HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MHP Mersin İl kongresi 3 adayla yapılıyor


5 Mayıs 2012 Cumartesi 11:52

MHP Mersin İl Başkanlığı’nın 10. Olağan Kongresi, yarın yapılıyor.

 

 Edip Buran Spor Salonu’nda bugün saat 10.00’da başlayacak olan kongrede, il başkanlığı için 3 aday yarışacak. Mevcut Başkan Mahmut Tat’ın yanı sıra daha önce MHP’nin çeşitli kademelerinde görev yapan ve Mersin’i Sahiplenme Hareketi’nin öncüsü Aytur Gezer ile Bağcılar Belediyesi’nin son başkanı ve geçtiğimiz dönem Akdeniz Belediye Başkan adayı olan Akif Çiftçi de İl Başkanlığı’na talip olduğunu açıkladı. Uzun zaman aradan sonra ilk kez bu kadar çok adayın yarışacağı kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın da katılmasının beklendiği bildirildi.

 

İl Başkan adaylarından Aytur Gezer, ’değişimin adayıyız’ sloganı ile çalışmasını yürütürken, Akif Çiftçi ise azı çoğaltmak için mücadele ettiklerini vurguladı. Çiftçi’yi başta Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın desteklediği biliniyor.

 

Başkan Kocamaz: "Bizim Adayımız Akif Çifçi"

 

MHP il kongresi için geri sayım sürerken Tarsus Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz "Bizim adayımız M. Akif Çifçi" dedi. Başkan adaylarından M. Akif Çiftçi Tarsus’ta yemekli toplantı yaptı.

 

Anadolu sofrasındaki toplantıda   konuşan Tarsus Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz şunları söyledi: “Biz MHP Mersin il kongresinde adaylardan M. Akif Çifçi’nin yanındayız. Bildiğiniz gibi son genel seçimlerde MHP Mersin bölgesinde 3. Parti konumuna geldi. Yıllarca MHP bölgemizde birinci parti idi. Peki bu niye oldu da MHP 3. Konuma geldi. Bunu irdelemek lazım. Bir gözden geçirmek lazım?  Nerede yanlış yapıldı o yanlışı bulmak lazım.. Geçtiğimiz günlerde bazı arkadaşlar teşkilata gittiler. MHP genel merkezinin öğrenmek istediler. MHP genel merkezi de Mersin’de alınan sonuçtan üzgün. Tabi bizde üzüldük. Bugüne kadar benim hayatımda hiçbir zikzak olmamıştır. Bundan sonrada olmayacaktır. Ben ülkücüysem önce ülkemi, bölgemi ve milletimi düşünmek zorundayım. Fikrimi söylemeliyim. Kendi içimizde yaşanan sıkıntıları da bir araya gelerek konuşmalıyız. Biz arkadan konuşmayız, gerçek ülkücü de kimsenin arkasından konuşmaz, hatasını, olumsuz yönü varsa onu bizzat yüzüne söyler. Şimdi tekrar kolları sıvıyoruz. MHP’ye bölgemizde yeniden birinci parti yapmaya kararlıyız. 1.5, 2 yıl sonra bir yerel seçim var. Son yerel seçimlerde de bölgemizdeki 54 belediyeden 28’ini almışken 4 belediyemiz eksildi. Kötü  gidişin nedenlerini irdelemeli ve bu gidişin olumlu yöne geçmesi için çaba harcamalıyız. Bizler Cumartesi günü yapılacak olan  kongrede partimizin önünü açmazsak yarın ne olacağını kimse kestiremez. Herkes MHP’nin tekrar birinci parti olması için çalışmalı ve gereken yapılmalıdır. MHP kongresinde bizim adayımız. Eski belediye başkanlarından arkadaşımız Akif Çifçidir. Kendisine Allahtan başarılar  niyaz ediyor, Allah yolunu açık etsin diyorum.” dedi.

Deniz TUNCAY





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA