HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
İşte Mersin Milletvekilleri


8 Haziran 2015 Pazartesi 20:01

2015 seçimlerinin ardından Mersin’den Meclis’e; 3 CHP, 3 AKP, 3 MHP ve 2 HDP’li olmak üzere meclise gidecek toplam 11 milletvekillerini bir kez daha tanıyalım.

 

Mersin’de CHP, AKP, MHP ve HDP’den Meclis’e girecek olan 11 ismi sizin için araştırdık. CHP’den Aytuğ Atıcı ile MHP’den Oktay Öztürk ve Ali Öz’ün milletvekilliği devam ederken, CHP’den Fikri Sağlar ile HDP’den Dengir Mir Mehmet Fırat uzun bir aradan sonra Meclis’e dönen isimler oldu. 
2015 genel seçimlerinde Meclis’e giren 96 kadın milletvekilinden biri de Mersin’den HDP’li Çilem Öz oldu. Öz aynı zamanda Mersin’in tek kadın milletvekili olmanın da gururunu yaşadı. Mersin’den Meclis’e girecek olan milletvekillerinin eğitim ortalaması lisans olurken; yaş ortalamaları 50 oldu. Meclise giren isimlerin; 3’ü avukat, 4’ü doktor, 2’si gazeteci, 1’i akademisyen ve 1’i mühendisi oldu. Mersin’den meclise giden en yaşlı isim 1948 doğumlu HDP’li Dengir Mir Mehmet Fırat olurken, en genç isim 1978 doğumlu HDP’li Çilem Öz oldu.

Hüseyin Çamak

1948 Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi doğumlu olan Dr. Hüseyin Çakmak, 9 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu. 1968 yılında kazandığı tıp fakültesini 1974 yılında birincilikle tamamlayan Hüseyin Çakmak, devlet memurluğunun bittiği 1984’ten bu yana önce SODEP, SHP ve sonra da CHP üyeliği yaptı. 2002’de CHP milletvekili aday adayı, 2007 yılında 8. sıradan, 2011’de de 6. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Hüseyin Çakmak halen CHP kurultay delegeliği yapmakta.

Durmuş Fikri Sağlar

1953 Mut doğumlu, Türk siyasetçi ve yazar. Galatasaray Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi İdarî Bilimler Fakültesinden mezûn oldu. Önce Sosyaldemokrat Halkçı Parti’yi ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ni XVII., XVIII., XIX. ve XX. Dönemlerde İçel Milletvekili olarak temsîl etti. SHP’de çok genç yaşta genel sekreterlik yaptı. 18 Nisan 1999’daki genel seçimlerde CHP’nin %8,71 oy almasından ötürü baraj dışı kaldığından Fikri Sağlar’ın da milletvekilliği sona erdi. 49. 50. 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yaptı ve 50. Hükümet’te revizyon sonucu Kültür Bakanlığı’ndan Devlet Bakanlığı’na getirildi. Halen Cumhuriyet Halk Partisi PM üyeliği görevini sürdürmekte. Susurluk Kazasının ardından kurulan TBMM Susurluk Komisyonunda üyelik yaptı. Halen Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi.

Dr. Aytuğ Atıcı

23 Kasım 1964’te Adana’da doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları ile neonatoloji uzmanlığını aldı. 1996’da doçent oldu. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesine atandı ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini kurdu. 2003’te profesör oldu. Aynı üniversitede Başhekimlik, Dekan Yardımcılığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Müdürlüğü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, Neonatoloji Bilim Dalı Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Mersin Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği, Gebe Eğitim Merkezi Kuruculuğu, Sağlık Bakanlığı Danışma Kurulu Üyelikleri ile Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Mesleki ve sosyal alanda birçok derneğin yöneticiliğini yaptı. Çalıştığı alanda 11 kitabın editörü. Yayınlamış çok sayıda Türkçe ve İngilizce makalesi bulunmakta. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Atıcı, evli ve 2 çocuk babası.

Mustafa Muhammet Gültak

1969 yılında Mersin’de dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. Halen eczacılık yapıyor. Gültak evli ve 2 çocuk babası. Siyasi tecrübesi: Kasım 2004 – Nisan 2006 Ak Parti Mersin İl Başkanlığı (Merkezi Atama İle), Nisan 2006– Aralık 2008 Ak Parti Mersin İl Başkanlığı (Kongre Seçimi İle), Kasım 2006 Ak Parti 2. Olağan Büyük Kongre Delegesi, Ekim 2009 Ak Parti 3. Olağan Büyük Kongre Delegesi.

Yılmaz Tezcan

1968 yılında Mersin’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erdemli’de tamamladı. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tamamlayan Tezcan, birçok sağlık kurumunda görev yaptı. Halen Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışan Tezcan evli ve 3 çocuk babası.

Muhsin Kızılkaya

1963 yılında Hakkari’de doğdu. Türkiyeli Kürt yazar, gazeteci, çevirmen. İlk, orta ve liseyi Hakkari’de okudu. İistanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl Güneş Gazetesi’nde çalışmaya başladı. 1987-93 tarihleri arasında sırasıyla Güneş, Özgür Gündem, Hürriyet ve Aydınlık gazetelerinde çalıştı. 1993 yılında aktif gazeteciliği bırakarak bir reklam ajansında metin yazarlığı yaptı; 2001 yılından beri Beşiktaş Kültür Merkezi’nde çalışıyor. Bu arada çeşitli gazete ve dergilere yazılar yazıyor, Kürtçe’den Türkçe ’ye çeviriler yapıyor.

Oktay Öztürk

7 Şubat 1951’de Kars Sarıkamış’ta doğdu. Ankara Yüksek Öğretmen Okulunu, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik ve Fizik Bölümünü ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi’nin kurucu üyesi oldu ve Genel Başkanlık görevini üstlendi. 19. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. İngilizce bilen Öztürk, evli ve 3 çocuk babası.

Baki Şimşek

1953 yılında Mersin’in Tarsus ilçesi Ulaş Köy’ünde doğdu. İlköğretimini Ulaş Köy’ünde, orta öğretimi Tarsus’ta, lise öğrenimini Adana’da 1972-1973 yılında Adana Motor Meslek Lisesi’nde yaptı. 1986 yılında MÇP Kurucu Üyesi oldu. 1994 yılına kadar il delegeliği, 1994-95 yılında İl Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı. Halen MHP İl Delegesi. Siyasi hayatını 1969 yılından beri sürdüren Necati Şimşek iş hayatında ise 1978 yılında TMO’de Silo Teknisyeni olarak çalıştı. 1982’de bu işinden ayrılıp aynı yıldan itibaren Mersin Limanı’nda operatör işçi olarak çalışmakta. Evli ve iki çocuk babası.

Ali Öz

9 Aralık 1968’te Tübingen Almanya’da doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları uzmanı oldu. Mersin Devlet Hastanesinde iç hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. MHP’nin Mersin’den 2011-2015 yılları arasında 24 Dönem Milletvekili olan Ali Öz, orta düzeyde İngilizce bilmekte. Öz, evli ve 2 çocuk babası.

Dengir Mir Mehmet Fırat

30 Aralık 1945 tarihinde Mersin’de doğdu. Aslen Kahta, Adıyamanlı. İlkokul, ortaokul ve liseyi Mersin’de Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde bitiren Fırat 1967 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1971 yılında Mersin Barosu’na kayıt olarak avukatlık bürosunu açarak avukatlık yapmaya başladı. 1973 yılında Adalet Partisi Adıyaman Milletvekili adayı olan Fırat, 1977-1980 yılları arasında Adalet Partisi Adıyaman, Kahta İlçesi, İlçe Başkanı olarak görev yaptı. 1983 yılında Doğruyol Partisi’nin Adıyaman’da kuruluşunu sağlayarak, Doğruyol Partisi Merkez Karar Kurulu Üyeliği’nde bulundu. Aynı Partinin 1995 yılında Adıyaman Milletvekili Adayı oldu. 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Adıyaman Milletvekili olarak seçildi. Ve Partinin Genel İdare Kurul Üyeliği’nde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet ve Plan Bütçe Komisyonları’nda da görev yaptı. Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra, Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşunda aktif olarak çalıştı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK partiden Mersin Milletvekili seçildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de Adana Milletvekili olarak seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Dengir Mir Mehmet Fırat, 8 Kasım 2008’de AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ile birlikte hem MYK hem de MKYK’daki görevlerinden istifa etti. 28 Temmuz 2014 tarihinde de AK Parti üyeliğinden de istifa etti. Dengir Mir Mehmet Fırat, Alman asıllı Kristen (Zozan) ile evli olup, 2 çocuğu bulunmakta.

Çilem Öz

1978 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Trakya Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi. Halen TV 10’da program yapımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği yapmakta. 2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem milletvekili adayı oldu.

mersinhaberci.com / Şeyda Şahin





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA