HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başbakan Mersin’de 12 Bin kişilik Stadı dolduramadı


17 Haziran 2012 Pazar 13:28

Başbakan Mersin’de, “bir kez bindiğiniz uçaktaaldığınız radyasyonu bir yıl nikleer santralin kapısında otursanız alamazsını diyerek çok basit bir örnekle nikleer santrali överken 12 Bin kişilik Stadyumun 3 te biri boş kaldı

 

 

ABİDİN YAĞMUR / MÜJGAN YAĞMUR

 

Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı AKP Mersin İl Örgütü Kongresi sayesinde Mersin siyaset dünyası ilk kez ‘statta parti kongresi’yle tanıştı. Ancak günlerdir şehrin dört bir yanını afişlerle donatan AKP İl Başkanlığı’nın beklentisi gerçekleşmedi ve Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın 12 bin koltuğundan ancak 3’te 2’si dolabildi.

 

Katılımın az olması ve katılımcıların da sıcak hava nedeniyle gölgelik olan tribünlerde oturmayı tercih etmesi üzerine parti görevlileri, bir grup kadın ve çocuğu, Erdoğan’ın konuşacağı platformun önünde toplanmaya çağırdı. Başbakan Erdoğan, balonlarla, bayraklarla ve onlarca pankartla donatılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’ndaki konuşmasını kısa tuttu. Erdoğan, genel siyaset hakkındaki görüşlerini açıkladıktan sonra Mersin’e yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi, ekonomik göstergelerden söz etti.

 

Antalya-Mersin yolu ile Tarus-Mersin yolunun 2015’te tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, Mersin Konteynır Limanı ile Yenice Lojistik Üs projelerinin Mersin’in taşımacılıktaki payını artıracağını kaydetti, “Yenice Lojistik Üssü 896 bin tonluk taşıma kapasitesi sağlayacak, Konteynır Limanı’ndaki rıhtımlar aynı anda 19 gemiye hizmet verecek” dedi.

 

Erdoğan’ın Mersinlilere verdiği bir başka müjde ise sağlık alanındaydı. Erdoğan, içinde çeşitli ihtisas hastanelerinin bulunduğu toplam 1250 yataklı hastane projesinin altyapısının tamamlandığını söyledi.

 

Mersin’e 9 yılda 3423 derslik kazandırdıklarını, 17 bin 678 bilgisayarla 548 bilişim sınıfı kurduklarını, hastanelerdeki MR cihazı sayısını 17’ye, diyaliz cihazı sayısını 312’ye çıkardıklarını kaydeden Erdoğan, “Mersin’e 79 senede 280 kilometre bölünmüş yol yaptılar, biz 9 senede 158 kilometre bölünmüş yol yaptık.  Orman ve su işleri için 361 milyon lira harcama yaptık. Sadece 2011 yılında 73 milyon lira tarımsal destek verdik. TOKİ eliyle 3718 konutluk projeyi tamamladık. 5 bin konutluk yeni bir proje için de çalışmalara başladık” dedi.

 

Erdoğan daha sonra Mersin’e kurulacak nükleer santrali övdü. Erdoğan, çevrecileri art niyetli olmakla suçladıktan sonra nükleer santralin Mersin’de istihdamı artıracağını, sanayiyi, geliştireceğini söyledi.

 

Erdoğan, “Bir nükleer santralin kapısında bir yıl boyunca 24 saat otursanız, bir uçak yolculuğunda aldığınızdan daha az radyasyon alırsınız” diyerek nükleer santralin güvenli olduğunu anlatmaya çalıştı!

 

Mersinliler, AKP il kongresine olduğu kadar, kongrenin yapıldığı stadın hemen önünde düzenlenecek ‘resmi açılış törenine’ de ilgisizdi. Hal böyle olunca Erdoğan açılış töreninde kısa bir konuşma yaptı.

 

Erdoğan, “Toplam yatırım bedeli 232 milyar olan 50 ayrı eseri Mersin’e kazandırdık. Tarsus’a 7 milyon 350 bin liralık bir yatırımla Turizm Otelcilik Lisesi kazandırdık. 7 ilköğretim okulu, 10 anaokulunun açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Mersin Üniversitesi’ne 12 milyon liralık bir yatırımla Tıp Fakültesi Hastanesi’ni ve 9 milyon liralık yatırımla Mimarlık Fakültesi’ni kazandırdık. Yine Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampusuna bin kişilik yurt kazandırdık ve açılışını buradan yapıyoruz” diye konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, akşam yemeğini, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun valilik makamında özel olarak hazırlattığı sofrada yedi.

 

Fotoğraf: ÖMER SERDAR KOCAPINAR





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA