HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
M.Özcan’ı eleştirmek suç kapsamında


31 Ağustos 2012 Cuma 10:59

CHP Mersin İl Yönetim Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı basın yoluyla eleştirilen İl Genel Meclisi üyesi Ali Erdinç’i Disiplin Kurulu’na sevk etti. Ali Erdinç, “Düşüncelerimin hâlâ arkasındayım” derken İl Başkanı Faruk Akar, “Konu artık Disiplin Kurulu’nun takdirinde” yorumunda bulundu.

 

CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Ali Erdinç, geçtiğimiz günlerde demokratmersin.com sitesine verdiği demeçte, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı yeniden aday göstermesi durumunda yerel seçimde başarısız olacağını savunmuş ve yeni bir yüzün belediye başkanı adayı olarak halkın karşısına çıkarılması gerektiği görüşünü dile getirmişti.

 

Haber, parti kulislerinde geniş yankı bulmuş ve Ali Erdinç, düşüncelerini ‘daha ayrıntılı’ anlatmak üzere 28 Ağustos günü bir basın toplantısı yapacağını duyurmuştu. Erdinç daha sonra basın toplantısı yapmaktan vazgeçmişti.

 

Ancak CHP Mersin İl Yönetim Kurulu, önceki akşam yaptığı toplantıda Erdinç’in demokratmersin.com sitesine verdiği demeci değerlendirdi ve Erdinç’in ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesini kararlaştırdı.22 Yönetim Kurulu üyesiyle yapılan toplantıda üyelerden Selman Özipek’in red, Ernder Can Kayıhan’ın çekimser oy kullandığı, 20 üyenin ise Erdinç’in Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine evet oyu verdiği öğrenildi.

Gelişmelerle ilgili sorularımızı yanıtlayan İl Genel Meclisi üyesi Ali Erdinç, partide tartışmalara neden olan söz konusu haberle ilgili süreci şöyle anlattı:

 

“Gazeteci arkadaşımız bana telefonla ulaştı. ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın yeniden aday olmaması, başka bir adayla seçimlere gidilmesi yönünde parti içinde görüşmeler yaptığınız söyleniyor’ dedi. Ben de ‘doğrudur’ dedim. ‘Arkadaşlarla görüşüyoruz. Arkadaşlar da aynı fikirde. Parti, yerel seçimlere yeni bir yüzle katılmalıdır’ dedim. Olay budur.”

 

‘Düşüncelerimin arkasındayım’

 

Haberin yayınlanmasının ardından parti içinde geniş yankı bulduğunu, İl Başkanı Faruk Akar’ın talebi üzerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın yeniden aday olmasına neden karşı çıktığını anlatan bir metin kaleme alarak Yönetim Kurulu’na gönderdiğini anlatan Erdinç, Disiplin Kurulu’na sevk edilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

 

“Ben elbette düşüncelerimin arkasındayım. Bundan sonra da bu düşüncelerimi partili arkadaşlarımla paylaşacağım. Tüzüğümüz gereği Disiplin Kurulu soruşturmasından bir şey çıkacağını sanmıyorum. İhracı gerektirecek bir fiil söz konusu değil. Benim içimi acıtan, İl Yönetim Kurulu’nun beni hiç dinlemeden Disiplin Kurulu’na sevk kararı vermesidir. Bu partimizin teamüllerine aykırıdır. Disipline sevk edilecek kişi önce çağırılır, dinlenir, ona göre sevk edilir ya da edilmez. Ama yönetimdeki arkadaşlarımız, 2 kişi hariç, peşin bir hüküm kurmuşlar. Sonuçta ben seçilmiş bir kişiyim. İl Genel Meclisi üyesiyim. Bir gazeteci arkadaşımla yaptığım telefon görüşmesi nerelere taşınıyor. Elbette bunlar bizi doğru bildiğimiz yoldan, davamızdan, düşüncelerimizi söylememizden alıkoyamaz.”

 

Akar: Tüzüğe göre karar verdik.

 

Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın ‘şikâyetinin’ de etkili olduğunu söyleyen Erdinç, “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın demokrasiye, parti içi farklı düşüncelere bu kadar tahammülsüz olmasına şaşırdım. Normalde ‘Gel bakalım arkadaş, neyi eksik yapıyoruz, ben niye yeniden aday olmayayım’ diye sorması gerekirken böyle bir yolu seçmiş olması, o anlayışın gerçek yüzünü ortaya seriyor” diye konuştu.

 

CHP İl Başkanı Faruk Akar ise, Ali Erdinç’in, tüzüğün ilgili maddeleri gereğince Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini söyledi. Tüzük gereği, parti içi konuların basın üzerinden tartışılmaması gerektiğine dikkat çeken Akar, “İl Yönetim Kurulu, tüzük gereklerini dikkate alarak böyle bir karar verdi. Şu an için konu İl Disiplin Kurulu’nun kararındadır” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA