HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BAŞKAN SEÇER,“TERÖR VE TERÖRİSTLE KİMSE BİZİ YAN YANA GETİREMEZ”


13 Ekim 2022 Perşembe 10:06

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin şerefli bir kurum olduğunu belirterek, ” Bizim belediyemizde, terör ve teröristle kimse bizi yan yana getiremez” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.  Konuşmasına, polisevine yönelik terör saldırısını kınayarak başlayan Başkan Seçer, 10 Ekim 2015’te Ankara’da yaşanan “Gar Katliamı”nda hayatını kaybedenleri andı. “Yakın geçmişimizde yaşanan bu olay dolayısıyla bir kez daha terörü ve terörden medet umanları lanetliyorum” diyen Başkan Seçer, “Ankara olayından sonra pek çok kanlı olay yaşadık. Ankara garı ve sonrasında meydana gelen olayların sorumluları ortaya çıkarılsaydı, belki de 26 Eylül’de Mersin Polisevi’ne saldırı olmayacaktı. Bu kirli oyunların artık son bulmasını ve ülkemizin bir an önce hak ettiği huzura, barışa kavuşmasını tüm kalbimle diliyorum” diye konuştu. Mersin’deki terör saldırının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çok önemli gelişmeler olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Belediyemizin terörle ilişkisi olduğu, belediyemizde teröristlerin çalıştığı gibi iftiralar, karalama kampanyaları yıllardır sürüyor.  Israrlı biçimde bu algı operasyonları sürdürülüyor. Siyasetçi aklıyla yönetirsek, seçimi, siyasi ikbalimizi düşünürsek farklı kararlar veririz. Ama toplumun geleceğini düşünürsek, devlet adamı aklıyla karar veririz” dedi.

“BİZİM BELEDİYEMİZDE TERÖR VE TERÖRİSTLE KİMSE BİZİ YAN YANA GETİREMEZ”

26 Eylül’de gerçekleşen saldırının herkesin canını yaktığını vurgulayan Başkan Seçer, “Gece bir açıklama. Saat 03.00… Bütün siyasiler dizilmiş oraya. Bürokratlar… Bakan açıklama yapıyor. Bir anda her şey belli, her şey Mersin’den çıkmış. ‘Mersin’i biliyor, Mersin’den destek alıyor’ Biz Mersin’in terörle anılmasını silmek için, alnımızın damarı çatlıyor. Mersin’le ilgisi olmayan adamlar, Mersin’e bir deney operasyonu yapıyor. Buna nasıl müsaade edersiniz? Bunların birçoğu Mersin’i bilmiyor. Mersin’den aldığı oyla güç almış, ikbalini düşünüyor. Bunlar Mersin’i, Mersinliler kadar bilemez. Mersin’i Mersinliler kadar düşünemez. 28 Eylül sabahı yine bir haber; ‘Daire Başkanımız Bedrettin Gündeş ve 17 kişi gözaltına alındı’. Garip olan, bu dosyayla, yani terör saldırısıyla bir ilgisi yok. Ama ne hikmetse o geceye denk getiriliyor. Yine dronelar, sabahın 08.00’i. Kapıyı açıyor daire başkanımız. ‘Yat yere, yat yere….’ Mersin’e yakışmaz bu görüntüler. Bu olamaz. Burası şerefli bir kurum. Burası Mersin Büyükşehir Belediyesi. Herkesin belediyesi. Onun için saygınlığını korumaya çalışıyoruz. Bizim belediyemizde, terör ve teröristle kimse bizi yan yana getiremez. Biz bu konuya girersek elimde çok uzun bir liste var. Buradan isimleri tek tek sayarım. Kim nerede görev yapıyor? Belediye meclisi üyesi mi, milletvekili mi? Daha önce abisi neredeymiş, ufağı neredeymiş, büyüğü neredeymiş, hangi örgütteymiş, şu an sizde siyaset yapanlar, hangi partide siyaset yapıyormuş hepsini bilirim” ifadelerini kullandı. Başkan Vahap Seçer, daire başkanının devlet televizyonunun kameraları önünde gözaltına alınmasına, “Devlet kurumu eliyle, bir başka devlet kurumunun itibarı ayaklar altına alınıyor. İtibar suikastı yapılıyor. Biz bu süreçte siyasi iradenin gücünü kullanarak, devlet kurumlarını kullanmak isteyenlerin ve kullandıranların dimdik karşısında dururuz. Devletin bürokratları kanunlar ve nizamlar neyi gerektiriyorsa, devlet terbiyesi neyi gerektiriyorsa o şekilde çalışmalıdır. Bu kentin hakkını, hukukunu, saygınlığını koruyacağız. Size sözümdür; 3.5 yıldır kentimin birlik, dirlik içinde yaşaması için gecemi gündüzüme katıyorsam, 1.5 yıl da böyle devam edecek. Hiçbir vatandaşımın endişesi olmasın” sözleriyle tepki gösterdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA