HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Seçer: Uygulamalı imar planlarında temel prensip belirleyelim


17 Temmuz 2023 Pazartesi 02:57

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında ilçelerden gelen uygulama imar planlarına dair tartışmalar üzerine, “Konuyu bütün bir Mersin ili olarak düşünüp, temel bir prensip belirleyelim ve bunun çalışmasını yapalım. Mecliste onaylatalım ve ilçeler de o çerçevede çalışma yapsın. O zaman bu tartışmalar olmaz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi, Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda yapılan toplantıda, komisyonlara havale edilen 10 ve birimlerden gelen 2 madde olmak üzere toplam 12 madde görüşüldü. Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü olması sebebiyle, “ Darbe girişiminin 7. yıl dönümü. Demokrasi ve Milli Birlik Gününde şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize de saygılarımı sunuyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğini inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Bir meclis üyesinin özel toplu taşıma araçlarında klima açılmadığı ile ilgili şikayetlerin geldiğini iletmesi üzerine Başkan Seçer, denetimlerin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığında olduğunu belirterek, “Daha sıkı denetim yapacağız öyle görünüyor. Diğer kurumlar da varsa, diğer kurumlara görev düşüyorsa da onlardan da isteyeceğiz ama bu tamamen bizimle ilgili bir durumsa biz zabıta ekiplerimiz ile bu konuda tedbirimizi alacağız” diye konuştu. Başkan Seçer, belediye otobüslerinde de klima sıkıntısı yaşayan vatandaşların Büyükşehire bildirmelerini isteyerek, “Klima sorunu yaşadığınız otobüslerin plakası ya da sefer sayısıyla 'Alo 185’e bildirmelerini istiyoruz" ifadelerinde bulundu.
Toroslar 1. Etap Arpaçsakarlar Mahallesi ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’na ilişkin konu da mecliste görüşüldü. Komisyondan geldiği şekliyle oylanan ilgili madde meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Seçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Konuyu bütün bir Mersin ili olarak düşünüp, temel bir prensip belirleyelim ve bunun çalışmasını yapalım. Mecliste onaylatalım ve ilçeler de o çerçevede çalışma yapsın. O zaman bu tartışmalar olmaz diye düşünüyorum. Aynı hinterland, aynı topografya, aynı zemin ama birinin sınırları A ilçesi, bir diğerinin B ilçesi. Birinde 15 kat, birinde 21 kat olması rahatsız edici. Hiçbir sözüm yok. Ama 21 kat da genel anlamda rahatsız verici ise ona bir kota koyalım. Diyelim ki; ‘Mersin'de 15 katı geçmesin, 18 katı geçmesin.’ Bu konuda da görüşünü alalım. Siz de olumlu bakıyorsanız biz de hemen bir çalışma başlatalım bu konuda ve meclise sunalım.”

Yenişehir 1. Etap 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planına askı ilan süresi içerisinde gelen itirazlar ile ilgili farklı komisyonlara müştereken havale edilen konu, meclis toplantısında görüşüldü. Kot parselleriyle ilgili tartışmaya konu olan 43 ve 44.2 No’lu itirazlar oylara sunuldu ve komisyon raporu meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Oy birliğiyle gelen tüm maddeler de meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA