HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
TOROSLAR’DA, TEHLİKELİ ATIKLAR GEÇİCİ DEPOLAMA ALANI’NDA AYRIŞTIRILIYOR


19 Kasım 2022 Cumartesi 10:23

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Sıfır Atık Projesi kapsamında Makine İkmal Sahası içerisinde kurdukları Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı’nda inceleme yaptı.

 

Teknik ekibinden depolama alanında yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgiler alan Başkan Yılmaz; “Önce kendi bünyesinde önlemler alan belediyeyiz. Hepimizin arzusu gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakmak. Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni ilçemizin tamamında kurmayı hedefliyoruz” dedi.

 

İlçede başarıyla sürdürdüğü Sıfır Atık Projesiyle 4’üncü Sıfır Atık belgesini alan ve Sıfır Atık Zirvesi ile Mersin’de büyük bir çevre hareketine imza atan Toroslar Belediyesi, geri dönüşümde örnek teşkil edecek çalışmalar ortaya koymaya devam ediyor.

 

Hizmet binalarındaki tüm çöp kovalarını kaldırarak Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran belediye, bünyesinde oluşan tehlikeli atıkların sınıflandırılması konusunda da belediye personelini bilgilendirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından personelin çalıştığı ortamda verilen eğitimlerde tehlikeli atıkların nasıl ayrıştırılacağı anlatılırken, sıfır atık sisteminin önemine değinildi.

 

“SIFIR ATIK HEDEFİMİZE ULAŞMAK İÇİN YENİ TESİSLER KURUYORUZ”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Makine İkmal Sahası içerisindeki depolama alanını ziyaret ederek yürütülen çalışmaları inceledi.

 

Belediye bünyesindeki faaliyetlerden kaynaklı oluşan tüm tehlikeli atıkları bertaraf etmek amacıyla Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanını yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, çevreye duyarlı bir nesil için bu çalışmalara önem verdiklerini kaydederek; “Yaşadığımız bu güzel kente gözümüz gibi bakmamız lazım. Sıfır Atık konusunda yaptığımız başarılı çalışmalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliğince değerlendirildi ve 4’üncü sıfır atık belgemizi aldık. Sıfır atık faaliyetlerimiz, çevreye olan sorumluluğumuzun ve hassasiyetimizin de bir göstergesi. Daha yaşanılabilir bir Toroslar için tüm personelimizle beraber var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“TOROSLAR’DA HİÇBİR ATIK BOŞA GİTMİYOR”

 

Toroslar Belediyesinin “Sokakta geri dönüşüm var” sloganıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında; kâğıt, plastik, cam, metal, organik atıklar ve bütün bu atıkların geri kazanımını koordineli bir şekilde sağlanılırken, hizmet binalarındaki tüm çöp kovaları kaldırılarak Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuruldu.

 

İlçede pilot mahalle olarak belirlenen Çağdaşkent Mahallesi ile ilçenin eğitim kurumlarından Şehit Mustafa Sarı Ortaokulu’na ve Oto Galericiler Sitesi’ne geri dönüşüm kutuları yerleştiren belediye, geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, çevre duyarlılığının artırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

 

Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile organik atıkları dönüştürerek kompost gübre üretimi yapan belediye, bünyesinde oluşan tehlikeli atıklar (kartuş, toner, florasan, ampul, elektrikli ve elektronik vb. araç gereçler) ile Makine İkmal Atölyelerinde araç bakım ve onarım esnasında çıkan hava, yağ ve mazot filtreleri, madeni yağları ve kontamine olmuş boya kutularını geçici depolama alanında muhafaza ediyor. Bu atıklar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin almış lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor.

 

Ülke genelinde çevre ve atık projelerinin yürütüldüğü Entegre Çevre Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Sıfır Atık Bilgi Sistemine Toroslar Belediyesi tarafından kayıt yapılırken, atıklara ait veri girişi ve atık beyanları düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

 

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA