HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Seçer suç işleyen Suriyelileri sordu


23 Eylül 2014 Salı 09:14

CHP’li Seçer, hırsızlık ve yaralama gibi suçlardan ceza alan ancak adresleri belli olmadığı için tebliğ edilemeyen kaç Suriyeli bulunduğunu İçişleri Bakanı’na sordu. Haklarında arama kararı çıkarılan Suriyeliler’in hangi suçları işlediğinin açıklanmasını isteyen Seçer, “Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle ülkemize gelen ve ne acıdır ki hemen her gün neredeyse bir suça karışmak durumunda kalan bu kişiler aramızda dolaşıyor” dedi.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Türkiye’de hırsızlık ve yaralama gibi suçlardan ceza alan ancak adresleri belli olmadığı için yakalanamayan Suriyeliler’i Meclis gündemine taşıdı. Her geçen gün suça karışan Suriyeliler’in sayısının arttığına dikkat çeken Seçer, “Zor koşullardan kaçarak ülkemize sığınan bu kişiler, açlık sefalet içinde yaşadıkları için ülkemizde suç işliyor. Ancak, yerleri yurtları dahi belli olmadığı için yakalanamıyor, üstelik ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşıyorlar” dedi.

CHP’li Seçer, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, son dönemde adresleri belli olmadığı için kendilerine tebliğ yapılamayan ve bu yüzden Resmi Gazete’de cezaları ilan yoluyla açıklanan pek çok Suriyeli bulunduğuna dikkat çekti. Seçer, nerede oldukları bilinmediği için haklarında herhangi bir işlem de yapılamayan bu kişilerin önemli bir kısmının ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Türkiye’ye gelen mağdur Suriyeliler olduğunun iddia edildiğini anımsattı.

Türkiye’de kaç Suriyeli hakkında işlediği suçlar nedeniyle hangi işlem yapıldığının açıklanmasını isteyen Seçer, önergesinde şu soruları yöneltti:

“-Suriyelilerin yaş gruplarına göre ülkemizde işlediği suçların dağılımı nedir?

-Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan son bir yıllık dönemde ülkemizde hırsızlık ve yaralama vb. suçlardan ceza alan ancak kendilerine ulaşılamadığı için Resmi Gazete’de adları yayınlanan kaç Suriyeli bulunmaktadır?

-Haklarında arama kararı çıkarılan Suriyelilerin suçlarına göre dağılımı nedir?

-Suriyeli sığınmacılar için oluşturulan kamplarda kalan ve ikamet ettiği merkezlerde denetim yapılmakta mıdır? Sözü edilen kamplarda son bir yılda hakkında arama kararı bulunan kaç Suriyeli yakalanmıştır?”

“ARAMIZDA DOLAŞIYORLAR”

CHP’li Vahap Seçer, ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler’in sayısının 2 milyona yaklaştığına dikkat çekerek, birçoğu sokaklarda yaşayan bu kişilerin birçok sosyal, ekonomik sorunla karşı karşıya kaldığını vurguladı. Hükümetin Suriyeli sığınmacıların sorunlarının çözümü için hiçbir sosyal politika üretemediğini, bu nedenle bu kişilerin hırsızlık, kaçakçılık, yaralama ve benzeri birçok suça karıştığını kaydeden Seçer, “Açlık, sefalet içinde yaşamak zorunda kalan ve suça karışan Suriyeliler’in sayısının her geçen gün arttığını biliyoruz. Başta Mersin olmak üzere birçok ilimizde hemen her gün bu kişilerin suça itildiklerine de tanık oluyoruz. Gelişlerinde olduğu gibi Suriyeliler’in hiçbir sorununa çözüm bulamayan hükümet, maalesef suç işleyenlerin, suça karışanların da halkın arasında ellerini kollarını sallayarak dolaşmasına göz yumuyor. Bu tablo gerçekten kaygı verici. Bir an önce artık bir sosyal krize dönüşen Suriyeli sığınmacıların sorunlarına ilişkin çözüm bulunmasını yetkililerden bekliyoruz” diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA