HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
KİTAPTAKİ REZALET MECLİS GÜNDEMİNDE


18 Ocak 2018 Perşembe 13:09

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehir’de ilkokul öğrencilerine dağıtılan ve içeriğinde ‘iki kuzen arasında paraya dayalı cinsel ilişki’ örneği barındıran hikaye kitabını TBMM gündemine taşıdı.

 

Daha önce Türkiye'nin çeşitli illerinde, ilkokul çocuklarına dağıtıldığı öne sürülen Mürşide Uysal'ın “Peygamberimizden Dini Hikayeler” adlı öykü kitabının Eskişehir’de de dağıtıldığı ortaya çıktı. Hikaye kitabında, Allah korkusunun iki kuzen arasında para karşılığı cinsel ilişki ile anlatılması tepki topladı. Bu haberi sosyal medya hesaplarından paylaşıp tepki gösteren CHP’li Cemal Okan Yüksel, konuyu ivedilikle meclis gündemine taşıdı.

 

Olayın toplum vicdanında büyük yankı uyandırdığını söyleyen Milletvekili Yüksel; “Kitabın küçücük çocuklara dağıtılmasına sessiz kalıp göz yuman tüm yöneticiler, bu ayıbın ortaklarıdır” dedi ve ekledi: “Allah sevgisini, güzel ahlakı, sevgiyi, kardeşliği, birlikteliği, yardımı, dayanışmayı ve barış içinde yaşamayı öğrenmeye muhtaç çocuklarımızı bu karanlık ellere teslim edenler Türkiye'nin aydınlık yarınlarının en büyük düşmanındır. Bu skandal hikayeye göz yummak, tam anlamıyla; Ensar kafasının bir tezahürüdür.”

 

CHP’li Yüksel yazılı soru önergesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na şöyle seslendi: “Seçim bölgem Eskişehir’de ve birçok ilde de ilkokul öğrencilerine dağıtılan Mürşide Uysal'ın “Peygamberimizden Dini Hikâyeler” adlı öykü kitabında skandal bir hikâyeye yer verilmiştir. Kitapta, ilkokul çağındaki çocuklara iki kuzen arasında paraya dayalı cinsel ilişki örneği anlatılmaktadır. Bu içeriklere sahip kitapların okullarda dağıtılması en hafif tabiriyle rezalettir. Henüz ilkokul çağındaki gencecik beyinlere dağıtılan bu kitaplarla taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaktadır.”

 

Skandalı Meclis gündemine taşıyan CHP’li Milletvekili, Milli Eğitim Bakanlığı’na şu soruları yöneltti:

1)     Kitabın basımı ve dağıtımıyla ilgili bakanlığınızdan herhangi bir izin alınmış mıdır?

2)     Peygamberimizden Dini Hikâyeler adlı öykü kitabının dağıtılmasına kim ya da kimler göz yummuştur?

3)     Söz konusu kitap denetlenmiş midir? Denetlenmişse kitapta yer alan skandal öykü neden gözden kaçmıştır?

4)     Sorumlular hakkında adli ya da idari herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamışsa gerekçesi nedir?

5)     Öykü kitabı Eskişehir’de hangi okullara dağıtılmıştır? Bu kitabın toplatılması düşünülmekte midir?

6)     Peygamberimizden Dini Hikâyeler adlı kitap Türkiye’de hangi illere dağıtılmıştır?

7)     Kitabın basımı ve dağıtımı için Bakanlığınız tarafından herhangi bir ücret ödenmiş midir?

8)     Aynı yayınevi tarafından okullara dağıtılmak üzere basılan başka kitap var mıdır? Bu kitaplar hangileridir?

9)     6-10 yaşındaki çocuklar için hazırlanan bu kabul edilemez içerikli kitapla ilgili yarışma düzenleneceği iddiası doğru mudur?





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA