HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MESİAD’tan Mezitli Belediyesine ziyaret


3 Haziran 2012 Pazar 12:51

MESİAD (Mersin Sanayici İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt , başkan vekili Bedrettin Gündeş ve yönetim kurulu üyeleri Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler.

 

 

Mezitli Mersinin Gülen Yüzü

“Ziyaretin amacının içinde yaşadığımız kentimizin sorunlarını paylaşmak ve  yaşam kalitesini arttırabilmek  için birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak” diyen  Başkan Ahmet Akkurt ;  Mezitli’nin,  Mersin’in  gülen  yüzü olduğunu belirterek,  “Mezitli Belediyesi  Mersin’in  batı kısmında yer alan önemli bir yerleşim bölgemiz. Bizler Mezitli’yi  Mersin’in gülen yüzü olarak görüyoruz, inşallah doğu tarafı da  kısa zaman da aynı görünümü alacak. Mezitli bölgemizde  yapılan ve yapılmaya devam eden birçok projeler var.  Bizlerinde ne tür bir katkısı olur ,ortaklaşa nasıl güzel projeler yaparız diye düşünüyoruz.  Size Soli Pompeiopolis antik kenti  kazı çalışmalarına gösterdiğiniz yakın ilgi için ayrıca teşekkür ediyoruz, yıllardır özlemini duyduğumuz bir  çalışmaydı. Dileriz sizin başkanlığınızda restorasyon çalışmaları tamamlanır, sonuca erdirirsiniz  ”  dedi.

Yavaş, fakat emin adımlarla hedefimize yürüyoruz

“Ziyaretiniz için şahsınız ve yönetim kurulunuza  çok teşekkür ediyorum. Yeni seçilen tüm ekibinizi kutlayarak başarılar diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım “ Mesiad’ın  geçtiğimiz dönemlerde de kentimizi için yaptığı çok faydalı çalışmalarını biliyoruz, sizin yönetiminizde de  çalışmaların artarak devam edeceği umudunu taşıyoruz. Son derece önemli bir kurumun başındasınız. İlçemiz için söylediğiniz güzel sözler içinde teşekkür ediyorum. Mezitli yeni bir ilçe ve ben kurucu belediye başkanıyım,  dört belde belediyesinin birleşimiyle oluşan yeni ilçemizde,  Mezitli halkına kent yaşamını kentli olma bilincini aşılamaya başlayarak adım atıyoruz, süreç yavaş işliyor fakat emin adımlarla ilerliyoruz. Soli kazılarıyla ilgilenmeniz beni çok mutlu etti, 11 yıldır süren kazı çalışmalarına kamuoyu olarak çok ilgili davranılmadığını düşünüyorum. O sütunlar yüzlerce yıldır orada güneşin doğuşunu ve batışını yatarak izlemişler.  Biz istiyoruz ki artık ayağa kalkıp, eskiden olduğu gibi ayakta izlesinler güneşin doğuşunu ve batışını, bununla ilgili olmak üzere güney ucundan başlayan karşılıklı yedi sütunun restorasyon çalışmalarını geçen yıl başlattık. Sanıyorum Haziran ayı sonunda tamamlanmış olacak,  aslında Mart ayı sonunda çalışmalar tamamlanacaktı, fakat vasıf anlamında uygunluğu nedeniyle aranan taşın kolay bulunmaması sürecin biraz uzamasına neden oldu. Bizler tarihi miras olarak gördüğümüz kazı çalışmalarına gerekli tüm desteği sağlıyoruz,  tüm kamuoyundan bu konuda destek bekliyoruz.

3. Güneş Festivalimize Tüm Halkımız Davetlidir

Kentimiz 300 gün güneş alan bir özelliğe sahip,  bizlerde alternatif enerji konusunda güneşten daha çok yararlanmalıyız diye düşünüyoruz. Bu konuyu ön plana çıkarmak için güneş festivali düzenliyoruz, bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz  Güneş  festivali  20 ,21,22 Haziran günlerinde Mezitli Festival alanında gerçekleştirilecek, sizleri de bu etkinlikte yanımızda görmek istiyoruz” diyen Başkan Yıldırım Sizlerin de bu konuda “elimizi taşın altına kaymalıyız” demeniz beni sevindirdi  güçlü bir kurumsunuz elinizi taşın altına koyduğunuzda o taş ne kadar ağır olursa olsun  kaldırma gücü olmasa bile yerinden kıpırdatmanın bile yeterli olabileceğine inanıyorum. Ziyaretiniz için bir kez daha teşekkür  ediyor, yeni görevinizde size ve yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA