HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Mahalle sakinleri istedi, Başkan uyguladı


10 Haziran 2017 Cumartesi 11:03

İlçenin birçok mahallesine modern semt pazarı inşa eden Mezitli Belediyesi, Merkez Mahallesi Muhtarlığı’nın kuzeyinde bulunan alanda yeni Semt Pazar Alanı yapmak için düğmeye bastı.

 

Mezitli Belediyesi, sokak aralarına kurulan, araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkileyen semt pazarlarını yeniliyor. Merkez  Mahallesi sakinlerinin talepleri üzerine harekete geçen Mezitli Belediyesi, yeni Semt Pazarı yeri için kolları sıvadı. Daha önce evlerine uzak olduğu gerekçesiyle  alışveriş yaparken sıkıntı çektiklerini dile getiren mahalle sakinlerinin isteği üzerine daha temiz bir açık alana  yeni semt Pazar Alanı oluşturuluyor. 2 bin 200 metrekarelik alanda, 600 metre küp dolgu malzemesi dökülerek, çevre yollara da 4 bin metre küp sathi kaplama yapıldı. Merkez Mahallesi'nin kuzeyinde bulunan 52031 ile 52066 numaralı sokağın kesiştiği alan, yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla yeni bir Semt Pazar Alanı olarak hizmet verecek.

MUHTARLARDAN TAM NOT

Pazar alanında gerçekleşen çalışmaları incelemek için Çevlik ve Fındıkpınarı mahalle muhtarlarıyla birlikte gezen Merkez Mahalle Muhtarı Mustafa Dinç, "Mezitli Belediyesi, Mahallemizin yıllardır en büyük eksikliklerinden bir tanesi olan Pazar Alanı için çalışmalara başladı. Mahalle sakinleri olarak belediyemize, Pazar Alanı yapması konusunda talepte bulunduk. İsteğimizi geri çevirmeyen Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, çok kısa sürede talebimize karşılık verdi. Başkanımızın talimatıyla ekipler, mahallemizin merkezinde çalışma başlattı. Pazar Alanımızın en kısa sürede bitmesini düşünüyoruz. Şimdiden Mahallemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuşarak düşüncelerini belirtti.

BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ

Merkez Mahallesi Muhtarı Mustafa Dinç'e destek olmak için Pazar Alanını ziyaret ettiklerini belirten Çevlik Mahalle Muhtarı Ali Uğuz, "Bende komşu mahalle muhtarı olarak Merkez Mahalle Muhtarımıza destek olmak ve çalışmaları yerinde incelemek için burada bulunuyorum. Gerçekten mevkii olarak tam yerinde bir seçim olmuş. Merkez Mahallesi'nin Pazar Alanı sıkıntılıydı. Büyük bir eksiklik giderilmiş oldu. Çalışmalarını büyük bir gururla izlediğimiz Belediye Başkanımız Neşet Tarhan'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.

KENDİSİNİ İMRENEREK TAKİP EDİYORUZ

Kendisinin de kış aylarında Merkez Mahallesi'nde oturduğunu dile getiren Fındıkpınarı Mahalle Mahalle Muhtarı Osman Köse, Pazar Alanın yenilenmesi hakkında düşüncelerini belirterek, çok yerinde bir çalışma olduğunu ifade etti. Köse kısa bir konuşma yaparak; "Bende kış aylarında Merkez Mahallesi'nde yaşıyorum. Gerçekten de mahalle sakinleri olarak eski Pazar Alanı bizlere uzaktı. Yeni Pazar Alanı'nın yapılması konusunu gündeme getirdik. Özverili ve duyarlı çalışmalarıyla kendisini imrenerek izlediğimiz ve sürekli görüştüğümüz Başkanımız Neşet Tarhan isteğimizi anında yerine getirdi. Mahallemizin artık daha geniş ve temiz bir Semt Pazarı var. Başkanımıza ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZ AŞAMALI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR

Vatandaşlara yeni yatırımlar yaparak çalışmalarına emin adımlarla ilerlediklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Merkez Mahallemizin Pazar Alanı sıkıntısını ortadan kaldırmak için yeni Semt Pazar Alanı için gerekli çalışmalara başladık. Şimdiden hayırlı olsun. Bir sonraki planımız yine mahallemizin en büyük sorunu olan okul yeri sorununu ortadan kaldırmak. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek yeni okul alanı yerini belirledik. Okul alanını muhtarlarımızla birlikte gezdik. İlçemizdeki tüm sıkıntıları biliyor, aşamalı bir şekilde giderilmesi için çalışmalar başlatıyoruz" dedi. 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA