HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü hakkında çarpıcı iddia


10 Kasım 2014 Pazartesi 12:47

CHP Mersin Milletvekili Prof.Dr. Aytuğ Atıcı Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü, Mersin’deki 32 spor kulübünün her birine 3.000 TL, 2014’te kurduğu ve başkanı olduğu spor kulübüne 800.000 TL (yaklaşık 250 katı) yardım yaparak bir skandal yarattığını iddia etti ve konuyu TBMM’ne taşıdı.

 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü, Mersin’deki 32 spor kulübünün her birine 3.000 TL, 2014’te kurduğu ve başkanı olduğu spor kulübüne 800.000 TL (yaklaşık 250 katı) yardım yapmıştır. Yardımlar  30 Mart yerel seçimler öncesi başlamış,  Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar sürmüş ve toplamda 800.000 TL’yi bulmuştur.  Neye hizmet ettiği anlaşılamayan ödemeler hakkında bugüne kadar bilinen herhangi bir adli-idari işlem yapılmamıştır.

Şüpheli ve usulsüz olduğu iddia edilen ödemelerin nasıl yapıldığı nereye harcandığı Mersin halkını, spor camiasını ilgilendirdiği kadar, ekmeğinden suyundan vergi ödeyen her vatandaşı ilgilendirmektedir.

 Soru önergemizle konuyu TBMM’ye taşıyarak denetleme görevimizi yerine getiriyor vearacılığınız ile Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Dedi.

Aytuğ Atıcının TBMM’nde  Gençlik ve Spor Bakanı tarafından cevaplanmasını istediği soru önergesi aynen şöyle.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

            Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı tarafından yazılı yanıtlanmasını Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96 ıncı maddeleri gereğince talep ederim.

Aytuğ ATICI

Mersin Milletvekili

Gençlik ve Spor Müdürlüğü Mersin’de kurulu 32 amatör spor kulübünün her birine, 2014 yılında, ortalama 3.000 TL (üç bin) yardım yapmışken,  diğer tarafta sadece bir kulübe 800.000 TL (sekiz yüz bin) yardım yaptığı resmi belgelerle basında yer almıştır.

Basında yer alan bilgilerden; anılan kulübün 02 Ocak 2014’te kurulduğu, ilk toplantısını 03 Şubat 2014’te yaptığı, ancak ilk ödeme olan 150.000 TL’yi ilk toplantıdan önce 28.01.2014 tarihinde aldığı anlaşılmaktadır.

Bir kulübe, diğer kulüplerin her birinden, yaklaşık 250 misli fazla yardım yapılması Mersin’de spor kulüpleri arasında infial yaratmıştır.

Tek bir kulübe yardımın 32 amatör spor kulüp toplamının 8 misline yakın olmasının, hayatın olağan akışına uygun olmadığı anlaşılmaktadır.

Buna göre:

  1. Bir amatör kulübe, Mersin’deki toplam 32 amatör spor kulübünün, sekiz misli yardım yapılmasının somut gerekçeleri nelerdir?
  2. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Mersin’de 800.000 TL yardım yaptığı spor kulübünün kurucusu ve başkanı Gençlik ve Spor İl müdür vekili midir?
  3. 800.000 TL yardım alan kulübün yardım talep formunun yardımdan sonraki tarihli olduğu doğru mudur? Değil ise talep tarihi nedir? İlk ödeme tarihi ve miktarı nedir?
  4. 800.000 TL yardım alan kulübün yardım talep formu imza sahibi ile Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’nün, Spor Genel Müdürlüğü’nden talep yazısındaki imzaların aynı kişiye ait olduğu doğru mudur?
  5. Amatör kulüp adına başvuran, belgelere olur veren, Genel Müdürlüğe ileten, gelen parayı da kendi kulübü adına alan kişinin aynı kişi olması konusunda herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
  6. Amatör spor kulübünün 800.000 TL harcamayı nerelere yaptığı konusunda herhangi bir araştırma veya soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmadı ise neden yapılmamıştır?




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA