HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP Milletvekili eski müftü İhsan Özkes AKP’lilere din dersi


3 Nisan 2012 Salı 07:21

Dün Meclis’te bir basın toplantısı yaparak “4+4+4 yasası daha Cumhurbaşkanı’nın onayından geçmeden mahalle baskısı başlamıştır. Türkiye tehlikeli bir sürece girmektedir” diyen CHP İstanbul Milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes’in ders gibi açıklamaları AKP’lileri çok kızdıracak

 

 

                 CHP Milletvekili eski müftü İhsan Özkes düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi :

Yüce dinimiz 1400 yıldır vardır. AKP’den önce de halkımız Müslüman’dı, AKP’den sonra da kıyamete kadar Müslüman kalacaktır. 1400 yıl önce Kuran mızrak uçlarına takılarak Müslümanlar arasında nasıl fitne fesat çıkarılmışsa bugün de Kuran üzerinden ayrımcılık, yolsuzluk ve haksızlıklar yapılmaktadır. Acı olan şudur ki; Hak olan Kuran, haksızlıkların üzerini örtmek için perde olarak kullanılmaktadır.
                  Elektrik, su ve doğalgaza gelen büyük zamlar altında halkımız inlerken, zamlar konuşulmuyor, 4+4+4 yasası konuşuluyor. Yolsuzlukların, haksızlıkların üstü Kuran ile örtülmeye çalışılıyor.
                Bir gazetenin dünkü sayısında fotoğrafımla birlikte ‘CHP’nin imamı Kuran’a karşı’ diye bir haber yapılarak hedef olarak gösterildim. Gazete, 4+4+4 diye bilinen kanunun 9. maddesinin oylamasına katılmadığım için beni ‘Kuran’a karşı’ olmakla suçluyor. İddialar tamamen hayaldir. 19 Mart’ta Bayındır Hastanesi’nde safra kesesesi ameliyatı oldum ve 15 gün istirahat raporluyum. 17. ve 18. maddelerle ile ilgili konuşmayı yapmak için bile Genel Kurul’a ağrı kesici ilaç alarak geldim. Bu süreçte ara sıra dinlenerek çalışmalara katıldım. Söz konusu oylamada bulunmama nedenim sadece sağlık sorunudur.

                   60 AKP’li KATILMADI

                   Kaldı ki oylamaya 549 milletvekilinden 391 kişi katılırken, 8 tutuklu haricinde 150 milletvekili katılmadı. Sayın Başbakan ve Bakanlar Kurulu’ndan bir kısmı başta olmak üzere yaklaşık 60 AKP milletvekili 9. maddenin oylamasına katılmadı. Bu anlayışa göre, oylamaya katılmayan 60 kadar AKP’li de Kuran’a karşı mıdır?
                  Beni ‘Kuran’a karşı’ gösteren bu zihniyetten tiksiniyorum. Beni Müslümanlık dışına itmeye çalışan zihniyet, Obama’yı Müslümanların başına getirmeye çalışıyor. Elhamdülillah ki Amerika’ya değil Allah’a kulluk ediyorum.
                 Tarihe bir not düşerek belirtmek isterim ki, asıl tehlike şudur: Bugün emekli bir müftüyü bile sırf siyasi nedenlerle ‘Kuran’a karşı’ gösteren bu zihniyet, yarın seçmeli ders olarak Kuran dışındaki dersleri seçen çocuklarımızı da ‘Kuran karşıtlığı’ ile suçlayacaklardır.
               “Meyhaneye kendi parasıyla gideni Allah affeder ama kul hakkı yiyeni Allah asla affetmez” sözümün arkasındayım. Çünkü Allah’ın affetmeyeceği günahlardan biri de kul hakkıdır. Ne yazık ki din ile siyaseti birbirine karıştıranlar, kul hakkını küçümser oldular.

 

              Peygamberimizin devlet malından, millet malından aşıran kişinin cenaze namazını kılmadı
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın  evi ve sattığı araba ile ilgili iddialar ilgili CHP’nin verdiği gensoru AKP’lilerin oyları ile reddedilirken, eski müftü ve CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes,  bazı dini çevrelerin de bu durumu onaylamasına sert tepki gösterdi. Özkes, “İşin garip tarafı dini otoriteler bu konulara hiç temas etmiyor. Bunlara çanak tutan bir hal de var yani. Bazı dini çevreler bu işe kucak açıyor. Buna benzer peygamberimizin devlet malından, millet malından aşıran kişinin cenaze namazını kılmadığını da dini kitaplarda bölümler var” dedi. Özkes’in konu ile ilgili değerlendirmeleri şöyle: “Meyhaneye kendi parasıyla gideni Allah affeder ama kul hakkı yiyeni Allah asla affetmez demiştim. Özellikle de bunu AKP iktidarında çok yaşıyoruz. Kur’an-ı Kerim’de gurûr diye bir konu vardır. Devlet hazinesiyle alakalı, beytül mal ile alakalı bir husustur. Âli İmran Suresi’nin 161. ayetinde geçiyor. Devlet malından çalan bir sahabenin cenaze namazını peygamberimiz kılmıyor. Buna benzer peygamberimizin devlet malından, millet malından aşıran kişinin cenaze namazını kılmadığını da dini kitaplarda bölümler var. Allah’ın karışmadığı günahlar vardır diyor ki peygamberimiz onlardan bir tanesi de Kul Hakkı’dır. Siyasetin alanı da doğrudan kul hakkıyla ilgili bir pozisyondur. Ben namazları mescide inip kılıyorum. Oraya AKP’liler de geliyor. Adam abdest alıyor bir ayağı lavaboda öbür eli kulağında ihale konuşuyor.”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA