HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Toplu Taşıma Aracı Şoförlerine ‘Sertifika’ Eğitimi


13 Ekim 2015 Salı 11:57

Mersin Şoförler ver Otomobil Odasınca İlk etapta 120 Şoförün eğitileceği kursun başlama törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Şoför eğitimini gerçekleştirecek olan M.Ü öğretim görevlileri ile 120 şofor katıldı. Kursta toplu taşıma aracı kullanan şoförlerin yolcularla doğru iletişim kurmaları amacıyla düzenlenen ‘Davranış Psikolojisi’ eğitiminde başarılı olan şoförler madde bağımlısı ve yüz kızartıcı suçtan sabıkaları olmadığını belgeledikten sonra “toplu taşıma aracı kullanır” sertifikası almaya hak kazanacaklar .

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, Mersin Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve 5 gün sürecek olan eğitimin ilk etabı, 120 toplu taşıma aracı şoförünün katılımıyla Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitime, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Mehmet Yağcı, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Saruhan Özerk İlbeyi, eğitimciler ve 120 toplu taşıma aracı şoförü katıldı.

Toplu taşıma araç şoförlerinin kent imajı oluşturma açısından önemli olduğunu vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Sizler bu kentin hem temsilcisi hem de hafızalarısınız. Kentte ne olduysa ilk defa siz öğrenirsiniz. Çünkü sizler sürekli vatandaşla iç içesiniz. Özellikle de Mersin’e ilk defa gelen vatandaşın karşılaştığı ilk kişi siz oluyorsunuz. Sizin davranışlarınız, dış görünüşünüz o insanlar üzerinde ilk intibayı oluşturuyor. Sizin davranışlarınız hangi yönde gelişirse, o vatandaş Mersinimizi ve Mersinlileri sizden gördüğü şekli ile değerlendiriyor. Şoförlük çok ulvi bir meslek. Sürücü belgesi taşıyan herkes şoför değildir. Siz bu işten ekmeğinizi kazanıyorsunuz. O zaman diğer sürücülerden farkınız olmalı. Bu sebepten dolayı bu eğitimleri can kulağı ile dinlemeniz, bilgili ve bilinçli olarak bu eğitimleri tamamlamış olmanız gerekir” şeklinde konuştu.

Başkan Talat Dinçer ise. “Uzun zamandır bu proje üzerinde çalışamalar yapılıyordu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz’ın talebi üzerine “toplu taşına sürücülerinin eğitilmesi ve kan testine tabii tutulmalar” yönetmeliği çıkınca bu e”toplu taşıma sertifika kuresuda kaçınılmaz oldu. Eğitimi ve kan testleri ni üstlenen Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Sayın Veysel Sarıya kolaylıklar diliyor, kursun Mersinimize ve ulusumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarıda yaptığüı konuşmada. Toplu taşıma sertifika Kursuna emeği geçen Başta Başkanımız Burhamettin Kocamaz, ESOB başkanımız Talat Dinçere ve Mersin Büyükşehir yönetimine teşekkür ettikten sonra şunları söyledi.

“Geçtiğimiz yakın zaman içerisinde maalesef, mesleğinden bahsetmekten hicap duyduğum bir ahlaksızın neden olduğu, tüm halkımızın içini acıtan ve hafızalarımızda tazeliğini koruyan çok acı bir olay yaşadık.

Bu fevkalade üzücü olay sonrası,Mersin Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ile Türk halkının içini acıtan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için nelerin yapılabilineceğini görüşüp konuştuk.

Sonuçta, Mersin Büyükşehir Belediye başkanımızın önerisi ile bir çok ilde uygulanmakta olan sertifikalı toplu taşıma sürücülüğünün Mersinde de uygulanması konusunda fikir birliğine vardık.

Oda olarak bizimde katkı sunduğumuz bir yönetmelik hazırlandı ve böylece, şahsen benimde çok önemsediğim bu 5 gün süreli kursu başlatmış olduk.

Sevgili meslektaşlarım.

Kursla ilgili bir takım kararlar belki sizlere zor gelecek ama bu kursun sonunda toplu taşıma şoförünün toplum üzerinde yaratacağı güven ile Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün “şoför en asil duygunun insanıdır “ özdeyişinin daha da anlam kazanacağına inanıyorum.

Sevgili Arkadaşlarım.

Bir çoğunuzun bilmediği bir husus, geçmişte şoförlüğün en saygın mesleklerden birisi olduğu gerçeğidir.

“Ahi Evran” töresinde olduğu gibi iyi ve ahlaklı bir şoför olabilmek için mesleğin de saygın bir ustanın yanında yetişmek ve onun tamam demesi üzerine ehliyet sahibi olabilmek gibi bir gelenekten gelen bir meslektaşınız olarak, şoförün, sürücü olarak anılmasına ve camiamızın bu tür kurslara tabi tutulmasına ihtiyaç duyulur hale gelmesinden büyük üzüntü duyanlardan birisiyim.

Sevgili Meslektaşlarım.

Sizlerin ve sizden sonraki arkadaşlarınızın bu kursları başarı ile tamamlayacağınıza kesinlikle eminim. Bu kurs sonunda gururla taşıyacağınız ve camiamıza yönelik bir takım olumsuz düşünceleri de yok edeceğine inandığım “TOPLU TAŞIMA ARACI KULLANIM SERTİFİKASI” uygulanması kararının alınmasını sağlayan  başta Sayın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Burhanettin Kocamaz’a, çalışma arkadaşları, Ulaşım Daire Başkanı Sayın Hüseyin Namlı’ya, Otoparklar Şube Müdürü Sayın Yakup Kurt ve UKOME şube Müdürü Sayın Coşkun Ertingü’ye teşekkür ediyor, sizlere de kazasız belasız günler diliyor, saygılar, sevgiler sunuyorum... 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA