HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
ENGİN: MERSİN ANA KONTEYNER LİMANI KENTİMİZ İÇİN ACI KAYIP


18 Eylül 2022 Pazar 19:47

Mersin Ana Konteyner Limanı’nın Adana Yumurtalık’a yapılması için düzenlenen ÇED toplantılarına tepki gösteren MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Uzun zamandır kentimize yapılması için uğraş verdiğimiz Mersin Ana Konteyner Limanı’nın Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı ismi ile Yumurtalık’a için düzenlenen ÇED toplantıları ile kent lobisi sınıfta kalmıştır. Uzun zamandır çabalayan MESİAD ve Mersin yalnız bırakılmıştır. Kentimiz adına üzgünüz” dedi.

 

MESİAD’ın uzun zamandır Mersin’e yapılması için uğraş verdiği Mersin Ana Konteyner Limanı’nın 11’inci Kalkınma Planında yazıldığı şekliyle ‘Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı’ ismiyle Adana’nın Yumurtalık İlçesi Gölovası Köyü’ne yapılması için ÇED Bilgilendirme toplantısının yapılmasına tepki gösteren MESİAD Başkanı Hasan Engin, Mersinlilere proje için ısrarcı ve birlik olma çağrısında bulundu.

 

Başkan Engin, Mersin Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’e yapılması için 15 Haziran 2022 tarihinde Mersin Serbest Bölgesi arkasında Mersin Ana Konteyner Limanı’nın yapılacağı yerde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan ve MTSO Meclis Üyeleri, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Başkanı Seyfettin Atar, MEPİAD Başkanı Özcan Demir, MESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Arıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Akdemir, Umut Çelik, Murat Çani ve Filiz Burakgazi ile çok sayıda gazetecinin katılımı ile ‘Mersin Ana Konteyner Limanı’mızı istiyor’ sloganı ile basın açıklaması yaptıklarını, 15 Eylül 2022 tarihinde yapılan basın açıklamasında Mersin Ana Konteyner Limanı’nın kentimize yapılması çağrısında bulunduklarını belirtti.

 

 

“MERSİN DIŞINDA BİR YERE YAPILMASI BU YATIRIMI TEHLİKEYE SOKACAKTIR”

Engin, “10’uncu Kalkınma Planında Ana Konteyner Limanının yeri Mersin’dir. Ancak 11’inci Kalkınma Planında, Ana Konteyner Limanın Doğu Akdeniz’e yapılacağı yazıldı. 10’uncu Kalkınma Planı’nda olduğu gibi Ana Konteyner Limanı’nın yeri Mersin’dir. MESİAD ve Mersin olarak başka alanlara yapılmasını istemiyoruz. Mersin Körfezi rüzgar yönü ve derinlik yönünden en uygun alandır. HUB limanı olarak hizmet vermek üzere yıllık 12 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesiyle 355 milyon Euro bedelle inşa edilecek yeni konteyner limanının Mersin dışında bir yere yapılması bu yatırımı tehlikeye sokacaktır. Mersin ve ülkemize bu yanlışı yapanların bir an önce bu hatalarını düzeltmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN SINIFTA KALMIŞTIR”

Başkan Engin, “Daha önce yaptığımız açıklamalarda belirttiğimiz gibi; ‘Mersin; Akdeniz bölgesinin kalbi, ekonomisin, ticaretinin, lojistiğinin merkezidir. MESİAD başta olmak üzere STK’lar olarak Mersin’de yapılması için planlarda işaretlenen Ana Konteyner Limanımıza sahip çıkmalıyız, sürekli kentimizin gündeminde tutmalıyız.’ Ancak bu konuda Mersin sınıfta kalmıştır. Siyasi çıkarlar uğruna kentimizin sorunlarına kulak tıkayan ve kentimize katkı sunmaktan kaçınan herkes bu kaybın sorumlusudur. Defalarca basın açıklaması, haber ve yazışmalarla Mersin’e yapılmasını istediğimiz, hatta 11’in kalkınma planında ‘Doğu Akdeniz’ ibaresinin yer almasından sonra uğruna Ankara’ya gidip Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeler yaptığımız Mersin Ana Konteyner Limanı’nın başka bir alana yapılması ile kentimiz önemli bir finansal kaynağını, istihdam kapısını kaybedecektir. Uzun zamandır kentimize yapılması için uğraş verdiğimiz Mersin Ana Konteyner Limanı’nın kentimize yapılmaması ile kent lobisi sınıfta kalmıştır. Çabalayan MESİAD ve Mersin yalnız bırakılmıştır. Kentimiz adına üzgünüz. Bu yanlışın düzeltilmesi için Mersinlilerin ısrarcı ve birliktelik içerisinde olmasını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA