HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MERYAP’tan Vali Güzeloğlu’na ziyaret


19 Nisan 2011 Salı 11:01

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret eden Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) yönetim kurulu, sektörle ilgili sıkıntıları ve çözüme dönük projelerini dile getirip kuracakları anonim şirketle 2013 Akdeniz Oyunları ve yerel projelerde yer almak istiyor.

 

 

 MERYAP Başkanı Nesim Ekinci’nin Akdeniz Oyunları’nın hazırlık aşamasında ‘yerel firmaların görev alması’ vurgusunu değerlendiren Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yerel firmalara görev verileceğini söyledi.

 

MERYAP üyelerinin bir anonim şirket kurma aşamasında olduğunu söyleyen Başkan Nesim Ekinci, kentle ilgili projelerin hayata geçirilmesinde sorumluluk üstlenmek istediklerini belirtti. Ekinci, inşaat sektörüne yönelik yaşadıkları sıkıntıları ve MERYAP olarak önümüzdeki süreçte gerçekleştirecekleri projeleri şu şekilde dile getirdi; “Mersin yapı sektöründe yer alan, sektörde belli bir yere gelmiş, büyük projeler gerçekleştirmiş müteahhitlerin yer aldığı bir dernektir. 30’a yakın üyemiz var ve üyelik kabulümüz belli standartları içeriyor. MERYAP, işlerinde sorun yaşamamış, toplumla, müşterileri ile olan ilişkileri sorunlu olmayan, saygın müteahhitleri bir çatı altında topluyor. MERYAP üyeleri sayesinde Mersin inşaat sektöründeki kalite artmış ve Mersin, Türkiye genelinde inşaat sektöründe belli bir yere gelmiştir. Üyelerimiz, Yenişehir bölgesini canlandıran müteahhitlerdir. Amacımız birlik ve beraberliği sağlamanın yanında kentimize en iyi şekilde hizmet etmek, Mersin’in ülkenin sayılı kentleri arasında yer almasını sağlamaktır. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde dernek üyeleri arasında bir uyum oluştu ve biz birliktelikten aldığımız güçle bir şirket kurmaya karar verdik. Kuracağımız anonim şirketle Mersin ve Türkiye’de yer alan projelerde bir güç birliği oluşturmak istiyoruz. Bu şirketle biz 2013 Akdeniz Olimpiyatlarında yer almak istiyoruz. Ve ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın tesislerine talibiz. Kazanlı projesinde de aktif olarak görev almak istiyoruz. MERYAP, söz konusu çalışmalar için gerekli tecrübeye, maddi ve manevi güce sahiptir. 2013 Akdeniz oyunlarının hazırlık aşamasında yerel firmalara görev verilmesi özellikle kentimiz için avantajlı olacaktır. dedi.

 

Yapı müteahhitleri olarak kent ve sektörle ilgili üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Nesim Ekinci sözlerine şöyle devam etti: “Son süreçte, 1/5000 ve 1/1000’lik planların belediyelerde uzun süredir görüşülüyor olması ve yoğunlukların artması beklentisi yapım firmalarını sıkıntıya sokmaktadır.  Arsa yoğunluklarında artışı bekleyen arsa sahipleri arsalarını kat karşılığı vermekten imtina ediyorlar. Yeni planlama ile arsalardaki inşaat yoğunluğu artacağından ve mevcut konumdan daha avantajlı olacaklarını düşündüklerinden dolayı büyük inşaat firmaları yer bulmakta sıkıntı yaşıyorlar. Bu sorundan dolayı inşaat sektöründe bir duraksama yaşandığı gibi söz konusu planlamanın yürürlüğe girmesi ile kentte ciddi bir yapılaşma sorunu yaşanacağını düşünüyoruz. Diğer bir sorun ise,  Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında onayladığı imar yönetmeliği ile ilgili balkonlara getirdiği metrekare sınırlamasıdır; Balkonlara getirilen zorunlu metrekare kısıtlaması, sağlıklı projelerin oluşturulmasını engelliyor. Mersin gibi sıcak bir kentte balkona kısıtlama getirilmesi halkın yaşam alanını daraltmaktadır. Bizler 2023 vizyonunda ‘marka kent’ olabilmek için sağlıklı bir kent yapılanması için yaptığımız inşaatlarda toplumsal duyarlılıkla hareket ediyoruz. Yerel yönetimlerin de bu hassasiyetle yaklaşım göstermesini istiyoruz” dedi.

 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, kentle ilgili herkesin sorumluluk duyması gerektiğine vurgu yaparak, Mersin’deki kentsel yapılaşma ile ilgili sorunların biran önce çözülmesi gerektiğine işaret etti. Oluşturdukları birliktelik ve toplumsal duyarlılıklarından dolayı MERYAP üyelerini tebrik eden Vali Güzeloğlu, “Mersin’in gelişmesi için kentin bir ortak bir kültür ve akıl oluşturması gerekir. Bu çerçevede sizlerin birlikteliğe dair çalışmalarınızı, şirket kurmanızı destekliyoruz” dedi.

Kentin kendi öz kaynakları ile beslenmesi gerektiğini söyleyen Güzeloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Mersin için düşünülen projelerin her şeyden önce yerel aktörlerle yani sizlerle hayata geçirilmesi gerekir çünkü sizler gerçeğin içinde yaşıyorsunuz. Diğer yandan, dışarıdan gelene bizim öncelikle kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bunun için de zamanımız yok. Ama kente hizmet için ortak bir kültür oluşturmamız gerekir, tek başına hiç bir şey olmaz. MERYAP üyelerinin aktardığı sıkıntılar ve taleplerle ilgileneceğiz. Özellikle arsa yoğunluğu ile ilgili sıkıntı çok önemli. Mersin, Türkiye’de en kaliteli binaları yapan bir kent konumuna gelmiştir ve bunun korunmasında herkese görev düşmektedir” diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA