HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkan Tuna 8 Yılı anlattı


28 Mart 2012 Çarşamba 11:16

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ikinci döneminin üçüncü yılında yaptıklarını basınla ve kamuoyuyla paylaştı. Önceliğimiz üretim diyen Belediye Başkanı Hamit Tuna, 8 yıldan bugüne Toroslar’ın geçirdiği dönüşümü anlattı.Başkan Tuna, toplantının ardından Basın Mensuplarına ve Belediye Meclis Üyelerine bir gezi programı düzenleyerek, yapılan projeleri yerinde tanıttı.

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 8. hizmet yılını düzenlediği bir basın toplantısı ile değerlendirdi.

Yasemin Hill Restaurant’ta düzenlenen toplantıya; MHP Toroslar İlçe Başkanı Nihat Soysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile Birim Müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantı, 8 yılda yapılan hizmetlerin kısa bir özetinden oluşan sinevizyon gösterimi ile başladı.Özellikle rakamlarla 8 yıllık süreci değerlendiren Başkan Tuna; resimlerle ve Toroslar haritası üzerinde yaptığı anlatımlarla bitirdiği hizmetler ve hayata geçirmeyi planladığı önemli projeler ile ilgili bilgiler verdi.

Göreve geldikleri 2004 yılından itibaren eksiklikleri doğru tespit ederek, kısa, orta ya da uzun vadede planlar yaptıkrını, geniş olmayan bütçe ile zoru hemen, imkansızı zaman içerisinde başardıklarını anlatan Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’daki gelişimin ve değişimin farkını herkesin gördüğünü söyledi.

Başkan Tuna; yeşil alan miktarını 108 bin m2’den 650 bin m2’ye, 56 olan park sayısını 124’e çıkardıklarını, AB projelerinde Mersin’de birinci sırada yer aldıklarını, TORTEK kurslarıyla 12 bin 500 insanı meslek sahibi yaptıklarını, 8 yılda 7 semt sahası ve 3 tam teşekküllü spor kompleksi inşa ettiklerini, 17 Km’lik yürüyüş yolu, 450 bin m2 kaldırım ve 250 bin ton asfalt çalışması ile 24 adet projeli yol yaptıklarını, 4 adet kapalı semt pazarı ve 1 adet üretici Pazarı inşa ettiklerinin bilgisini vererek, konuşmasına devam etti.

 

Çöpün Toroslar’dan Kalkmasının Ardından İlçemizdeki Emlak Alışverişi Hareketlendi

 

Son üç yıl içerisinde özellikle çöpün bölgeden kalkmasının Toroslar’daki gelişime büyük katkı sağladığına ve böylelikle emlak alışverişinin daha hareketli hale geldiğine dikkat çeken Başkan Tuna; “Çöp alanı bölgemizi düdüklü tencere gibi sıkıyordu. Ama şimdi arsa değerlerinin arttığı ve emlak alışverişinin hareketli hale geldiği Çağdaş bir Toroslar var.” dedi.

 

“Dün Müteahhitler Bölgemizden gitmesin diye çaba gösterirken; Bugün, Onlarca Müteahhit İlçemizde arsa arayışı içerisindeler” diyen Başkan Hamit Tuna;2004 yılından beri uğraştığımız konu özellikle KOBİ’lerin küçük orta boy işletmelerin bölgemize gelmesiydi. Bu anlamda yasal olarak üzerimize düşen ne gerekiyorsa yaptık. Yapı Kullanma İzni Harçları’nda yüzde 57, Ruhsat harçlarında da yüzde 50 indirim yaptık. Bu uygulamayla hem kaçak yapılaşmanın önüne geçmeye çalıştık hem de işletmecilerin ve girişimcilerin bölgemize gelmesini sağladık. 8 yıl önce bir banka şubesi bile olmayan Toroslar’da şimdi 6 bankanın şube açmasını sağladık.

 

 Yaptığımız bu girişimlerden sonra cadde ve bulvar kenarlarındaki arsaların tamamı satıldı. İlçemizin gelişimine katkı sunmak ve bölgemize yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarına toplamda 680 bin m2 arsa tahsisinde bulunduk Kaçak yapılaşmayla iyi bir mücadele veriyoruz. Bir siyasetçi olarak bu işlerin üzerine çok giderseniz yıpranırsınız.Ama bu kentin doğru şekillenmesi anlamında dik duruşumuzu dün olduğu gibi bugün de ciddi bir şekilde devam ettiriyoruz.” dedi.

‘Bisikletin Üstünde Pedal Basan Bisikletçi Gibiyiz’

Konuşmasında, Toroslar Belediyesi olarak hizmet anlayışlarının hep üretim olduğunu vurgulayan Başkan Hamit Tuna, kendini ve çalışma arkadaşlarını bisikletin üzerinde pedal basan bir bisikletçiye benzetti. Tesislerdeki ve parklardaki malzemelerin çoğunluğunun Belediye çalışanları tarafından yapıldığının bilgisini veren Başkan Tuna; “Bütün çalışanlarımızdan hep aktif ve hareketli olmalarını istiyoruz. Şunu her zaman söylüyorum; biz bisikletin üstünde pedal basan bisikletçi gibiyiz. Pedala basmadığımız anda düşeriz. O yüzden hep hareket halinde olmamız lazım. Ve ilçemizdeki park ve tesislerdeki hemen hemen tüm malzemeleri kendi işçimizle üretiyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren elektrik direğinden, çöp kovasına, bankların imalatına varıncaya kadar bütün demir ve ahşap işleri Toroslar Belediyesi atölyelerinde yapılmaktadır” dedi.

“Sermayemiz Taş ve Toprak”

Belediyenin kasasına para kazandıran ve katkı sağlayan bir anlayış içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Hamit Tuna, sermayelerinin taş ve toprak olduğunu ifade ederek; “Bizim sermayemiz taş ve toprak. Özellikle taştan duvar ve topraktan dolgu yaparak çok kötü görüntü içerisinde olan bir yeri bir sene içerisinde cennetten bir köşe haline dönüştürecek yetenekli ve nitelikli ekibe sahibiz” dedi.

 

TOROSLAR’A YENİ DEV PROJELER YAPILACAK

 

Yeni yapacakları projeleri de basınla paylaşan Başkan Tuna; Cumhuriyet Meydan, Kültür Merkezi, Toroslar Seyir Terası, Açık ve Kapalı Yüzme Havuzu, Bilge Kağan Spor Kompleksi, Engelliler Akademisi, Gençlik Merkezi, Kanal Üstü Yürüme Yolu, Sevgi Evi, TADEM(Toroslar Belediyesi Aile Danışma ve Merkezi) olmak üzere tüm projelerini tek tek anlattı.

Özellikle Çağdaşkent Mahallesi’nde 20 bin m2 alan üzerine inşa ettikleri Cumhuriyet Meydanı Projesinin kendisini çok heyecanlandırdığının altını çizen Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Cumhuriyet Meydanı Mersin’in en büyük meydanı olma özelliğinin yanı sıra değişik kültürlerden insanları bir araya getirerek kaynaşmalarına da vesile olacak. Projemizin alt yapı çalışmaları bitirildi, dolgu çalışmaları yapılmaktadır. Ekip arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre alana yaklaşık bir milyon kamyon dolgu çalışması yapılmış. Meydanın açılışını Cumhuriyetimizin Kuruluş Yıldönümünde yapacağız” dedi.

Başkan Tuna, konuşmasının sonunda Toroslar’ın gelişiminde emeği geçen Belediye Meclis Üyelerine, çalışma ekibine ve Tüm Toroslar Halkına teşekkür ederken, MGC Başkanı Ahmet Ünal da başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Tuna’yı tebrik etti. Cemiyet Başkanı Ünal, Başkan Tuna’nın basın toplantısı ile hizmetlerini anlatmasının ve her zaman halkın, kamuoyunun ve basının karşısına çıkıp hesap vermesini takdirle karşıladıklarını ve bunun diğer belediye başkanlarına da örnek olmasını dilediğini söyledi.

Toplantının ardından, Başkan Tuna, Belediye Meclis Üyelerine ve Basın Mensuplarına hizmetleri yerinde görmeleri amacıyla İlçede bir tanıtım gezisi düzenledi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA