HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Yüceer sorudu. Yoksulların paraları CB sarayı ile uçak alımına mı harcandı ?


6 Kasım 2014 Perşembe 10:10

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yardıma muhtaç vatandaşların ödenmeyen katkı paylarını Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, “Asgari ücretin üçte biri altında geliri olan yoksul vatandaşların katkı payları yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve uçağı için mi kullanılmıştır?” diye sordu.

 

ANKARA///

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yardıma muhtaç vatandaşların ödenmeyen katkı paylarını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, AKP Hükümetinin 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Reformu ile sigortalı olmayanlardan katkı payı alınmasını getirdiğini ancak, yardıma muhtaç vatandaşların katkı paylarının Devlet tarafından karşılanacağının taahhüt edildiğini hatırlattı.

 

4 MİLYON VATANDAŞIN GELİRİ ASGARİ ÜCRETİN ÜÇTE BİRİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, vatandaşları gelir testine tabi tuttuğunu, yaklaşık 4 milyon vatandaşın gelirinin asgari ücretin üçte birinin altında olduğunun belirlendiğini kaydeden Yüceer,  2012 yılının başından itibaren yürürlüğe giren uygulama ile bu vatandaşların katkı paylarının devlet tarafından ödenmesinin kararlaştırıldığını kaydetti. 

 

PARALAR ÖDENMEDİ

Yardıma muhtaç vatandaşlardan önce katkı paylarını ödemeleri daha sonra da bu paraları Sosyal Yardımlaşma Vakıfları’ndan tahsil etmeleri istendiğini kaydeden Yüceer, “Ancak vakıflar kendilerine bu yönde bir ödenek ayrılmadığı için vatandaşlara bu paraları ödeyememiş, yurttaşlar mağdur olmuştur” dedi.

 

ÖDENMEYEN PARANIN MİKTARI NE?

Mahkemenin durdurma kararı hiçe sayılarak, Atatürk Orman Çiftliği’nin kalbine hançer gibi saplanan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve uçağı için yaklaşık 1.8 Milyon TL’yi harcayan AKP Hükümetinin, yoksul vatandaşlara paralarını ödememesinin ne hakka ne hukuka ne de vicdana sığmadığını belirten CHP’li Yüceer, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

 

-Yardıma muhtaç vatandaşlara katkı paylarının ödenmediği iddiası doğru mudur? İddia doğruysa gerekçesi nedir?

 

-Türkiye genelinde kaç vatandaşa katkı payı geri ödenmemiştir? Bu paranın miktarı nedir?

 

NEDEN ÖDENEK AYRILMADI?

-Taahhüt edildiği halde Sosyal Yardımlaşma Vakıfları’na bu yönde bir ödenek ayrılmadığı iddiası doğru mudur? Doğruysa gerekçesi nedir?

 

-Yoksul vatandaşlardan alınan bu katkı payları nerede toplanmıştır?

 

PARALAR KAÇ“AK” SARAY İÇİN Mİ KULLANILDI?

-Mahkemenin durdurma kararı hiçe sayılarak, Atatürk Orman Çiftliği’nin kalbine hançer gibi saplanan Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve uçağı için yaklaşık 1.8 Milyon TL’yi harcayan Hükümetiniz,  bu paraları yardıma muhtaç vatandaşlara ne zaman ödeyecektir?

 

-Yoksul vatandaşların katkı payları Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve uçağı için mi kullanılmıştır?

 

SGK’YA BORÇLU KAÇ VATANDAŞ VAR?

-Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar sağlık hizmetlerine katkı ve katılım paylarından kaynaklı Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlu kaç vatandaşımız bulunmaktadır? Bu borcun miktarı nedir? Borcunu ödemediği için kaç vatandaşımız için takip başlatılmıştır?





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA