HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP Akdeniz’de seçim sonucuna itiraz etti


1 Nisan 2014 Salı 13:43

Tamamoğulları: Talebimiz iradenin sonuca yansımasıdır

 

CHP sandıklara itiraz etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kesin olmayan sonuçlara göre çok az bir oy farkıyla en yakın rakibinin gerisinde kaldığı Mersin Akdeniz’de seçim sonucuna itiraz etti.

 

CHP Mersin Akdeniz’de 200’ü aşkın sandığa itiraz etti. Seçim Kurulu’na yapılan itirazın ardından merkez seçim bürosuna ilçe yönetimi ve avukatlarla birlikte geçen CHP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Dr. Necdet Tamamoğulları, CHP İlçe Başkanı Mustafa Sekendur ile Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı, sandığa giden iradenin sonuca yansımasını istediklerini belirtti. Aynı saatlerde BDP seçmeninin Adliye’nin karşısında bulunan Akdeniz Belediye binası önünde toplanarak itiraza tepki göstermesinin ardından polis önlemi arttırıldı.

 

TAMAMOĞULLARI: İRADE SONUCA YANSIYACAK

 

CHP Adayı Dr. Necdet Tamamoğulları, merkez seçim bürosunda yaptığı açıklamada itiraz için gidilen adliye civarında yaşananları kınadığını belirtti. Tamamoğulları, “CHP olarak bu seçimde her kesimden destek gördük. Adliyeye demokratik bir taleple gittik. Atılan taşları kınıyorum. Islak imzalı kayıtlar CHP’nin açık ara önde olduğunu göstermektedir. İnceleme sonunda Akdeniz CHP’nin olacaktır. Talebimiz, iradenin sonuca yansımasıdır” şeklinde konuştu.

 

ATICI: SANDIKLARDA SIKINTI TUTANAKLA SAPTANDI

 

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da tutanaklarda farklılıklar saptandığını, toplama hataları yapıldığını söyledi. Hiçbir partiyi kurumsal olarak suçlamadıkları belirterek sandıklarda yaşanan sıkıntılara dikkat çeken ve sandıklarda yaşanan sıkıntıların tutanak altına alındığını kaydeden Atıcı, “Talebimiz milli iradenin sonuçlara yansımasıdır” dedi.

 

SEKENDUR: ADİL KARARI BEKLİYORUZ

 

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur da Adliye çıkışında şu açıklamayı yaptı: “Türkiye 30 Mart’ta sandık başına gitti. Sandıklar açıldığında gördük ki birçok yerde ne yazık ki; irade sandıktan çıkmadı. İradenin sandıktan çıkmadığı bir ilçe de Akdeniz’dir. İlçemizde çok sayıda sandıktan alınan tutanakların aksine, birleştirme tutanaklarına farklı sonuçlar yansımıştır. Seçim gecesinden şu ana dek yaptığımız incelemeler sonunda çok sayıda ve sonucu CHP lehine değiştirecek, iradeyi yansıtacak bilgi-belgeye ulaştık. Akdeniz’de Güneş, Çay, Çilek, Şevket Sümer gibi bir çok yerleşim biriminde ne yazık ki MAHALLE BASKISI oluşturulmuş; görevlilerimiz, müşahitlerimiz tehdit-baskı görmüştür. Hatta avukatlarımız olay yerlerine sokulmamıştır. Salt gerginlik kente yansımasın diye sessiz kaldığımız bu gelişmenin, sandığı ve iradeyi etkilemesine de sessiz kalamazdık. Kalmadık da. Akdeniz’de sandık tutanaklarının yüzde 40’ı eksik evrak niteliğindedir. Bu evraklardaki rakamlar birbirini tutmamaktadır.

 

Çok sayıda sandıkta zarf, oy pusulası, geçerli-geçersiz oy sayısı, sandık tutanaklarına yansıdığı biçimde hatalıdır-eksiktir. Akdeniz’de 602 sandıkta, kanuni görevlilere hakkı olmaksızın oy kullandırtılmıştır. Bu sayı seçimin sonucunu doğrudan etkiler niteliktedir. Seçim Hakimliği’nden 2408 sandık görevlisinin gerçekte hangi ilçe seçmeni olduğunu talep ettik. Bu sayı ve inceleme ile çok sayıda iptal yaşanacaktır. Tüm bu nedenlerle, tüm bu belge-bilgilerle başvurumuzu yapıyoruz. Akdeniz’de seçimi CHP kazanacaktır. Başvurumuzu yaptık. Seçim Kurulu’muzun adil karar vermesini bekliyoruz. Akdeniz ve Mersin kamuoyuna gerçeklere sahip çıkması çağrısında bulunuyoruz.”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA