HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Aytuğ Atıcı Aydıncık ve Gülnar’lı üreticilerin sorunlarını Meclise taşıdı


17 Ekim 2014 Cuma 09:34

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ ATICI doludan büyük zarar gören Aydıncık ve Gülnar İlçesi üreticilerinin sorunlarını TBMM’ne taşıdı ve Başbakan Davutoğlu tarafından cevaplandırılması için bir de yazılı soru önergesi verdi.

 

Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ ATICI’nın Aydıncık ve Gülar’lı üreticilerin sorunlarıyla ilgili önergesi aynen şöyle ;

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                Aşağıdaki sorularımın Başbakan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96 ıncı maddesi gereğince talep ederim.

Prof. Dr. Aytuğ ATICI

Mersin Milletvekili

Mersin’in Aydıncık İlçesinde 27.10.2014 tarihinde meydana gelen ceviz büyüklüğünde dolu yağışı nedeniyle Kapız, Hacıbahattin ve Hürriyet Mahallesindeki yaklaşık 100 dönümlük cam sebze seraları  ağır hasar görmüştür. Sebze üreticileri hasattan hemen önce ağır bir kayba uğrarken hasat sonrası yeni ürünlerini de ekemeyerek adeta ağır bir yıkım yaşamışlardır.

Söz konusu tarihte meydana gelen afetin yaraları sarılamadan bir kaç gün sonrasında tekrar dolu yağışı nedeniyle bu sefer hem Aydıncık hem de Gülnar İlçesindeki yaylada bulanan elma bahçeleri ağır hasar görmüştür.  Aydıncıklı ve Gülnarlı çiftçilerin kış öncesi masraflarının yanında kredi borçlarının olması ve ürünlerinin heba olması sebze ve meyve üreticilerini, ailelerini, Aydıncık ve Gülnar esnafını zor durumda bırakmıştır.

Sigorta şirketlerinin ağırlıklı olarak yeni sayılan bir yıllık seraları sigortaladıkları diğerlerini sigortalamak için büyük bedeller istedikleri bilinmektedir. Sigortasız seraların ve elma bahçelerinin afete uğraması nedeni ile üreticiler Hükümetten kış öncesi destek beklerken öte yandan sigortası bulunan üreticilerimiz ise bir an önce zararlarının karşılığını sigorta şirketinden almak istemektedirler. 

Buna göre;

1.Mersin Aydıncık’ta 27.10.2014 tarihinde meydana gelen dolu afetinde ağır ve hafif olmak üzere ne kadar cam sebze serası zarar görmüştür? Bu üreticilerin yüzde kaçının seraları sigortasızdır?

2.Mersin Aydıncık ve Gülnar’da dolu afeti nedeniyle ağır ve hafif olmak üzere yaylada bulunan ne kadar elma bahçeleri zarar görmüştür? Bu bahçelerin yüzde kaçının bahçeleri sigortasızdır?

3.Mersin Aydıncık ve Gülnar’da meydana gelen afette cam seraları ve elma bahçeleri sigortalı olan ancak sigortadan paralarını alamayan kaç üreticimiz bulunmaktadır? 

4.Kış öncesi zor durumda kalan sebze ve elma üreticilerinin kredi borçlarının ertelenmesi veya silinmesi konusunda çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?

5.Zarar gören sebze ve elma üreticilerinin sıfır faizli destek kredisi alması için herhangi bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

6.Türkiye’nin sebze ve meyve üretim merkezi Aydıncık ve Gülnar için Meteoroloji Müdürlüğü, 27.10.2014 tarihinde ve sonraki bir hafta  için dolu uyarısı yapmış mıdır? Yapmamış ise neden yapmamıştır?

7.Aydıncık ve Gülnar bölgesinde, meteorolojik afetleri önceden haber verebilecek meteorolojik ölçüm merkezi veya erken uyarı merkezi var mıdır?





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA