HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Muhalefeten Mersin Valisi’ne büyük tepki


15 Haziran 2012 Cuma 13:49

MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, Mersin Valiliği tarafından yaptırılan billboardlarda ki toplu açılış duyurularına tepki göstererek, "Valiler Devletin temsilcisidir, Hükümetlerin dedğil" dediler.

 

 

 16 Haziran 2012 Cumartesi günü Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda saat 14:00’da AKP Mersin İl kongresine katılacak olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın iki saat sonra 16:00’da yine stadyum önünde toplu açılışa katılmasıyla ilgili Mersin Valiliği’nin toplu açılış törenini billboardlar yoluyla duyurmasını eleştiren, MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, Mersin Valiliği tarafından şehrin her yerine donatılan afişlerin ve toplu açılış masrafının hesabını da sordu.

 

Tat,  “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek Mersin toplu açılış törenine davetlisiniz, 16 Haziran 2012 Cumartesi, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önü saat 16:00- T.C. Mersin Valiliği” yazılı afişleri bilboardlara asan Mersin Valiliği, bu hizmeti hangi amaçla yapmıştır, bilboardlara reklam verme emrini kimden almıştır, bilboardların bedelleri için ne kadar ödeme yapılmıştır, hangi kurum bu reklam bedelini ödeyecektir? Toplu açılışın Mersin Valiliğine maliyeti nedir? Toplu açılışın bedeli hangi hesaptan karşılanıyor?

Ayrıca; AKP İl kongresinin başlamasından iki saat aradan sonra, Başbakanın katılımı ile yapılacak olan toplu açılış için; AKP il kongresine gelmek istemeyen vatandaşların, iş adamlarının ve bürokratların Mersin Valiliğinin toplu açılış duyurusu ile kongreye gelmesi mi hedefleniyor? Akıllara gelen bu soruların cevabını Mersin Valiliği vermelidir.” dedi.

 

Hangi tesislerin açılışına davet ediliyoruz

 

MHP Mersin İl başkanı Mahmut Tat, açılışı yapılacak olan tesislerin neler olduğunun afişlerde açıklanmamasını da eleştirdi. Tat, “ Kongre gününde kongre mahallinde toplu açılışın yapılması doğru bir hareket değildir. Toplu açılışı yapılacak olan tesislerden birinin yerinde yapılması gerekir. Bir de hangi tesislerin açılışı yapılacak. Billboardlarda açılışı yapılacak tesislerin isimleri de yok. Halk hangi tesisin açılışına gelecek? Mersin Valiliği hangi tesisin açılışına vatandaşları davet ediyor?” dedi.

 

CHP yönetimi tartışmalı billboardın önünde

 

 CHP İl başkanı Faruk Akar, Mersin Valiliği’nin, Başbakan Recep tayip Erdoğan’ın gelişiyle ilgili hazırladığı pankartlara tepki gösterdi. İlçe başkanı ve il yöneticileri ile hazırlanan billboardlardan birisinin önüne geçen Akar, bu anlayışa karşı mücadele etmek için muhalefet olarak daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi. Valiliğin tutumuna karşı yönetim kurulunu toplayarak bu konuda bir yol haritası belirleyeceklerini söyledi.

 

‘Vali mi, il başkanı mı?’

 

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, 16 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan AKP Mersin İl Kongresi öncesinde, Mersin Valiliği’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ile AKP logosu bulunan afiş bastırarak billboardlara koymasını eleştirdi ve “Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Valisi mi yoksa AKP İl Başkanı mı” diye sordu.

 

AKP’nin ve Başbakan Erdoğan’ın iktidara geldiği günden bu yana “Taraf olmazsanız bertaraf olursunuz” sözünü kendisine ilke edinmiş olduğunun altını çizen Ünal Uyar, “Başbakan bu sözleriyle ya benden yana olacaksınız ya da yok olup gideceksiniz demek istemişti. Ve bu apaçık tehdidi bugün Türkiye’de görev yapan her makamı ve makam sahibini teslim almış durumdadır” şeklinde konuştu.

 

Tarafsız olması gereken Valiliğin, vatandaşları AKP İl kongresine çağırdığını savunan Uyar şöyle devam etti: “Hangi tesislerin açılacağı bile belirtilmeyen bu duyurular apaçık göstermektedir ki, kongrenin yapılacağı yerle aynı yerde yapılacak toplu açılış töreni bahane edilerek halk, AKP kongresine tarafsız olması gereken Mersin Valiliği tarafından davet edilmektedir. Şimdi sormak istiyorum; Sayın Hasan Basri Güzeloğlu Mersin Valisi midir yoksa AKP Mersin İl Başkanı mıdır?”

 

Valiliğin bilboardları Meclis gündeminde

 

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Mersin Valiliği tarafından hazırlanan ve kentin bir çok yerine asılan ve Başbakan Erdoğan’ın toplu açılış yapacağına dair billboardları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Dibek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yazılı olarak yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesinde billboardların maliyetini ve ödemenin hangi kaynaktan yapılacağını sordu.

 

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Haziran’da partisinin il kongresi ve bir takım açılışlar için Mersin’e geleceğini hatırlatan Dibek, “Şehirdeki tüm billboardlar ‘T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile yapılacak Mersin Toplu Açılış Törenine Davetlisiniz Mersin Valiliği’ afişi ile donatılmıştır. Afişte açılışın Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda saat 16.00’da olacağı yazılmıştır. Aynı gün, aynı yerde saat 14.00’da AKP İl Kongresi de başlayacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.   

 

Erdoğan’ın bu ziyareti ile ilgili, hazırlanan billboardların tepkilere yol açtığını da hatırlatan Dibek, Şahin’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:        “Mersin’deki toplam billboard sayısı ne kadardır? Başbakanın geleceği ile ilgili afişler kaç billboardda yerlerini almıştır? Bu afişler için toplam ne kadar ödeme yapılmıştır? Ödeme hangi kurum tarafından yapılmıştır? Bütün billboardların Başbakan ile ilgili afişlerde donatılması talimatını kim vermiştir? Toplu açılışta kaç tesis açılacaktır? Başbakan tesislerin hepsini stattan mı açacaktır? Toplu açılış töreni için stat kaç paraya kiralanmıştır? Toplu açılışın toplam maliyeti ne kadardır? Bu maliyet hangi kurum tarafından karşılanacaktır? Aynı statta 2 saat önce AKP İl Kongresinin de yapılacağı göz önüne alındığında, Valiliğin açıkça Mersinli Yurttaşlarımızı AKP İl Kongresine çağırdığı kanaati oluşmayacak mıdır?”

İmece Haber Merkezi –





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA