HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Toroslar’da Hedef grup kadınlar sertifikalarını aldı


30 Mart 2015 Pazartesi 09:16

Toroslar Belediyesi’nin, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde sürdürdüğü kadına yönelik şiddetle mücadele programı kapsamında hazırlanan ’Değişim Atölyesi’ projesinin hedef grubunda bulunan 30 kadın sertifikalarını, düzenlenen bir törenle aldı.

 

Programda; kadına yönelik şiddetin önlenmesi, bilinçlendirilmesi/ farkındalığın arttırılmasının amaçlandığı ve şiddet mağduru kadınların yaratıcı drama tekniği ile bireysel gelişimlerinin sağlandığı projenin faaliyet çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi.

          Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kabul edilen, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından, ‘Değişim Senin De Elinde’ ve ‘Eğitilmiş bir kadın bir nesil demektir’ sloganlarıyla yürütülen Mersin Toroslar Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Barosu’nun ortaklığında Mersin ve Denizli Barolarının da aralarında bulunduğu iştirakçi kurumların desteklediği ‘Değişim Atölyesi’ projesi toplantısı Toroslar Belediye Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin toplantısına; Toroslar Belediyesi Başkan Yardımcıları Jale Tepe ve Necmettin Yıldız, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Avukat İlke Erol ve  Proje Koordinatörü Şebnem Dal Üzülmez, Belediye Meclis Üyeleri, Toroslar Belediyesi AB Proje Koordinatörü Ahmet Ata, Kadın STK temsilcileri ile Değişim Atölyesi’ne katılan kadınlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Toroslar Belediyesi AB Proje Koordinatörü Ahmet Ata Yaptı. Konuşmasında, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın,  sosyal sorumluluk projeleri ile sosyal belediyecilik anlamında her zaman enleri ve ilkleri gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ata, bu projelerden bir tanesinin de kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hazırladıkları Değişim Atölyesi projesi olduğunu vurguladı.

Kadına şiddet konusunda bilinçlendirme/farkındalığın sağlanmasının amaçlandığı projenin hedefine başarıyla ulaşacağına inandıklarını kaydeden Ata; “Projenin, kadınlara karşı uygulanan şiddetin bu kadar had safhaya çıktığı bir zamanda Toroslar’da uygulanıyor olması bizler için çok onurlu ve gururlu bir mücadele vermemizi sağladı. Kadınların sosyal hayatta daha etkin yer almalarını sağlamak amacıyla kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçirmenin de mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

          Daha sonra söz alan Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Proje Koordinatörü Şebnem Dal Üzülmez ise Değişim Atölyesi projesi kapsamında Toroslar Belediyesi ile birlikte çalışmaktan çok büyük keyif aldıklarını belirterek, katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve ekibine teşekkür etti.

          18 aylık bir proje olan Değişim Atölyesi’nin Toroslar’da başarıyla devam ettiğini ifade eden Üzülmez; “Kadın olmak toplumda başka bir cinsle eşit haklara sahip olmak ve uygulamada da o hakları talep etmek demektir. Hiçbir gerekçe şiddetin haklı çıkmasına yol açamaz diye düşündük ve bu konuda da bir bilinçlendirme, farkındalık oluşturmak istedik. O yüzden de bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

 

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı İlke Erol da amaçlarının kadına kadınlık algısını göstermek olduğunu aktararak; “Hepimiz, zaman içerisinde kadın olmamızdan dolayı bir takım davranışlara maruz kalmaktayız. Ne yazık ki şiddetin mağduru hep kadınlar oluyor. Ama bu projeyle biz yalnız değiliz. Bu saedce bizim başımıza gelmiyor. Biz eğer kadınsak, güçlüysek ve el ele verirsek güçlüyüz’ü vermek istedik. Bu yüzden projemizin sloganı da ‘Değişim Senin Elinde’. Çünkü değişim, kadının kendisinin güçlü olma algısıyla başlıyor” dedi.

          Projenin faaliyet çalışmalarına katılan bir bayanın projeyle hayata bakışının nasıl değiştiğini anlattığı sunumunun ardından, projeye katılan 30 kadına sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA