HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Dindar nesil derken, bir nesil istismara maruz kaldı


14 Mayıs 2016 Cumartesi 11:20

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, girişinde “Dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkeye hoş geldiniz” yazan AFAD’a bağlı kampta 30 erkek çocuğuna tecavüz edildiğini, failin suçunu kabul ettiğini belirterek, “Mülteci aileler savaştan kaçarken bir başka istismarla karşı karşıya kalmışlardır” dedi. Sağlar, “Dindar nesil derken, çocuk istismarına neden olan bir nesil nasıl oluşmuştur?” sorusuna yanıt istedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar,  Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesi ile yeni bir skandalı Meclis’e taşıdı.

Karaman’da ENSAR ile KAİMDER’e ait ev ve yurtlardaki cinsel istismarın yankıları hala sürerken, her gün bir yeni skandalların ortaya çıktığını dile getiren Sağlar, “Bugünde, girişinde ‘Dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkeye hoş geldiniz’ yazan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı Nizip Mülteci Kampı’nda 30 erkek çocuğuna tecavüz edildiği iddiası BirGün Gazetesi’nde yer almıştır. Kampta üç ay boyunca bu olayların devam ettiği belirtilmiştir” dedi.

SAVAŞTAN KAÇARKEN BİR BAŞKA İSTİSMARLA KARŞI KARŞIYA KALDILAR

Suçun failinin suçunu kabul ettiğini anımsatan Sağlar, yaşanan olayın korkunçluğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda ziyaret ettiği Antep’in 14 bin kişilik Nizip Mülteci Kampı’nda yaşanan tecavüz skandalı Karaman’da yaşanan çirkin olayı aratmayan cinsten olmuştur. Cinsel istismara uğrayan yaklaşık 30 erkek çocuğundan 8’inin ailesinin şikâyetçi olduğu öğrenilmiştir. Bu skandal Eylül ayında yaşanırken, çirkin istismarın faili, suçunu jandarma ve savcılıkta verdiği ifadelerle kabul ettiği açıklanmıştır.

Suriye sınırında 50 km uzaklıkta olan bu kampta, ‘14 bin Suriyeli mülteci ağırlıyoruz’ diye övünülürken böyle bir olayın yaşanması kamuoyunu derinden sarstığı gözlenmiştir. Mülteci aileler savaştan kaçarken bir başka istismarla karşı karşıya kalmışlardır.”

11 BİN 95 ÇOCUK CİNSEL SUÇLARA MARUZ KALDI

AFAD’ın 3 ay boyunca süren skandal olayın nasıl yaşandığını açıklaması gerektiğine vurgu yapan Sağlar, “Çocuklara cinsel istismarda bulunan E.E’den şikâyetçi olmayan ailelerin ülkede sığınmacı olarak yaşamalarından dolayı korktukları ve bu yüzden olayın üzerine gitmek istemedikleri anlaşılmıştır. Konunun askeri personel tarafından kamera kayıtları ile tespit edildiği tutanaklara yansımıştır. E.E’nin farklı çocukları aynı yere, yani kampta kameranın kayıt almadığı kör bir noktaya götürmesinden şüphelenen kampın askeri personelinin şüphesi üzerine istismar skandalının ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Kampın AFAD’ın yetki ve sorumluluğunda olduğuna göre, bu olayın 3 ay boyunca nasıl yaşanabildiğini kamuoyu adına AFAD’a sormamız gerekir. TUİK verilerine göre; Türkiye'de 2014 yılında güvenlik birimine mağdur olarak 131 bin 172 çocuk getirildiği, bu çocukların 11 bin 95'inin de cinsel suçlara maruz kaldığı bildirilmiştir. Tüm bu veriler ve özellikle son yıllarda artış gösteren çocuk istismarı kamuoyunu yakından ilgilendirirken tedirgin ettiği anlaşılmıştır” dedi.

DİNDAR NESİL DERKEN, İSTİSMARA MARUZ KALAN BİR NESİL

AKP iktidarın cinsel istismara maruz kalan çocukların sayılarında yaşanan artışın nedeninin araştırılmasını isteyen Sağlar, şu sorulara yanıt istedi:

“Son 14 yıllık AKP döneminde çocuk istismarı artmıştır. Bu artışın nedeni nedir?

Son 14 yıllık AKP döneminde çocuk istismarının artması yetkililerinin önlem almamasından kaynaklanabilir mi?

Son 14 yıllık AKP Döneminde çocuk istismarının artması yetkililerin içinde çocuk istismarını doğal karşılayanlar olabilir mi? Bu bakışın çocuk istismarına katkısı olabilir mi?

Son 14 yılda özellikle erkeklerin, erkek çocukları istismar etmesinin nedeni nedir?

Dindar nesil derken, çocuk istismarına neden olan bir nesil nasıl oluşmuştur?

Dindar nesil derken, istismara maruz kalan bir nesil nasıl oluşmuştur?

Savaştan kaçıp bize sığınan mültecilerin bile tacize uğramasına kimler göz yummuştur?

Savaştan kaçıp bize sığman mültecilerin AFAD bünyesinde korunamamasından kim ve kimler sorumlu tutulacaktır?”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA