HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
“ATATÜRK PARKINI RANTA KURBAN ETMEYİN”


16 Kasım 2021 Salı 11:00

Mersin Çevre Platformu Sözcüsü Sabahat Aslan, liman genişletme çalışmasının Atatürk Parkını tamamen ortadan kaldıracağını söyledi. Aslan, “Liman genişletme çalışmalarıyla Atatürk Parkının tümünün MIP A.Ş tarafından işgal edileceği ve Atatürk Parkının tamamen konteynerlerle dolacağı açıktır. Yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup kent yaşamına ciddi zararlar vereceği açıktır” dedi.

 

Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Mersin Çevre Platformu Sözcüsü Sabahat Aslan, “İklim krizinin risklerini azaltmak için geçen hafta bütün dünya ülkeleri İskoçya'nın Glasgow kentinde çözüm için toplanmıştı. Bu toplantının en önemli kararlarından biri olan yeşil alanların arttırılması kararıdır. Bu karar ortada iken Kentimizde Dünyamızın ve ülkemizin yaşadığı iklim krizine karşı riskleri azaltmak için yeşil alanlarımızı korumak ve genişletmek yerine rant uğruna yok edilmek istenmesi kabul edilemez bir karardır. Bu anlamda Atatürk Parkını korumak yerine Bugün Mersin’in Akciğerlerine hançer saplayacak kirli bir yatırım olan Atatürk Parkında liman genişleme yapım çalışmaları projesi, Atatürk parkını tamamen ortadan kaldıracaktır” ifadelerini kullandı.

“BU PROJE HUKUKSUZ VE ANTİDEMOKRATİK”

Atatürk Parkında yapılacak liman genişletme çalışmasıyla Atatürk Parkının tümünün MIP A.Ş tarafından işgal edileceğine ve Atatürk Parkının tamamen konteynerlerle dolacağına dikkat çeken Aslan, “Yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup kent yaşamına ciddi zararlar vereceği açıktır. Mersin liman genişlemesi için yapılacak olan 176 bin m2’lik dolgu malzemesi Atatürk parkından denize dökülecektir. Dolgu malzemesinin taşınması ile artacak olan trafik yükü ve oluşacak hava kirliliği, denizin dibinden çıkarılacak asbest zehiri kentimizin sağlığını olumsuz etkileyecektir. Kentimize ve sağlığımıza çok ciddi zararlar verecek olan ve yapımı bilimsellikten uzak hukuksuz ve antidemokratik olan bu projeye Mersin de herkes karşıdır” dedi.

“ATATÜRK PARKI KENTİN AKCİĞERİ”

Liman genişleme çalışmasıyla Atatürk Parkının halka kullanımını engelleyeceğine dikkat çeken Aslan, “Atatürk Parkında liman genişleme projesine karşı açmış olduğumuz davanın sonucunda yapılan keşifte bilirkişi heyetinin bilimsel olarak lehimize vermiş olduğu rapor kararı doğrultusunda mahkeme yürütme durdurma kararı vermiş iken, Yeniden tekrar yeni bilirkişi heyetinin atanarak yeni keşfin yapılmasını doğru bulmuyoruz.  Mersin’in simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır. Mersinde tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları Atatürk Parkının halk tarafından kullanımını engelleyecektir” diye konuştu.

“RANTA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Atatürk Parkı Halkındır” diyen Aslan, “Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Atatürk Parkına sahip çıkmak için 17 Kasım da saat 10:00’da Mersin Oteli karşı hizası Atatürk Parkı sahilinde, buluşuyoruz. Etkinliğimize yerel yöneticileri, demokratik Kitle örgütlerini, meslek odalarını, sendikaları, siyasi partileri ve Mersin halkını katılmaya davet ediyoruz” dedi.

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA