HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
   

Yazı Tarihi : 10.01.2021 13:28:55 | E-Mail :

Abdullah YILMAZ
NEDEN..???

 
1/5000 REVİZYON VE İLAVE NAZIM İMAR PLANINDA TİCARET+KONUT ALANI İÇERİSİNDE KALAN PARSELİ, MEZİTLİ BELEDİYESİ KOORDİNASYONUNDA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ISRARLA TİCARET+KONUT ALANINDAN ÇIKARTIP AKARYAKIT VE SERVİS İSTASYONU ALANINA ÇEVİRMEK İSTER...!!!
MERSİN İLİ, MEZİTLİ İLÇESİNİN HAYIRSEVER BELEDİYE BAŞKANI NEŞET TARHAN BEY KONU ÜZERİNDE MERSİN KAMU OYUNA BİR AÇIKLAMA YAPMALIDIR...!!!
Mezitli’deki Hüsamettin Cindoruk Caddesi, 2000’li yılların başında 20 ve 10 metrelik bir taşıt yolu diğer deyişle cadde olarak planlanmıştır.
ÖNCEKİ Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kocamaz döneminde 1/5000 Ölçekli Revizyon Ve İlave Nazım İmar Planında Cindoruk Caddesini dik kesen ve H. Okan Merzeci Bulvarının kuzey tarafında Bulvara paralel olan 10 metrelik cadde (36203 sk. olduğu yer) ulaşım hiyerarşisi içerisinde planlara 15 metrelik taşıt yolu aksı olarak işlenmiştir.
Bu süreçte 1/5000 Ölçekli Revizyon Ve İlave Nazım İmar Planına söz konusu Bulvara cepheli parsel sahibi itiraz etmiş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi söz konusu parsel sahibinin parseli ile Fındıkpınarı Caddesi ve H. Okan Merzeci Bulvarının kavşağında yer alan diğer Akaryakıt istasyonu ile 1 km. mesafe şartını sağlamadığı için itirazı red edilmiştir.
Bulvara cepheli parsel sahibi red kararı alınan meclis kararının iptali için dava açmıştır.
Mahkeme Fındıkpınarı Caddesi ve H. Okan Merzeci Bulvarının kavşağında yer alan diğer Akaryakıt istasyonun Hüseyin Okan Merzeci Bulvarından yol geçiş izin belgesi iptal olduğundan ve Fındıkpınarı caddesinden Yol geçiş izni olduğundan 1 km. mesafe şartını sağlamadığından bahsedilemeyeceğinden red gerekçesini iptal etmiştir.
Mahkeme kararının uygulanması için Bulvara cepheli parsel sahibi Mersin Büyükşehir Belediyesine plan öneri dosyası ile başvurmuştur.
Burada irdelenmesi gereken husus idare mahkemeleri;
- Hiçbir zaman Akaryakıt ve Servis İstasyonu olarak plana işlenmesine diyerek idari işemleri-planları iptal etmez. Dava konusu işlemin iptali talebinin reddine ve ya Dava konusu işlemin iptaline şeklinde karar verir.
-Sadece karar dava açılan hususla sınırlıdır. Bu bakımdan karar sadece red gerekçesinin iptali ile sınırlıdır.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kavşak Mesafe Şartını sağlamamasına rağmen mevzuata aykırı Akaryakıt ve Servis İstasyonu teklifini Mahkeme kararının emrinin yerine getirilmesi gibi algı oluşturularak Mahkeme Kararının uygulanması kılıfı adı altında meclisinde onaylamıştır.
MERSİN İLİ, MEZİTLİ İLÇESİNİN HAYIRSEVER BELEDİYE BAŞKANI NEŞET TARHAN ve MEZİTLİ BELEDİYESİNİN AKARYAKIT VE SERVİS İSTASYONUNUN KAVŞAK MESAFESİ SORUNSALINI KADEME KADEME İLMEK İLMEK İŞLEYEREK HİZMET AŞKI İLE ÇÖZMESİ VE BU OLAYA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN SESSİZ KALARAK ORTAK OLMASI....!!!!
İddiaya göre; Mezitli belediyesi 5000’lik planlar doğrultusunda 1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının İlave ve Revizyon planlarını etaplar halinde yapmıştır.
2. Etap Mezitli Planlama bölgesi 1000’lik plan kapsamında olmamasına rağmen, 3. Etap Kuyuluk Planlama Bölgesi 1000’lik plan kapsamında kalan alanda 2. Etap aşamasında ilçe belediyesinin önerisi ile Cindoruk Caddesinin bağlandığı ve Cindoruk Caddesinin ulaşım hiyerarşisindeki var olma sebebi olan 15 metrelik taşıt yolu aksı (36203 Sk.) üst ölçek 5000’lik planlardan Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde revizyon adı altında kaldırılmıştır.
Söz konusu Cindoruk Caddesi H. Okan Merzeci Bulvarına kavşak oluşturduğundan, Bulvara cepheli söz konusu parsel kavşak mesafesini sağlamadığından Akaryakıt ve Servis istasyonu olarak 1000’lik planlarda planlanması mümkün değildi...
Akaryakıt ruhsatı için 10 yıldır uğraşan parsel sahibinin istediği oldu ve Cindoruk Caddesi imar planlarına 7 metrelik yaya yolu olarak işaretlenerek kavşak sorunsalı ortadan kaldırıldı.
Bu süreçte mersin büyükşehir belediyesi'de büyük bir hayırseverlik örneği göstererek Cindoruk Caddesinin bağlandığı ve Cindoruk Caddesinin ulaşım hiyerarşisindeki var olma sebebi olan 15 metrelik taşıt yolu aksı (36203 Sk.) üst ölçek 5000’lik planlardan revizyon adı altında kaldırılarak Cindoruk caddesinin 7 metrelik yaya yoluna dönüştürülmesi kılıfını hazırlanmıştır.
OYSAKİ REVİZYON PLANLAR BİLİNDİĞİ ÜZERE PARÇACIL OLAMAZ BÖLGE BAZINDA YAPILACAĞI MALUMDUR .
Mezitli Belediyesi 2. Etap Mezitli Bölgesi 5000’lik revizyon planı kesinleşmeden mevzuata ve teammüllere aykırı şekilde 3. Etap Kuyuluk Bölgesi 1000’lik planda Cindoruk Caddesini 7 metrelik yaya yolu olarak Mezitli Belediye Meclisinde onaylamıştır....!!!
Böylece bulvara cepheli parselin Akaryakıt ve Servis istasyonu olmasının önünde ki engeller adım adım kurgulanarak kaldırılmış yasa gereği hakkı olmayan Akaryakıt ve Servis istasyonu hakkını imar hukukuna aykırı şekilde elde etmiştir...!!!
Akaryakıt ruhsatı için 10 yıldır dua edip, uğraşan parsel sahibinin istediği imar durumu, Mezitli Belediyesinin etaplara bölüp hazırladığı 1/1000 uygulama imar planlarının 3. etebında duaları kabul olmuş... ,
Mezitli Belediyesi gördüğü lüzum üzerine büyük bir hayırseverlik örneği göstererek, Büyükşehir Belediyesinin kavşak mesafesini sağlamadığı halde 5000’lik Planda Sehven (!) onayladığı Akaryakıt ve Servis istasyonunun; 1000’lik planda kavşağı kaldırarak Mezitli belediyenin meclisinde onaylamış, üstelik Mezitli Belediyesi üst ölçekli 5000’lik planlar askıdan indirip yürürlüğe girmeden 1000’lik planda akaryakıt ve servis istasyonu yapılmasına uygun hale getirmiştir.....!!!
Parsel sahibinin kendisinin 10 yılda çözemediği sorununu, sürpriz bir şekilde çözen her iki belediye başkanına da, cennetlik olmalarına yetecek kadar dua ettiğine EMİNİM. Allah hayırlarını kabul etsin inşallah.
Selam ve sevgilerimle..
MİMAR ABDULLAH YILMAZ



 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
  • GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜ KAPATMAK İÇİN RESMEN ORTA OYUNU OYNAYAN YÖNETİCİLER..

  • Geçici Bürokratlık, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Görevinizin Süresi Hızla Doluyor

  • "" EMİRLER ORMANI"

  • DAVULTEPE DEKİ TARIMSAL ALANLARIN PLANA İŞARETLENMESİ CİDDİ BİR ORGANİZE KENT SUÇU DUR...!!

  • NEDEN..???

  •  
      YORUMLAR
     
    Adınız Soyadınız :

    Yorumunuz          :

    Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
    Kod                        :

     

      HABER ARA
     
     
      
      FLAŞ HABER
      EN ÇOK OKUNAN
    • Bu Ay
    • Bu Hafta
    • Dün
    • Bugün
     
      SOSYAL MEDYA

     




     
     
    ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

     

    fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
    fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

    URA MEDYA