HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
“16’ncı Büyük ekonomiyiz” demekle olmuyor


20 Mart 2012 Salı 09:16

Emeklilerin yüzünü biz güldüreceğiz

 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Seçer, iktidar sözcülerinin Türkiye’nin dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi olmakla övündüklerine dikkat çekerek, “Dünyanın ekonomik olarak gelişmiş müreffeh ülkelerinde 4 çalışan 1 emekliye bakar. Oysa bunun Türkiye ortalaması her 2 çalışanın 1 emekliye bakması şeklinde. İşsizlerimizin sayısı 5 milyona dayandı. Öyle ‘Dünyanın 16’ncı büyük ekonomisiyiz’ demekle olmaz. Taşıma suyla değirmen dönmez. AKP, onurumuz olan emeklilerin refah seviyesini yükseltip, işsizlerimize iş, aş sağlayamadı. Ama CHP yapacak, işsizlerimizin de emeklilerimizin yüzünü biz güldüreceğiz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Vahap Seçer, iktidar sözcülerinin her fırsatta Türkiye’nin dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi olmakla övündüklerine işaret etti, “AKP, onurumuz olan emeklileri refah seviyesini yükseltip, işsizlerimize iş aş sağlayamadı. Ama CHP iktidarı yapacak” dedi.

Seçer, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus şubesinin 9. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Dernek üyelerinin coşkuyla karşıladığı ve sorunlarını paylaştığı Seçer, genel kurulda yaptığı konuşmada AKP hükümetinin uygulamalarını eleştirdi. Seçer, sosyal devlet kimliğini kaybetmeye başlayan Türkiye’de sosyal devlet anlayışını mutlaka yeniden sağlanmasının zorunluluğuna işaret etti.

Türkiye’deki emeklilerin sayısının 10 milyona yaklaştığını ve bu kesimin sosyal devleti her zaman yanlarında görmek istediklerini anlatan Seçer, “Emeklilerimiz çok şey istemiyor. Emeklilerimiz bizden ‘Allah bizi evlatlarıma bile muhtaç etmesin’ diyerek sosyal devletin gereğini yapmamızı istiyor.  Emeklilerimiz bizden 60-70 yaşına geldikten sonra artık kimseye mecbur kalmadan yaşama temennilerinin hayata geçirmemizi istiyorlar! Dün kendileri bunu gerçekleştirmek için çalıştı, bugün bizden bunu istiyorlar” dedi.

RAKAMLAR DÜNYANIN TAM TERSİ

Türkiye’deki 75 milyon insanın “kardeşçe ve bir arada” yaşamasının zorunlu olduğuna işaret eden Seçer, “Elbette yanlışları eleştirmek, doğruya da doğru demek zorundayız. Hepimiz bu ülkenin menfaatleri için çalışmalı, üretmeli ve katkılar sağlamalıyız” dedi. İktidar sözcülerinin her fırsatta Türkiye’nin dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi olmakla övündüğüne dikkati çeken Seçer, “Eğer bir ülkede 10 milyon emekli varsa 40 milyon da çalışan olması lazım. Yani, Dünyanın ekonomik olarak gelişmiş müreffeh ülkelerinde 4 çalışan 1 emekliye bakar. Oysa Türkiye ortalaması her 2 çalışanın 1 emekliye bakması şeklinde. Emekliler bu ülkenin onurudur. Onlar devlet olarak bizim şerefimizdir. Mevcut imkanlar dahilinde emeklilerimize elimizden geleni yapmak zorundayız” diye konuştu.

AKP YAPAMADI CHP YAPACAK

Türkiye’deki işsizlerin sayısının 5 milyona dayandığını ve genç üniversite mezunlarının iş bulamadığını anlatan Seçer, “Öyle ‘Dünyanın 16’ncı büyük ekonomisiyiz’ demekle olmaz. İktidar partisi AKP, onurumuz olan emeklilerin refah seviyesini yükseltip, işsizlerimize iş, aş sağlayamadı.  Yeni fabrikalar açamadı, iş alanları sağlayamadı. Dökme suyla değirmen dönmez. Ne kadar bu ülkenin insana katkı sağlarsak, ne kadar fabrika açıp bu ülkenin insanına iş olanağı sağlarsak o kadar refah düzeyimiz artacaktır. Umut ediyorum, bütün bunlar hayata geçer. AKP iktidarı bunu yapamadı, CHP iktidarı yapacak. İşsizlerimizin de emeklilerimizin yüzünü de biz güldüreceğiz”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA