HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler’in 25 Kasım nedeniyle Basın açıklaması


25 Kasım 2015 Çarşamba 17:01

Bu gün 25 Kasım 65 yıl önce Bu gün Dominik Cumhuriyetinde diktatör rejime karşı Kelebek kod adı ile direniş gösterdikleri için MİRABEL kız kardeşlerin, rejimin askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledildikleri, utanç gününün ve insanlık ayıbının yıl dönümüdür.

 

Birleşmiş Milletler tarafından 1981 de ilanından bu yana dünyanın dört bir köşesinde kadınlar, efsaneleşen bu üç kelebeğin öncülüğünde“Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günün” de toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, savaşa, ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı kadın dayanışmasını sürdürüp seslerini yükseltiyorlar. Adeta kelebekçesine kanat çırparak uçmayı sürdürüyorlar.

Bu gün burada 2015 Türkiye’sinde 236 kadın cinayeti bilançosunun ayıbı, sayısız darp ve mağduriyet vakalarına karşı kadın haklarına dikkat çekmek için toplanmış bulunmaktayız.

Kadının giysi seçimine müdahale edilmesi, baskı altında tutulması, fiziksel, cinsel veya psikolojik baskıya maruz kalması, zarar ya da acı ile sonuçlanan ister özel alanda, ister kamusal alandabaskı görmesi ve özgürlüğünün engellenmesi tüm kadınların hayatını zorlaştırıcı ortak sorunudur.

          Cinsiyete dayalı şiddet, uluslararası sözleşmeler yoluyla korunan, Evrensel İnsan Haklarının ihlalidir. Bu ihlal, kişi güvenliği hakkının, en yüksek standartta fiziksel ve manevi sağlığa sahip olma hakkının, işkence, aşağılayıcı, insanlık dışı muamele yasağının ve yaşam hakkının doğrudan ihlali anlamına da gelmektedir.

          Devletlerin, hem özel alanda hem de kamusal alanda mevcut olan şiddeti görmezden gelmesi ise cinsiyete dayalı şiddeti sürekli kılan bir etkiye sahiptir. Bu çerçevede, cinsiyete dayalı şiddet, herhangi bir gelenek, görenek, din, kültür ve politik görüşlerle mazur gösterilmemeli, temel insan hakları ihlali olarak tanınmalıdır.

          Türkiye’de yaşanan şiddetin büyüklüğüne, yaygınlığına ve sistematikliğine karşın, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik politikaların etkili olması için, yeni yasama yılında biz kadınların devlet organlarından talebi;

          Onaylanan ve Anayasa’nın 90. maddesi yoluyla iç hukuk parçası haline gelen başta Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi Ve İhtiyari Protokolü olmak üzere bütün sözleşmelerin gereklerini hayata geçirmeye yönelik politikaların ve araçlarının geliştirmesini İSTEMEKTEYİZ. Kadına şiddet uygulayanlara “iyi hal” indiriminin uygulanmasını İSTEMİYORUZ, “haksız tahrik” indiriminin uygulanmasını İSTEMİYORUZ, “saygın tutum” indiriminin uygulanmasını İSTEMİYORUZ, en önemlisi de “aşırı sevgi” indiriminin uygulanmasını İSTEMİYORUZ.

          ŞİDDETE UĞRAYARAK HAYATINI KAYEBDEN TÜM KADINLARI RAHMETLE ANIYOR,  KADINA UYGULANAN EN ŞİDDETLİ EYLEMİN SEVGİ OLMASI ve ŞİDDETTİN HER TÜRLÜSÜNDEN ARINMIŞ BİR TÜRKİYE DİLEĞİ İLE hepinizi saygı ve sevgi ile salamlar, desteğinize teşekkür ediyoruz.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA