HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
ÜMİT ÖZDAĞ, "SORUMLU BAHÇELİ!"


10 Mart 2017 Cuma 12:11

Silifke’de düzenledikleri panelde ülkücü olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğrayan MHP’deki muhalif isim Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, saldırıların sorumlusunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu söyledi. Özdağ, 16 Nisan’a kadar her yeri gezeceklerini ve vatandaşlarla ne olursa olsun buluşacaklarını belirtti. 10 Mart 2017 Cuma 10:25

 

MHP’nin muhalif kanadında yer alan ve hayır kampanyası için çalışan milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ, önceki gün Silifke’de düzenlenen panele yapılan saldırıyla ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde değerlendirmelerde bulundu.

Silifke’de konferans salonunun basıldığını ve ağır bir şiddet kullanımı gerçekleştiğini kaydeden Ümit Özdağ,  “Bu şiddetin daha da ileri gitmesi Mersin Koruma Şubesi’ndeki polis arkadaşların üstün gayretiyle engellendi. Buradan Anamur İlçe Emniyet Müdürü’ne de teşekkür etmek istiyorum. Anamur’da da bunu denemek istediler fakat Anamur polisi çok etkili bir önlem almıştı. Polis akademisinde yıllarca öğretim üyeliği yapmış ve güvenlik konularında uzman bir kişi olarak söylüyorum ki, Silifke’de Emniyet Müdürü’nün olayların bu hale gelmesinde açık görev kusuru vardır” dedi.

Silifke’deki saldırının ardından benzer saldırı tehditlerinin sürdüğünü kaydeden Özdağ,  “Bu saldırının gerçekleşmesinde yolu açan Devlet Bahçeli’nin evvelsi gün yaptığı açıklamadır. Bahçeli, ülkücüler bir işi yarım bırakmaz diyerek, Sayın Oğan’a yapılan saldırıyı yarım kalmış bir saldırı olarak nitelendirmiştir. Şimdi bazıları üzerine vazife çıkartmış ve İstanbul’da gerçekleştirdikleri saldırıyı Silifke’de tamamlamak istemişlerdir. Ama biz panelimizi yaptık. Ayın 16’sına kadar bütün Türkiye’yi dolaşıp konferanslarımızı gerçekleştireceğiz. Bu süre içerisinde bizlere yönelik her saldırıdan, buradan kesin ve açık bir dille açıklıyorum, sorumlu Devlet Bahçeli’dir. Bundan sonra bize saldırmayı, yaralamayı, öldürmeyi düşünen herkes bilsin ki biz anayasayı, demokratik düzeni, Türkiye’nin birliğini ve dirliğini korumak için bunu göze aldık. Ölüm dahil her şeyi göze aldık. Bunu bilin, saldıracaksanız da öyle saldırın” ifadelerini kullandı.

‘BİZE SALDIRANLAR DAZLAKLAR MIYDI?’

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da, ‘halkın tercihinden korkmayın’ diyenlerin, halkın tercihini etkilemek için baskı dahil, şiddet dahil her şeyi yaptıklarına dikkat çekti.

Halaçoğlu, “Efendim Almanya’da AKP bakanlarını konuşturmuyorlarmış. Silifke Almanya’nın bir şehri midir? Orada bizi konuşturmamaları, engel olmaya çalışmaları, biz yılmayız ama Almanya’nın bir şehri midir burası. Almanya’yı tenkit ederken kendileri aynı şeyi yapıyorlar. Siz kendi ülkenize bakın önce. Kendi ülkenizde demokrat olun. Kimdi bunlar? Dazlaklar mıydı bize saldıranlar. Herkes bunu iyi düşünsün. Ülkenin nereye gittiğini iyi düşünsün. Birileri halkın tercihinin aleyhlerine döndüğünü gördüğünde telaşa kapıldılar ve saldırganlığa başladılar” dedi.

 

Halaçoğlu, “Biz Türkiye’nin geleceği için ve anayasaya sadakat göstereceğimizi, birlik ve beraberliğine saygı göstereceğimizi, Atatürk ilke ve inkılaplarına saygı göstereceğimize dair yemin ettik. Bu yemini savunuyoruz. Ne dedik? Namusum ve şerefim üzerine ant içerim dedik. Bizim Allah’a şükür namusumuz ve şerefimiz var. Onun için bu anayasayı savunuyoruz” dedi.İmece

İmece.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA