mezun olan öğrencilerimiz sadece iyi bir okulu kazanmanın yanında spor ve sanat başarılarıyla da bizleri gururlandırıyorlar. Satrançta Türkiye şampiyonumuz var. Çeşitli spor kulüplerinde mücadele eden öğrencilerimiz var. Müzikte, tiyatroda göğsümüzü kabartan çocuklarımız var. Şimdi de yaptıkları resimlerle öğrencilerimiz gelecekte birer ressam olmasalar da iyi sanatsever olacaklarını gösteren resim sergimizi açtık. Alanın kısıtlı olması nedeniyle çok azını sergileyebildik ancak daha geniş bir alan olması durumunda öğrencilerimizin sergilemeye değer çok önemli eserler ortaya çıkardıkları görülecektir. Hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyor, başta öğretmenlerimiz olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

 

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA